16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιώτης και μέλος της συλλογικότητας Terra Verde ο φωτορεπόρτερ που δέχθηκε επίθεση με καδρόνια στη διαδήλωση για τη Μακεδονία στην Αθήνα

Ημερομηνία:

Ο Νικόλας Κοκοβλής, ο φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται με την Εφημερίδα των Συντακτών και δέχθηκε επίθεση κατά την διαδήλωση για το όνομα των Σκοπίων στην Αθήνα, είναι Χανιώτης και ενεργό μέλος της συλλογικότητας Terra Verde.

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η συλλογικότητα σημειώνει ότι “η επίθεση σε έναν από εμάς είναι επίθεση σε όλους μας”, ενώ καλεί σε συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά καινούριας κάμερας ως “στοιχειώδης κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης” αφού στην επίθεση που δέχθηκε ο φωτορεπόρτερ, του έκλεψαν τη φωτογραφική μηχανή και τον εξοπλισμό.

Πιο αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

“Ο Nικόλας Κοκοβλής είναι 25 χρόνων. Εδώ κι έναν χρόνο συνεργάζεται με την «Εφημερίδα των Συντακτών» και με ξένο πρακτορείο ως free lancer φωτορεπόρτερ.

Το Σάββατο κατέβηκε στην Αθήνα για να καλύψει τη συγκέντρωση των «μακεδονομάχων». Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν απομείνει στην πλατεία Συντάγματος, ενώ γίνονταν επεισόδια μικρής έντασης στα σκαλιά της Βουλής και μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη.

Ο Νικόλας αποφάσισε να αφήσει τα σκαλιά και να πλησιάσει προς τη λεωφόρο. Τότε δέχτηκε την επίθεση από τους φασίστες.

«Ενας άνθρωπος με κράνος πιάνει το λουρί της μηχανής μου και με τραβάει προς τη μεριά του. Τότε βλέπω ότι έχει άλλους δέκα κρανοφόρους πίσω του», μας αφηγείται ο Νικόλας.

«Φορούσαν μαύρες μπλούζες με ελληνικές σημαίες και ορισμένοι και στρατιωτικά παντελόνια. Ένας από αυτούς με χτύπησε με καδρόνι στο γοφό. Μου ζήταγαν την ταυτότητά μου, ρώταγαν από πού είμαι και ήθελαν να μάθουν αν τραβάω πρόσωπα και για ποιον δουλεύω. Μου ούρλιαζαν ότι είμαι ημίαιμος, με έβριζαν χυδαία. Μου ζήταγαν την κάρτα μνήμης της μηχανής και στο τέλος τη βούτηξαν.

Πηγή : Εφημερίδα Συντακτών  18.06.2018

Ο Νικόλας είναι μέλος της Συλλογικότητας μας Terra Verde ( Πράσινη Γη ). Τον ξέρουμε από τα μαθητικά του χρόνια, όταν βρισκόταν δίπλα μας σε αντιρατσιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης. Τώρα ζει κυρίως στην Αθήνα, αλλά στηρίζει πάντα συλλογικότητες και δράσεις από τα κάτω στα Χανιά. πέρυσι το καλοκαίρι η βοήθεια του ήταν πολύτιμη, α όπου η λειτουργία της Terra Verde  βασίστηκε και στη δική του υποστήριξη

Η επίθεση ενάντια στο Νικόλα έρχεται να προστεθεί στις αμέτρητες επιθέσεις φασιστοειδών σε ανθρώπους που δεν τους αρέσει η όψη τους ή ιδέες τους. Μας γεμίζει η οργή και αηδία για τον ρατσιστικό εσμό, θυμό για την ανοχή της παρούσας Αστυνομίας  και έγνοια για τον άνθρωπο που δέχτηκε την επίθεση.

Ο Νικόλας σε αυτή την επίθεση έχασε τα εργαλεία του βιοπορισμού του· οι φασίστες έκλεψαν την φωτογραφική τον φωτογραφικό του εξοπλισμό. Η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά καινούριας κάμερας είναι στοιχειώδης κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης.

Κανένας μόνος του απέναντι στους φασίστες

Συγκεντρώνουμε χρήματα για την αγορά καινούριας κάμερας στο χώρο της Terra Verde X”Νταλιάνη 5

"google ad"

Δευτέρα-Παρασκευη 09:00-22:00 και Σάββατο 09:00- 14.00

Ο φωτορεπόρτερ Νίκος Κοκοβλής σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών ανέφερε για την επίθεση:

«Ενας άνθρωπος με κράνος πιάνει το λουρί της μηχανής μου και με τραβάει προς τη μεριά του. Τότε βλέπω ότι έχει άλλους δέκα κρανοφόρους πίσω του», μας αφηγείται ο Νικόλας.

«Φορούσαν μαύρες μπλούζες με ελληνικές σημαίες και ορισμένοι και στρατιωτικά παντελόνια. Ενας από αυτούς με χτύπησε με καδρόνι στο γοφό. Μου ζήταγαν την ταυτότητά μου, ρώταγαν από πού είμαι και ήθελαν να μάθουν αν τραβάω πρόσωπα και για ποιον δουλεύω. Μου ούρλιαζαν ότι είμαι ημίαιμος, με έβριζαν χυδαία. Μου ζήταγαν την κάρτα μνήμης της μηχανής και στο τέλος τη βούτηξαν. Δύο με χτυπούσαν κι οι άλλοι ήταν σαν όχλος γύρω τους. Η επίθεση κράτησε αρκετή ώρα και, μάλιστα, μπροστά σε άνδρες των ΜΑΤ που παρακολουθούσαν άπραγοι! Τελικά, δύο άλλοι διαδηλωτές παρενέβησαν και ησύχασαν τα πνεύματα», λέει ο Νικόλας. «Φαίνεται πως ο στόχος τους ήταν να μου πάρουν την κάμερα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ