22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα γίνουν εκδηλώσεις στην επέτειο Γρηγορόπουλου»

Ημερομηνία:

Εν όψει της επετείου Γρηγορόπουλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «είναι προφανές ότι εν μέσω πανδημίας δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε σε όλους όσους προσήχθησαν ή συνελήφθησαν στις σημερινές συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο.

Όπως είπε θα επιβληθούν πρόστιμα Covid, πέρα από όποια άλλη διερεύνηση ευθυνών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι απόφαση ήταν να μην σταματήσει σήμερα η ζωή στην πόλη, λειτουργούσαν οι συγκοινωνίες, η κυκλοφορία κ.λπ. και «θα το συνεχίσουμε αυτό, να τελειώνουμε με τις διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι σήμερα δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις. Όπως εξήγησε τόσο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα όσο και στην εκδήλωση του ΚΚΕ με 200 τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ήταν μια πολιτική εκδήλωση και η απόφαση πάρθηκε στα όρια της ανοχής στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κατανόησης διευκρίνισε. «Ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο».

Ερωτηθείς πώς συγκεντρώθηκαν υπό τις δεδομένες συνθήκες 1.500 άτομα, ο υπουργός σημείωσε ότι από τη στιγμή που είναι ανοιχτή η πόλη, μπορούσε να κυκλοφορεί ο καθένας και πρόσθεσε: «Νιώθω μεγάλη απογοήτευση, γιατί τιμώ το ΚΚΕ, την ώρα που έχουμε 95% των ΜΕΘ καλυμμένες, μία πολιτική παράταξη να κάνει συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με 1500 άτομα».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι με δική του εντολή «10 φορές ο αξιωματικός ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης να αποχωρήσουν, όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ. Άρα δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τα διατάξει την διάλυση της συγκέντρωσης». Ζήτησε δε «να τελειώνει η υπόθεση με τη μονομερή τοποθέτηση υπέρ κάποιων και κατά της αστυνομίας».

Σε άλλη ερώτηση, απάντησε ότι θα πραγματοποιηθεί έρευνα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...