16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

“Χρειάζεται πολύ θράσος, πραγματικά”: Νέα απάντηση από τη συλλογικότητα “Ποδηλάτρεις” στην απάντηση του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ της συλλογικότητας “Ποδηλάτρεις” και του Δήμου Χανίων.

Ποιος θα το περίμενε πριν μερικά χρόνια ότι μία συλλογικότητα που θα έμοιαζε φυσικός σύμμαχος μίας δημαρχιακής αρχής που εκλέχθηκε με κυρίαρχο σύνθημα την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και τον σεβασμό των δημόσιων χώρων, θα βρισκόταν τόσο συχνά σε σύγκρουση μαζί της. Κι όμως, αυτό συμβαίνει με τη συλλογικότητα “Ποδηλάτρεις” και τη δημαρχιακή αρχή του Τάσου Βάμβουκα.

Οι Ποδηλάτρεις απαντούν στην απάντηση που είχε δώσει ο Δήμαρχος Χανίων σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους.

Σε αυτή την πρώτη τους ανακοίνωση οι “Ποδηλάτρεις” σημείωναν ότι ως συλλογικότητα:

“Το μόνο που δεν μπορούμε (ακόμα) είναι να φτιάξουμε εμείς οι ποδηλάτες –τισσες ποδηλατόδρομους, να αδειάσουμε τους δρόμους από τους πανταχού παρκαρισμένους, να σηκώσουμε τους ασυνείδητους από τα πεζοδρόμια, τις διαβάσεις και τις πλατείες. Ούτε μπορούμε να κάνουμε την δουλειά αυτών που υποτίθεται ελέγχουν αν χωράει ένα καρότσι να περάσει στην Νταλιάνη (αλλά ούτε χωράει, ούτε ελέγχουν) κι ας το ψήφισαν ως κανονισμό. Φαίνεται άλλωστε πως για άλλη μια φορά εξυπηρετήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και πως ο νέος κανονισμός δεν ισχύει για κάποιους εκλεκτούς”

Όπως ανέφεραν:

“…από τέτοια βλακεία σκοτώνονται άδικα και τραγικά συμπολίτες μας. Από τέτοια βλακεία τα παιδιά μας λαμβάνουν καθημερινά την επικίνδυνη παιδεία του ασυνείδητου οδηγού και του αδιάφορου ή ανίκανου αρμοδίου. Από τέτοια βλακεία κινδυνεύουμε καθημερινά στο δρόμο για την δουλειά ή την ξεκούραση. Από τέτοια βλακεία κινδυνεύουμε να αποβλακωθούμε και οι υπόλοιποι. Γι αυτό δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τον αγώνα ενάντια στην βλακεία, την αδιαφορία και την ανικανότητα.”

Σε αυτή την ανακοίνωση ο δήμος απάντησε σχεδόν απαξιωτικά, μ’ ένα κείμενο λίγων λέξεων:

“Θα συμφωνήσουμε ότι “η βλακεία είναι ανίκητη” απ΄ όπου κι αν προέρχεται και το θράσος, θα προσθέταμε, ότι περισσεύει”.

Το θράσος λοιπόν περισσεύει από τους Ποδηλάτρεις. Και τώρα, οι Ποδηλάτρεις απαντούν ξανά:

“Και επαυξάνουμε, κύριε δήμαρχε! Ότι δηλαδή «το θράσος περισσεύει», ειδικά για όποιον: – Υποσχέθηκε τόσα για το κυκλοφοριακό και έπραξε τι; – Ενθάρρυνε τα ΙΧ στο κέντρο της πόλης ΕΙΔΙΚΑ την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο (22/9). – Αδιαφορεί ή αδυνατεί να πράξει κάτι ακόμα και για τα πεζοδρόμια μπροστά από το δημαρχείο. – Επέλεξε να έχει δημοτική αστυνομία σε ρόλο παρκαδόρου μόνο για να βλέπει αν πληρώνονται οι χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ οπουδήποτε αλλού καθένας παρκάρει όπου και όπως θέλει. – Επιτρέπει τη στάθμευση οχημάτων στο ΚΑΜ και στο τελωνείο. – Οι όποιοι περιορισμοί ισχύουν μόνο για το καλοκαίρι, για τα μάτια των επισκεπτών και μόνο. – Δεν μπορεί ούτε καν να εφαρμόσει τον νέο κανονισμό για τους ελεύθερους χώρους που έφτιαξε. Τουλάχιστον δε θα χρειαστεί να κάνει εκατοντάδες εξαιρέσεις όπως έκανε με τον προηγούμενο κανονισμό. – …και τελικά θίγεται από το ύφος της κριτικής που του ασκείται, αλλά δε λέει κουβέντα για το περιεχόμενο!”

Σύμφωνα με τους Ποδηλάτρεις:

“Τα χρόνια περνούν, ακόμα και οι άλλες πόλης της περιφέρειας Κρήτης έχουν αρχίσει να μεταμορφώνονται, και στα Χανιά τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει. Η ανακατασκευή δύο οδών, πολλοί νέοι κανονισμοί και ακόμη περισσότερες εξαγγελίες φαίνεται να είναι το μοναδικό έργο της δημοτικής αρχής που κλείνει σύντομα 3 χρόνια στη διαχείριση της πόλης. Κύριε δήμαρχε, κύριοι της Δημοτικής Αρχής, δεν έχουμε τίποτα προσωπικό εναντίον σας ούτε είμαστε αντίπαλη παράταξη. Όταν εκλεγήκατε σας δεχθήκαμε με ελπίδα και διάθεση για συνεργασία. Όμως τα μέχρι τώρα έργα σας στο κυκλοφοριακό – που σύμφωνα και με εσάς είναι νο.1 πρόβλημα της πόλης – δε διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα από τα έργα (ποια έργα αλήθεια;) των κ.κ. Τζανακάκη, Βιρβιδάκη, Σκουλάκη. Οι πολίτες και οι επισκέπτες των Χανίων υποφέρουν, τραυματίζονται και σκοτώνονται στους δρόμους όπου οι υποσχέσεις και απραξία περισσεύουν. Κανείς δεν τιμωρείται, και κανείς δε φαίνεται να προσπαθεί για να αλλάξει κάτι.”

Για να καταλήξουν:

"google ad"

“Χρειάζεται πολύ θράσος, πραγματικά.”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...