23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας

Ημερομηνία:

To 15ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως 17 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν η Ελληνική Βοτανική Εταιρεία και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

Στο συνέδριο, σύμφωνα με τους συνδιοργανωτές, προβλέπεται η συμμετοχή περίπου 150 επιστημόνων και φοιτητών από τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των πρόσφατων ερευνών τους.

Η Ελληνική Βοτανική Εταιρεία είναι επιστημονική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδρύθηκε το 1980, με έδρα την Αθήνα (Τμήμα Βιολογίας ΕΚΠΑ). Στις τάξεις της περιλαμβάνονται περίπου 200 επιστήμονες που εργάζονται σε όλους τους ερευνητικούς και επαγγελματικούς τομείς της Βιολογίας των Φυτών. Η Ε.Β.Ε. έχει διοργανώσει 14 Πανελλήνια Συνέδρια, τα οποία απετέλεσαν σημαντικό βήμα συνάντησης των επιστημόνων-μελών της, αλλά και πολλών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: http://hbs2017.maich.gr/el/

Πρόγραμμα συνεδρίου

(το αναλυτικό πρόγραμμα στο http://hbs2017.maich.gr/el/programme)

Έναρξη Συνεδρίου: το απόγευμα της Πέμπτης 14.9.2017.

Παρασκευή και Σάββατο 15 & 16.9.2017 (όλη την ημέρα): Συνεδρίες με προφορικές και αναρτημένες παρουσιάσεις, Στρογγυλές Τράπεζες.

Σάββατο 16.9.2017 8.00 μμ: μικρή ξενάγηση στα Χανιά

Κυριακή 17.9.2017 7.00 πμ: βοτανική εκδρομή – διάσχιση φαραγγιού Αγ. Ειρήνης (επιστροφή στο ΜΑΙΧ στις 7 μμ)

Προσκεκλημένες-Τιμητικές Ομιλίες

1. Thomas Borsch, Professor, Institut für Biologie, Freie Universität Berlin & Director, Berlin-Dahlem Botanical Garden and Botanical Museum

Plant taxonomy in the era of evolutionary biology and biodiversity informatics: Perspectives for the Flora of Greece Project

"google ad"

2. Αθηνά Αμίλλη-Οικονόμου, ομ. Καθηγήτρια, Τμ. Βιολογίας,

ΕΚΠΑ Η ειδογένεση των μικροφυκών στον Ελλαδικό χώρο ως αποτέλεσμα προσαρμογής σε ακραία περιβάλλοντα

3. Κυριάκος Κοτζαμπάσης, Καθηγητής, Τμ. Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ – Από τη διαχείριση της ηλιακής ενέργειας στην περιβαλλοντική βιοτεχνολογία

4. Δώρα Πετανίδου, Καθηγήτρια, Τμ. Γεωγραφίας, Παν. Αιγαίου

Αποκαλύψεως Αιγαίου συνέχεια: ο «μικρός, μέγας κόσμος» του Αρχιπελάγους, μέσα από τις σχέσεις φυτών–επικονιαστών

5. Χρήστος Κατσαρός, ομ. Καθηγητής, Τμ. Βιολογίας, ΕΚΠΑ

Cell division in brown algae: More than 40 years of research

(1-3: Πέμπτη 14.9, Έναρξη Συνεδρίου / 4: Παρασκευή 15.9, 9.00-9.30 / 5: Σάββατο 16.9, 9.00-9.30)

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

Προγραμματίζονται 2 στρογγυλά τραπέζια (απόγευμα Παρασκευής και απόγευμα Σαββάτου). Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή, παρεμβάσεις κ.λπ. παρακαλούνται να συνεννοηθούν απευθείας με τους οργανωτές-συντονιστές.

1. Το έργο η «Χλωρίδα της Ελλάδας»: στρατηγική, εργαλεία και πρακτικά βήματα (Π. Δημόπουλος – pdimopoulos@upatras.gr) και η συμβολή των ερασιτεχνών βοτανικών, φυσιολατρών, φωτογράφων κ.λπ. στην απογραφή και ανάδειξη της Ελληνικής Χλωρίδας (Δ. Τζανουδάκης – tzanoyd@upatras.gr)

2. Το Πρωτόκολλο της Ναγκόγια: η σημασία του στη διατήρηση της φυτικής ποικιλότητας και οι προκλήσεις της εφαρμογής στην Ελλάδα (Ε.-Α. Μαριά, Κ.Α. Θάνος – efmaria@science.tuc.gr, cthanos@biol.uoa.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...