19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Χαρδαλιάς: Ανοίγουν οι λαϊκές αγορές και στα Χανιά από 3 Σεπτεμβρίου

Ημερομηνία:

Για τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από σήμερα και στο Ηράκλειο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αφού ανέφερε για μία ακόμα φορά τα έκτακτα μέτρα δήλωσε πως από 3 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν ξανά οι λαϊκές αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως «από τις 3 Σεπτεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία λαϊκών αγορών σε περιοχές που έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα (χρήση μάσκας παντού, απαγόρευση κάθε είδους εκδήλωσης ). Αυτό θα γίνει με συμμετοχή μόνο του 50% των πωλητών κάθε προϊόντος και με απόσταση πέντε μέτρων ανά πάγκο. Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Στο συγκεκριμένο καθεστώς βρίσκονται το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος».

«Να συνεχίσουμε να βγαίνουμε νικητές από κάθε μάχη»

«Αναπροσαρμόζεται η τακτική μας ανάλογα με τα δεδομένα. Ακόμα και στο ζήτημα των σχολείων κάθε χώρα ακολουθεί την δικιά της τακτική. Πρέπει να ακούμε τις συστάσεις των ειδικών, η πολιτεία να ακούει αυτές τις εισηγήσεις και οι πολίτες με τη σειρά τους να υπακούν. Ετσι έχουμε καταφέρει ότι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Οι μάσκες στα σχολεία είναι υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός», συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς 853 κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου μέχρι σήμερα. «Κρίνουμε καθημερινά τα νέα δεδομένα και λαμβάνουμε αποφάσεις αποκλειστικά με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία. Πρέπει να τηρούμε τους κανόνες για να συνεχίσουμε να βγαίνουμε νικητές από κάθε μάχη για να κερδίσουμε στο τέλος τον πόλεμο», κατέληξε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ