Ψήφισμα καταπέλτης του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στη μεταφορά των ιστορικών κτιρίων του Δήμου Χανίων στο Υπερταμείο

Κανένα σχόλιο

Μπορεί ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης να μιλούσε για “fake news” και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Σταθάκης να έλεγε πως έγινε “πολύ φασαρία για το τίποτα” όμως δε φαίνεται ότι συμφωνούν μαζί τους τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στα Χανιά.

Με ψήφισμα καταγγέλλουν την μετάβαση των ακινήτων στο Υπερταμείο δίχως να έχει γίνει κάποια ενημέρωση ενώ απαιτούν να δοθεί η λίστα με όλα τα ακίνητα του Δήμου Χανίων που μεταβιβάζονται αφού φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν είναι εμφανή με μία πρώτη ματιά.

Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι θα διεκδικηθούν όλα τα ακίνητα ιστορικής και αρχαιολογικής σημασία ή αυτά που έχουν ήδη χρήση από τον Δήμο.

"Sponsored links"

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας πρότεινε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση ώστε να αποφασισθεί ποια ακίνητα θα εξαιρεθούν, εκφράζοντας πάντως τη βεβαιότητα ότι δε θα υπάρξει κάποια εκποίησή τους.

Ο Μανώλης Σκουλάκης ζήτησε έκτακτο συμβούλιο επιρρίπτοντας ευθύνες και στον δήμαρχο για την αργοπορία του να φέρει το θέμα προς συζήτηση.

Ο Άρης Παπαδογιάννης εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση υπουργών και βουλευτών του νομού πάνω στο θέμα σημειώνοντας ότι το Δ.Σ. πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της εξαίρεσης όλων των μνημείων.

Ο Γιάννης Σαρρής σημείωσε ότι οι αρχαιολογικοί χώροι δεν παραχωρούνται στο Υπερταμείο ενώ ο Σεραφείμ Ρίζος σημείωσε ότι τη λογική των ιδιωτικοποιήσεων είναι αποδεχτή από την πλειοψηφία των άλλων παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας την αποτύπωση στο ψήφισμα της αναγκαιότητας διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα των κτιρίων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις