20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιώτης ο δολοφονηθείς στο Γέρακα, μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ και υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στα Χανιά

Ημερομηνία:

Δολοφονημένος εντός του  Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου του,  βρέθηκε το μεσημέρι, ο Μανούσος Ριτζάκης, 59 ετών από τα Χανιά, μόνιμος κάτοικος Γέρακα.

Ο Μανούσος -όπως όλοι τον γνώριζαν στην περιοχή του Γέρακα-  ζούσε από τον Μάιο του 2016 το προσωπικό του δράμα. Ο μεγάλος γιος του, 22 ετών, συνελήφθη πέρυσι, με την κατηγορία της δολοφονίας του 21χρονου Θόδωρου Γαλαζούλα από τα Γλυκά Νερά.

Η σορός του νέου βρέθηκε σε ημιαποσύνθεση σε  ερημική περιοχή της Πεντέλης.

Σύμφωνα με τα πρώτα -έγκυρα- στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του “Νεολόγου”  το θύμα πρέπει να βρισκότανε τις τελευταίες ημέρες υπό παρακολούθηση, από άνδρα αγνώστων στοιχείων.

Σήμερα το μεσημέρι κατά τις 13:30 βρέθηκε στο κρεοπωλείο στην συμβολή των Λεωφόρων Μαραθώνος και Σπάτων και εξερχόμενος κατευθύνθηκε στην απέναντι του κρεοπωλείου πλευρά της Λ. Μαραθώνος, επιβιβαζόμενος του αυτοκινήτου του που είχε λίγα λεπτά πριν σταθμεύσει σε χώρο που δεν παρεμπόδιζε την κυκλοφορία.

Έθεσε σε λειτουργία το αυτοκίνητο του και δευτερόλεπτα πριν πάρει το δρόμο επιστροφής προς το σπίτι του,  άγνωστος άνδρας άνοιξε την πόρτα από την πλευρά του οδηγού και τον πυροβόλησε εξ επαφής 4 φορές. Δύο σφαίρες στο κεφάλι και 2 στην ωμοπλάτη.

Ο δράστης, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, αποχώρησε από το σημείο του εγκλήματος πεζός, προφανώς κατευθυνόμενος προς το αυτοκίνητο του που πρέπει, μάλλον, να είχε σταθμεύσει κάπου κοντά.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο 59χρονος παρέμεινε επί περίπου 1,50 με 2 ώρες εντός του αυτοκινήτου του με τη μηχανή σε λειτουργία, νεκρός  -γερμένος στο κάθισμα του συνοδηγού-  χωρίς να προκληθεί το ενδιαφέρον ή η περιέργεια διερχόμενων πολιτών για το τι μπορεί να συμβαίνει σε ένα οδηγό  πεσμένο στο κάθισμα και μάλιστα πλημμυρισμένο στα αίματα.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν κατά τις 15:30 και σε χρόνο μόλις λίγων λεπτών βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος, ο Διοικητής και Υποδιοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Παλλήνης, κ. κ. Παναγιώτου και Στεφανόπουλος, αντίστοιχα , οι οποίοι και έσπευσαν μαζί με μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ να αποκλείσουν την περιοχή.

Ακολούθησαν ο ιατροδικαστής και στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, στην δικαιοδοσία των οποίων η ευθύνη για τα περαιτέρω, κατά πρώτο και κύριο λόγο η διαλεύκανση του στυγερού, “πισώπλατου” εγκλήματος.

Συμφωνα με τη σελίδα neologosattikis.gr που έχει ως έδρα την περιοχή όπου ζούσε, ο Μανούσος Ριτζάκης ήταν αξιοπρεπής, σεμνός, φιλήσυχος, πράος, συμπαθής σε μεγάλο τμήμα της τοπικής κοινωνίας, όμως είχε “χάσει” στην κυριολεξία τον εαυτό του, τον τελευταίο χρόνο από το “μεγάλο κακό” που βρήκε τον ίδιο και την οικογένειά του. Απέφευγε να εμφανίζεται σε δημόσιους χώρους και συχνά εκμυστηρευότανε σε ανθρώπους του στενού φιλικού περιβάλλοντός του  “ότι η ζωή του ουσιαστικά έκλεισε τον κύκλο της”.

Σύμφωνα με τη σελίδα, η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Μανούσος Ριτζάκης, “πλήρωσε” με τη δική του ζωή ένα έγκλημα που δεν είχε γνώση ή συμμετοχή.

Σχετική ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε και η Κεντρική Επιτροπή του Μ-Λ ΚΚΕ του οποίου ήταν μέλος και υποψήφιος βουλευτής στα Χανιά το 2012 και το 2015

«Με απέραντη θλίψη και οδύνη, η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ ανακοινώνει τον τραγικό θάνατο του συντρόφου μας Μανούσου Ριτζάκη, στις 15 Ιούλη 2017.

"google ad"

Ο σύντροφος Μανούσος Ριτζάκης γεννήθηκε το 1958, στα Χανιά. Σε πολύ μικρή ηλικία, ήρθε στην Αθήνα όπου δούλευε σε οικοδομές σπουδάζοντας παράλληλα σε νυχτερινό σχολείο. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 εργάστηκε σαν ιδιωτικός υπάλληλος.

Στα δέκα τέσσερά του χρόνια, στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας, συνδέθηκε με το κομμουνιστικό, μαρξιστικό- λενινιστικό κίνημα. Στον πρώτο πυρήνα του μαθητικού τμήματος της ΠΠΣΠ το 1974, μέλος της ΠΜΣΠ λίγο αργότερα, των εργατικών παρατάξεων της ΠΕΣΠ και της ΕΡΓΑΠ.

Μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ, από το 1976, υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής του, με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια, τη μεγάλη υπόθεση της εργατικής τάξης, της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος, μέσα από τις γραμμές του κόμματός μας, του Μ-ΛΚΚΕ.

Εκτός από την συνδικαλιστική του δράση στο σωματείο των οικοδόμων της Αθήνας και αργότερα στο σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην τοπική κοινωνία του Γέρακα, ήταν υποψήφιος των εκλογικών συνδυασμών του Μ-Λ ΚΚΕ από το 1989 και μετά.

Στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, το 2012 και το 2015, ήταν υποψήφιος στον τόπο καταγωγής του, την εκλογική περιφέρεια του νομού Χανίων, με την Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) – Μ-Λ ΚΚΕ.

Βοήθησε επίσης, με τη συμμετοχή και την προσφορά του, στην παρουσία και τη δράση της ΛΑ-ΑΑΣ (Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία), ιδίως στα Βόρεια της Αθήνας.

Ο σύντροφός μας Μανούσος, που έφυγε με τον πιο βίαιο, βάναυσο και άδικο τρόπο, ήταν ένας λαϊκός αγωνιστής που σε όλη του τη ζωή πάλεψε για την αλήθεια, το δίκιο, την κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, για τα μεγάλα ιδανικά του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό ακριβώς κάνει το χαμό του διπλά τραγικό και οδυνηρό.

Το σύντροφο Μανούσο θα τον θυμόμαστε πάντα . Θα θυμόμαστε τη σεμνή, ευγενική φυσιογνωμία του, το όμορφο χαμόγελό του. Ευπροσήγορος, τίμιος και ειλικρινής, μαχητικός αγωνιστής, ήταν αγαπητός σε συντρόφους, φίλους, συναδέλφους, γείτονες.
Θα είναι παρών στην υπόσχεση που του δίνουμε για τη συνέχιση του αγώνα για τα υψηλά ιδανικά που υπηρέτησε αδιάκοπα επί 43 χρόνια.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του, Δήμητρα, στα παιδιά του, Ιωσήφ και Ηλία, στα αδέλφια του και όλους τους συγγενείς του.

Σύντροφε Μανούσο, θα είσαι πάντα μαζί μας. Καλό σου ταξίδι».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...