Ψήφισμα Ένωσης Γονέων Δ. Κισάμου ενάντια στην κατάργηση ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ

Κανένα σχόλιο

Την αντίθεσή της στο κλείσιμο 3 τμημάτων ειδικότητας στο ΕΠΑΛ Κισάμου που στρέφεται, όπως αναφέρουν, ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, εκφράζει με ψήφισμά της η Ένωση Γονέων δήμου Κισάμου.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

«Σύμφωνα με απόφαση  του Υπ. Παιδείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Αρ. Πρωτ. φ12/159571/Δ4/28-09-2016) σχετικά με την έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ, επιβάλλουν «τσεκούρι» στα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑ.Λ.

"Sponsored links"

Στην Κίσαμο προτείνουν να κλείσουν 3 τμήματα ειδικότητας στο ΕΠΑ.Λ. Πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και ενάντια στους εκπαιδευτικούς καθώς τα παιδιά που θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον για να ακολουθήσουν την ειδικότητα που επέλεξαν. Αυτό σημαίνει  πολλά χιλιόμετρα μιας και στο Δήμο μας πολλά παιδιά έρχονται από χωριά προς το Καστέλι, θα αναγκαστούν να πάνε στα Χανιά. Άλλοι μαθητές της Β’ Λυκείου θα αναγκαστούν να αλλάξουν τομέα.

Επίσης με αυτό τον τρόπο, δρομολογούν χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών καθηγητών, εξαφανίζοντας τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας πλαστά πλεονάσματα εκπαιδευτικών.

Όλες αυτές οι αποφάσεις έρχονται να προστεθούν στα ήδη συγχωνευμένα τμήματα τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ που δεν προτάθηκαν να λειτουργήσουν από τις περιφερειακές διευθύνσεις, αλλά και στις πιέσεις για συμπτύξεις στα Λύκεια, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια σε Γυμνάσια και Λύκεια, τις αλλαγές στα ολοήμερα στην Πρωτοβάθμια.

Σαν ένωση γονέων του Δήμου Κισάμου στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών, του συλλόγου καθηγητών, του Δήμου και συντασσόμαστε μαζί στον αγώνα ενάντια σε τέτοιες μεθοδεύσεις.»

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις