14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χανιά: 2 χρόνια μετά την καταστροφική κακοκαιρία του 2018 και πολλά φαράγγια δεν έχουν επισκευαστεί

Ημερομηνία:

Πολλά είναι τα μονοπάτια αλλά και τα φαράγγια τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά την κακοκαιρία του 2018 όμως 2 χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει γίνει για την επισκευή τους.

Ταεπισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες βασιζόμενοι είτε σε προηγούμενη επίσκεψή τους είτε σε περιγραφές που διαβάζουν σε εξειδικευμένες σελίδες. Όμως, συνήθως το υλικό σε αυτές τις σελίδες δεν είναι ανανεωμένο κι έτσι πολλοί όταν φτάνουν βρίσκονται προ εκπλήξεων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με το φαράγγι στο Βαβουλέδο αλλά και το φαράγγι στα Δελιανά. Αν και είναι γνωστά ως βατά και με καλά οριοθετημένα μονοπάτια φαράγγια, μετά την κακοκαιρία του 2018 οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι εκτεταμμένες και ποτέ δεν έγιναν οι εργασίες αποκατάστασής τους. Τμήματα των μονοπατιών έχουν καλυφθεί από κοτρώνες, ενώ σε σημεία η διάβαση δεν είναι μόνο δύσκολη αλλά και επικίνδυνη.

Στο Βαβουλέδο οι όμορφοι πάγκοι και τα γεφυράκια έχουν καταστραφεί ενώ στα Δελιανά μέρος του μονοπατιού έχει εξαφανισθεί ή έχει στενέψει τόσο πολύ ώστε η διάβασή του να εγκυμονεί σε σημεία κινδύνους. Χθες μάλιστα, σύμφωνα με αναφορά που έγινε στην εφημερίδα μας, στο φαράγγι των Δελιανών υπήρξε ατύχημα όταν περιπατητής προσπαθώντας να περάσει από πέρασμα που είχε στενέψει επικίνδυνα λόγω των κατολισθήσεων προ διετίας, έπεσε – ευτυχώς από μικρό ύψος – γλυτώνοντας με εκδορές και ένα γερό στραμπούληγμα.

Καλό θα είναι εφόσον οι εργασίες αποκατάστασης αργούν να γίνουν να ενημερωθούν τουλάχιστον οι σελίδες τις οποίες επισκέπτονται οι πολίτες για τα φαράγγια ώστε να γνωρίζουν τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν.

Τα φαράγια και οι περιπατητικές διαδρομές είναι ένα κεφάλαιο για την Κρήτη και για την οικονομία των χωριών που βρίσκονται κοντά σε αυτές τις ομορφιές της φύσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο για το καλοκαίρι και καλό θα είναι ότι μπορεί να γίνει για την επισκευή τους να γίνει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...