16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Χανιά: 1 χρόνο φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο χωρίς αναστολή για κακοποίηση 5 σκύλων

Ημερομηνία:

Την τετάρτη 7 Φεβρουαρίου εκδικάστηκαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικειίο Χανίων δύο υποθέσεις παθητικής κακοποίησης ζώων μέ μάρτυρες μέλη του συλλόγου μας .

Στην πρώτη περίπτωση , που αφορούσε κακοποίηση 5 σκύλων σε περιοχή της Νέας χώρας απο ένα ζευγάρι η ποινή ήταν ένα χρόνο φυλάκιση για τον καθένα και 5000 ευρώ χρηματική ποινή .

Για τον ένα εξ αυτών η ποινή ήταν χωρίς αναστολή με εξαγορά της προς 5 ευρώ την ημέρα.

Η άλλη περίπτωση αφορούσε την .κακοποίηση δύο σκύλων ως παρακάτω σχετικό δημοσίευμα τότε του συλλόγου μας .

Η ποινή που επεβλήθη ήταν ένας χρόνος φυλάκιση με αναστολή και 5000 χρηματική ποινή.

Διαβάστε την αρχική καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων από τον Σεπτέμβρη του 2012:

Πριν λίγες μέρες δεχτήκαμε επώνυμη καταγγελία από αυστριακό τουρίστα ότι σε απομακρυσμένη και ακατοίκητη περιοχή υπάρχουν αλυσοδεμένα δύο σκυλιά-το ένα απέναντι από το άλλο- που δεν είναι ούτε καν βαρελόσκυλα,αφού δεν έχουν απολύτως κανένα κατάλυμα.Η καταγγελία συνοδευόταν από φωτογραφικό υλικό και χάρτη της περιοχής.

Σήμερα το πρωί δύο μέλη του συλλόγου μας μεταβήκαμε στην περιοχή την οποία-παρά τις οδηγίες του Αυστριακού τουρίστα-εντοπίσαμε με δυσκολία.Τα δύο ζώα ήταν λίγο φοβικά αλλά καθόλου επιθετικά.Το ένα ήταν ένα κανίς-γκριφόν και το άλλο ημίαιμο κόλευ,δεμένο πάνω σε γκρεμό.Τα ζώα ήταν αλυσοδεμένα με τέτοιο τρόπο που δεν υπήρχε περίπτωση να τα λύνουν ποτέ.Γύρω τους υπήρχαν υπολείμματα τροφής που δεν ήταν τίποτα άλλο από ωμά εντόσθια ζώων και δε νερό που είχε το ένα  ήταν κατάμαυρο,ενώ το άλλο δεν είχε ούτε αυτό.Προσπαθώντας να τα χαϊδέψουμε εντοπίσαμε ότι το κανίς γκριφόν είχε δερματικά προβλήματα.

Αποφασίσαμε να τα μεταφέρουμε στον εφημερεύοντα κτηνίατρο για θεραπεία,αφού βάσει του νόμου τα θεωρήσαμε αδέσποτα..Στην επιστροφή και λίγα χιλιόμετρα παρακάτω είδαμε ένα αγροτικό αυτοκίνητο΄που μας είχε κλείσει το δρόμο,ενώ ένα γενειοφόρος νέος άντρας ερχόταν απειλητικά προς το μέρος μας ουρλιάζοντας να αφήσουμε τους σκύλους.Πολύ ήρεμα τον ρωτήσαμε αν είναι ο ιδιοκτήτης των ζώων και ότι τα μεταφέραμε στον κτηνίατρο.Αντί για απάντηση πήγε στο αυτοκίνητό του και έβγαλε μια μεγάλη μαγκούρα την οποία ύψωσε απειλητικά προς το μέρος μας συνεχίζοντας να εξαπολύει βρισιές και απειλές κατά της ζωής μας.Να σημειώσουμε ότι τα ζώα μόλις τον είδαν τρομοκρατήθηκαν,κατέβασαν τις ουρές τους και κόλλησαν το ένα δίπλα στο άλλο.Κάποια στιγμή άνοιξε την πίσω πόρτα του αυτοκινήτου φωνάζοντας στα ζώα να βγουν έξω.Βλέποντας το φόβο και την απροθυμία τους,εκνευρίστηκε ακόμη περισσότερο και τα έσυρε έξω με υπερβολική βία,πετώντας τα κυριολεκτικά έξω από το αυτοκίνητο πάνω στο δρόμο,ενώ ούρλιαζε λέγοντας ότι του φυλάνε τα αμπέλια, γεγονός άξιο απορίας αφού σε αυτή τη δύσβατη περιοχή και στο σημείο που ήταν αλυσοδεμένα τα ζώα δεν εντοπίσαμε κάτι τέτοιο.

Οι απειλές συνεχίστηκαν αρκετή ώρα κατά την οποία δεν μετακινούσε το αυτοκίνητό του για να μπορέσουμε να φύγουμε.

Ο σύλλογός μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινό bazaar στα Κουνουπιδιανά από τον Σύλλογο “Ορίζοντας”

Πασχαλινό bazaar με δώρα και όμορφες χειροποίητες λαμπάδες, διοργανώνει...

Η “Άνοιξη της Κοραή” 2024: Χανιά, βιώσιμη πόλη

Τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Είναι...