Ψήφισμα στην ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία

Κανένα σχόλιο

Mε ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει την πλήρη εναντίωσή της στην κατάργηση προστασίας της πρώτης κατοικίας από τη Νέα Δημοκρατία και στην ποινικοποίηση των λαϊκών αντιδράσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο του ψηφίσματος αναφέρονται τα εξής:

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε μια κυνική αγόρευση σε ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ανέφερε ότι αποτελεί «ζημία» για την οικονομία να υπάρχει πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας!!! Δήλωσε ότι: “Προστασία απόλυτη πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία, ούτε και πρέπει να υπάρχει, είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει”.

"Sponsored links"

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν πρόκληση απέναντι στα χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων που βλέπουν την θηλιά των τραπεζών και των funds να σφίγγει όλο και πιο πολύ γύρω τους. Ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη φυσικά δεν εκφράζει μόνο τις προσωπικές απόψεις του.

Οι δηλώσεις του αποτελούν μία κυνική και θρασύτατη ομολογία εκ μέρους της κυβέρνησης για την χιονοστιβάδα πλειστηριασμών που έρχεται, αφού από την 1η Μαΐου 2020 μπαίνει οριστικό τέλος σε οποιαδήποτε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Η κατάργηση κάθε περιορισμού στους πλειστηριασμούς ακινήτων θα ισχύει καθολικά για όλους τους οφειλέτες, ακόμη και αν πρόκειται για την πρώτη κατοικία.

Διεκδικούμε-απαιτούμε:

  • Να εξασφαλιστεί εδώ και τώρα η προστασία της α’ κατοικίας,
  • να καταργηθεί το “ιδιώνυμο”, που ποινικοποιεί τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ.
  • Να καταργηθεί το πλαίσιο (νομοθετικό – πολιτικό) πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, μεταφοράς δανείων σε εισπρακτικές εταιρίες
  • Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζών, κράτους και funds.

Επιδιώκουμε τον αγωνιστικό συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων – φορέων, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Παλεύουμε να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις