Χανιά: Όλα όσα συνέβησαν κατά την 6η Παγκόσμια Συνάντηση ΜΚΟ που υποστηρίζουν την οδική ασφάλεια και τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Από τις 9 έως τις 13 Απριλίου 2019, η Global Alliance of NGOs for Road Safety διοργάνωσε στα Χανιά Κρήτης την έκτη παγκόσμια συνάντηση των ΜΚΟ που υποστηρίζουν την οδική ασφάλεια και τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Η Έκτη Παγκόσμια Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Κολυμπάρι Χανίων, φιλοξένησε συμμετέχοντες από 150 ΜΚΟ από όλο τον κόσμο.

Η Έκτη Παγκόσμια Συνάντηση εγκαινιάστηκε επίσημα από τον κ. Jean Todt, Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια.

"Sponsored links"

Η έναρξη πλαισιώθηκε από έκθεση αφίσας, όπου οι συμμετέχουσες ΜΚΟ παρουσίασαν τις δράσεις τους τα τελευταία έτη καθώς και καλές πρακτικές για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ακολούθησε παρουσίαση από τον μορφωτικό και πολιτιστικό σύλλογο Γηγενή με παραδοσιακούς χορούς από την τοπική παράδοση της Κισάμου.

H Ελληνική ΜΚΟ, Make Roads Safe Hellas και η Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport (EASST) διοργάνωσαν ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια και τον Υπεύθυνο Τουρισμό.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε μελέτη για τον διεθνή τουρισμό και την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα καθώς και τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις αντιλήψεις των διεθνών τουριστών για την οδική ασφάλεια και κινητικότητα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά.

Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο συνεργασίας της Make Roads Safe Hellas με την EASST, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και υπογράφθηκε επίσημο Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας για την Οδική Ασφάλεια και τον Υπεύθυνο Τουρισμό με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών, εθνικών και παγκόσμιων οργανισμών από τον τομέα του τουρισμού και της οδικής ασφάλειας.

"Sponsored links"

Την Παρασκευή, ο κ. Μαλανδράκης καλωσόρισε και άνοιξε το Συμπόσιο Υψηλού Επιπέδου για την Οδική Ασφάλεια, το οποίο φιλοξενείται από την Global Alliance of NGOs for Road Safety και το Towards Zero Foundation. Στο συμπόσιο, ΜΚΟ συζήτησαν δράσεις που θα επιτρέψουν ΜΚΟ, κυβερνήσεις και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη μαζί να μειώσουν κάθε χρόνο τις 1.35 εκατομμύρια ζωές που χάνονται στους δρόμους του πλανήτη.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η δεξίωση στο Αρσενάλι με την έκθεση φωτογραφίας για την οδική ασφάλεια με τίτλο «Από την Παγκόσμια Δέσμευση στην Τοπική Δράση» με φωτογραφίες από όλο τον κόσμο της δουλειάς των ΜΚΟ, όπου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Χανίων, κ.Αναστάσιος Βάμβουκας.

Πριν ανοίξει η έκθεση οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το μνημείο πάρκο «Πολέντα», μετά περπάτησαν εις μνήμη εκείνων που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο με 154 φωτογραφίες που αντιπροσωπεύουν τον αριθμό ατόμων που χάνονται στον δρόμο κάθε ώρα.

Η έκθεση φωτογραφίας ήταν μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ, η οποία θα διεξαχθεί τον Μάιο και η οποία αποτελεί ευκαιρία για ΜΚΟ, επιχειρήσεις, τοπικές και εθνικές κυβερνήσεις και κοινότητες να προωθήσουν ασφαλέστερους δρόμους μέσω εκστρατειών και δεσμεύσεων.

Στην έκθεση φωτογραφίας, οι ΜΚΟ έγραψαν τις απαιτήσεις της οδικής ασφάλειας και τις δεσμεύσεις τους σχετικά με τις φούσκες ομιλίας με μηνύματα όπως “Ζητώ ένα ασφαλές ταξίδι στο σχολείο” και “Μίλα ξεκάθαρα για την οδική ασφάλεια”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις