15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιώτης δεν θα πληρώσει τίποτα για τη διάσωση της περιουσίας του – Σπουδαία απόφαση του Ειρηνοδικείου

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης σπουδαία, για τα νομικά χρονικά, είναι η δικαστική απόφαση  από το Ειρηνοδικείο του Βάμου Χανίων.

Η δικαστής, αξιολόγησε με πλήρη νομική και κοινωνική διορατικότητα, τα στοιχεία του φακέλου του οφειλέτη, απαλλάσσοντας αυτόν από το τραπεζικό του χρέος συνολικού  ποσού 31.431,99 ευρώ σε τρεις δανειακές συμβάσεις και κατά το άρθρο 8 και 9 του ν.3869/2010 (Κατσέλη) δηλ. δεν θα πληρώσει τίποτα για την διάσωση της περιουσίας του (κατοικία, αγροτεμάχιο και αυτοκίνητο).

Μάλιστα η κατοικία του είναι υποθηκευμένη, για συνολικό χρέος 27.806,17 ευρώ.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

Το Ειρηνοδικείο του Βάμου Χανίων, με απόφαση του , όρισε “μηδενικές καταβολές” , για το μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που είχε χρέος σε τράπεζα,με υποθήκη το σπίτι του.

Αναλυτικά επί του περιεχομένου της απόφασης:

Πρόκειται για οφειλέτη 65 ετών, έγγαμο με δύο τέκνα ενήλικα ,που μέχρι το έτος 2012, διατηρούσε μικροεπιχειρηση (μπακάλικο), σε κωμόπολη του Δήμου Βάμου.

Εισοδήματα που διαθέτει ο οφειλέτης:

Ο οφειλέτης ,έχει ελάχιστα έσοδα, από μικροαγροτικά και από το προνοιακό επίδομα της συζύγου των 300 ευρώ

Περιουσιακά στοιχεία:

-Διαθέτει κύρια κατοικία , αγροτεμάχιο και αυτοκίνητο

Επί των παραπάνω, το Δικαστήριο του Βάμου Χανίων και αφού έλαβε υπόψη του, όλα τα εκτιθέμενα στον φάκελο του δανειολήπτη,( κοινωνικοοικονομικά στοιχεία)την υπάρχουσα νομοθεσία και νομολογία, την γενικότερη οικονομική ύφεση, με την απόφαση του, όρισε:

-Δέχεται, την αίτηση ,όσον αφορά το τραπεζικό χρέος.

-Ορίζει, μηδενικές καταβολές, για τη ρύθμιση των οφειλών του αιτούντος, κατ άρθρο 8 παρ.5 και 9 ν.3869/2010.

"google ad"

-Εξαιρεί, της εκποίησης, την κύρια κατοικία ,του οφειλέτη, αλλά και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία

Τέλος, ως πιστοποιημένη ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλούμε τους καταναλωτές, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, και επιθυμούν ρύθμιση, Εξωδικαστικά ,ή με τον ν.4714/2020( ηλεκτρονική πλατφόρμα κορονοιο πληκτοι) είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της ΄Ένωσης, καθημερινά ,από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09.00 – 13.00, ή να επικοινωνήσουν μαζί μας

Προσοχή!!! ο νόμος 4714/2020 ισχύει για την κατάθεση αίτησης μέχρι 31-9-2020 Δ/νση: Πλατ.1866 αρ.2 731 00 Χανιά ,Τηλ. : 282109266 -2821092306- Φαξ : 2821092306- e-mail: epkxan@gmail.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ