Χρ. Σπίρζης: Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει να βάλει διόδια στην Κρήτη για τους μόνιμους κατοίκους αυτό δείχνει το δογματικό νεοφιλελευθερισμό που ακολουθούν | Ηχητικό

Κανένα σχόλιο

«Η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για τον ΒΟΑΚ είναι για γέλια. Είναι να λυπάται κανείς για το σχεδιασμό που έχει σχετικά με τις υποδομές» δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης στον απόηχο των δηλώσεων του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Όπως είπε ο Χρ. Σπίρτζης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, η ΝΔ «δεν έχει λογική της συνέχισης του κράτους, δεν έχει δυστυχώς μία λογική του τι χρειάζεται η χώρα για τις υποδομές και με ποιο σχέδιο προχωράμε».

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών τόνισε ότι η ΝΔ το μόνο που έχει στο μυαλό της είναι ο εγκλωβισμός σε μία επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθούσε ως αντιπολίτευση και συνεχίζει ως κυβέρνηση.

"Sponsored links"

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μεγάλη άγνοια της ΝΔ για τη νομοθεσία και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γίνει έργο με έναν μόνο διαγωνισμό. «Εκτός αν η ΝΔ δε σχεδιάζει αυτοκινητόδρομο και σχεδιάζει κάτι σαν αυτό που έχουμε τώρα. Ένα δρόμο βελτιωμένο, χωρίς τις προδιαγραφές αυτοκινητοδρόμου».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Ράδιο Κρήτη σχετικά με την αναφορά Κεφαλογιάννη ότι με την λύση ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη θα είχαμε “σκιώδη διόδια για 30 χρόνια”, ο κ. Σπίρτζης απάντησε:

“Υπάρχουν σκιώδη διόδια; Ας μας πει η κυβέρνηση της ΝΔ. Ξέραμε για σκιώδεις κυβερνήσεις και υπουργούς, αλλά πρώτη φορά ακούμε για “σκιώδη διόδια”.

Η Κρήτη είναι μια περιοχή που έχει βοηθήσει τη χώρα που έχει βοηθήσει οικονομικά και επομένως είναι ανάγκη να υλοποιηθούν και οι υπόλοιπες υποδομές που έχουν υλοποιηθεί στην υπόλοιπη χώρα. Πρέπει με κάποιο τρόπο να βοηθήσουμε τους Κρητικούς σε σχέση με το μεταφορικο ισοδύναμο που δε μπορεί με άλλους τρόπους να δοθεί.

Υπάρχει μια πολιτική απόφαση που ακολουθήσαμε εμείς να μην υπάρχουν διόδια στη νησιωτική χώρα. Επομένως δε μπορούν να εξαιρεθούν και οι Κρητικοί.

Τώρα, αν η Νέα Δημοκρατία θέλει να βάλει διόδια στην Κρήτη για τους μόνιμους κατοίκους αυτό δείχνει το δογματικό νεοφιλελευθερισμό που ακολουθούν. Αν το σημείο διαφωνίας τους είναι τα διόδια, καταλαβαίνουμε και όλα τα υπόλοιπα.”

Να υπενθυμίσουμε ότι η λύση που πρόκρινε ο ΣΥΡΙΖΑ εμπεριείχε τη “λύση” των διοδίων, αλλά μόνο για τουρίστες και επαγγελματίες που μεταφέρουν επισκέπτες.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις