«Χαράτσι» 5 ευρώ από κάθε γονέα ζητά η διοίκηση του Κολυμβητήριο «Λίντο» στο Ηράκλειο

Κανένα σχόλιο

Με κείμενο που δημοσιοποίησαν στα μέσα ενημέρωσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των αθλούμενων και των αθλητών του Κολυμβητήριου «Λίντο» στο Ηράκλειο, καταγγέλλουν την επιβολή χαρατσιού 5 ευρώ σε κάθε γονέα.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Τα μέλη του συλλόγου μας σήμερα ενημερώθηκαν για την απόφαση της διοίκησης του ΕΑΚΗ (ΑΔΑ:Ψ17Π469ΗΓΞ-Χ2Χ/16.08.2018) που αφορά τη λειτουργία του κολυμβητηρίου τη νέα κολυμβητική σεζόν 2018-19.

"Sponsored links"

Η διοίκηση του ΕΑΚΗ ζητάει 5ευρώ  ανά αθλητή για ατομική χρήση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου  μηνιαίως με την προϋπόθεση να αφαιρεθούν από το ποσό που καταβάλουμε ως συνδρομή  προς τα σωματεία, κάτι που όμως δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι θα εφαρμοστεί στη πράξη. Γνωρίζουμε ότι τα σωματεία έχουν ήδη απαντήσει στη διοίκηση (επιστολή 05/09/18) ότι αδυνατούν να προχωρήσουν σε μείωση των συνδρομών τους,  εξηγώντας ότι πληρώνουν ενοίκια για τη χρήση διαδρομών, τη μικρή πισίνα, τον αποθηκευτικό χώρο τους και τη χρησιμοποίηση  παπλώματος.Καλούμαστε λοιπόν οι γονείς,  βάση της απόφασης του ΕΑΚΗ, να πληρώσουμε επιπλέον χρήματα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε το Λίντο είναι Εθνικό Αθλητικό Κέντρο και χρηματοδοτείται από το κράτος για τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του. Τα μέλη του συλλόγου , ως φορολογούμενοι πολίτες, δικαιούνται να κάνουν χρήση του χώρου καθότι πληρώνουμε και τις μηνιαίες συνδρομές στα σωματεία. Κρίνουμε λοιπόν αδιανόητο να καλούμαστε να πληρώσουμε εις διπλούν με την επιπλέον οικονομική απαίτηση της επιτροπής διοίκησης του  ΕΑΚΗ.

Τα τεράστια έξοδα λειτουργίας του κολυμβητηρίου είναι αποτέλεσμα της κακής διοίκησης όλων των επιτροπών διοικήσεως που ανέλαβαν μέχρι και σήμερα, οι οποίες  χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό δεν μπόρεσαν να εκσυγχρονίσουν ενεργειακά το μοναδικό  ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο στη πόλη μας ώστε να μειώσουν τα έξοδα λειτουργίας του.

Ως  γονείς των αθλητών επιβαρυνόμαστε οικονομικά τη συνδρομή , τον εξοπλισμό κολύμβησης , το κόστος συμμετοχής στις ημερίδες και στα πρωταθλήματα, τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς σε όλες τις κολυμβητικές αποστολές εντός και εκτός Κρήτης, τις ανανεώσεις ατομικών δελτίων υγείας κ.α.Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά προστέθηκε άλλη μια μετακίνηση αφού το Λίντο δεν φιλοξένησε τους χειμερινούς αγώνες προ-αγωνιστικών κατηγοριών λόγω μικρής κερκίδας. Πιστεύουμε  ότι η επιβολή αυτού του επιπλέον κόστους θα αναγκάσει πολλές οικογένειες να διακόψουν τα παιδιά τους από την κολύμβηση.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε επίσης ότι αυτή η απόφαση της διοικήσεως του ΕΑΚΗ  δεν συνάδει με το σκοπό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα με «τον στρατηγικό σχεδιασμό και την εφαρμογή της αθλητικής πολιτικής της χώρας, στο πλαίσιο της συνταγματικής  υποχρέωσης του κράτους για την προστασία, ανώτατη εποπτεία και οικονομική στήριξη του αθλητισμού» όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Καταλήγουμε λοιπόν ότι δεν μπορούμε εμείς να γίνουμε οι εισπράκτορες της διοίκησης ΕΑΚΗ επειδή όπως ισχυρίζεται δυσκολεύεται  να πάρει τα χρήματα από τα σωματεία ή να γίνουμε οι χρηματοδότες του κολυμβητηρίου  επειδή δεν διεκδικεί από το υπουργείο παραπάνω χρήματα ως όφειλε να κάνει για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της εγκατάστασης. Η διοίκηση του ΕΑΚΗ με αυτή της την απόφαση προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της και ωθεί τους γονείς να έρθουν σε κόντρα με τα σωματεία αντί να προσπαθήσει να βρει μια λύση σε συνεργασία με τα σωματεία και το υπουργείο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους χαρακτηρίζουμε την επιβολή αυτής της χρέωσης άδικη και καταχρηστική και ζητάμε από την διοίκηση του ΕΑΚΗ να ανακαλέσει την απόφαση τηςμε ΑΔΑ:Ψ17Π469ΗΓΞ-Χ2Χ/16.08.2018 και αποφασίζουμε ομόφωνα να μην καταβάλουμε αυτό το «χαράτσι» στο ΕΑΚΗ.

Παρόλο που δεν υπήρξε διαβούλευση από την μεριά της διοίκησης ΕΑΚΗ εμείς σαν σύλλογος είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο όποτε μας ζητηθεί από την διοίκηση.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις