Χαρίτσης για Πτωχευτικό Κώδικα: «Η κυβέρνηση καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας»

Κανένα σχόλιο

«Με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα η κυβέρνηση καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ για πρώτη φορά οδηγούνται σε πτώχευση όχι μόνο οι επιχειρήσεις και οι έμποροι αλλά και τα νοικοκυριά» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας «Στο Κόκκινο 105.5». Και πρόσθεσε: «Ενώ βλέπουμε στην Ευρώπη μια τάση αναστολής πτωχεύσεων και πλειστηριασμών, η ΝΔ επιλέγει να προχωρήσει στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση».

«Με τον Πτωχευτικό η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τη μεσαία τάξη» συνέχισε ο βουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι «το 81% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε πτώχευση με fasttrack διαδικασία, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ».

«Πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης έχουν αναφερθεί στο υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης ως επιζήμιο για την οικονομία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως βαρίδι για την ανάπτυξη», υπενθύμισε, επισημαίνοντας ότι «αυτά επιχειρεί να αναδιαρθρώσει βίαια η κυβέρνηση με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο». «Η κατεύθυνση αυτή έχει άλλωστε προαναγγελθεί με την ενδιάμεση έκθεση Πισσαρίδη», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης.

«Οι τρύπες στον προϋπολογισμό κλείνουν με στήριξη των επιχειρήσεων και της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και όχι με ιδιωτικοποιήσεις φυσικών μονοπωλίων όπως τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΠΑ Υποδομών» ξεκαθάρισε στο μεταξύ ο τομεάρχης Ανάπτυξης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «βλέπει την κρίση ως ευκαιρία για ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων εταιρειών του δημοσίου που προσφέρουν κρίσιμες υπηρεσίες», τη στιγμή που «τέτοια προγράμματα έχουν παγώσει σε όλη την Ευρώπη, ακριβώς επειδή αναγνωρίζεται πλέον πόσο σημαντικό είναι να έχει το Δημόσιο τον έλεγχο βασικών υποδομών».

«Επί ΣΥΡΙΖΑ δείξαμε ότι μπορούν να υπάρξει εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων σε τέτοιες επιχειρήσεις, όπως στην περίπτωση του ΑΔΜΗΕ» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Αλλά με δημόσιο έλεγχο και οργανισμούς που έχουν ως ρόλο τη στήριξη της οικονομίας και της συνολικής ανασυγκρότησης της χώρας μας».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live