Σήμερα το φοιτητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά με Μαλαξιανάκη στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Κανένα σχόλιο

Με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος! …Σίγουρος δρόμος… 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ …τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος…» οι οργανώσεις των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της ΚΝΕ στα Χανιά διοργανώνουν και φέτος ένα όμορφο Φοιτητικό Φεστιβάλ  με πολλές ενδιαφέρον συζητήσεις, εκθέσεις και συναυλίες, το Σάββατο 23 Ιουνίου, στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Οι οργανώσεις της ΚΝΕ καλούν τους νέους φοτιητές και σπουδαστές να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις των φεστιβάλ! Να αποτελέσουν και τα φοιτητικά φεστιβάλ ένα σημαντικό σταθμό μέσα σε μια πλούσια αγωνιστική χρονιά, μια μεγάλη συνάντηση των φοιτητών και των σπουδαστων που επιβεβαιώνει σήμερα οτι μπορούν και πρέπει να μεγαλώσουν οι νεανικές δυνάμεις που δεν συμβιβάζονται με το παρόν και το μέλλον που θέλουν για εμάς οι εκμεταλλευτές του λαού και της νεολαίας.

"Sponsored links"

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αναλυτικά:

ΧΑΝΙΑ

⦁ Ξενάγηση Έκθεση με θέμα «200 χρόνια απο τη γένηση του Κάρλ Μάρξ – Χωρίς πρωτοπόρα θεωρία δεν μπορεί να υπάρξει πρωτοπόρα δράση!»

⦁ «Μουντιάλ 2018… Κορυφαίο αθλητικό γεγονός στην σκιά της εμπορευματοποίησης και των ανταγωνισμών». Προβολή βίνετο για τον αθλητισμό και Συζήτηση.

⦁ Προβολή Βίντεο αφιέρωμα στα 27 Χρόνια του Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ

⦁ Ομιλία με θέμα: «Η 50χρονη συμβολή της ΚΝΕ στους αγώνες της σπουδάζουσας νεολαίας, η πάλη για την ανασυγκρότηση του Φοιτητικού κινήματος», Ομιλητής: Σταυρούλα Φουντά, μέλος του ΓΠ Κρήτης της ΚΝΕ

⦁ Συναυλία με Νεανικό συγκρότημα

⦁ Συναυλία με τον Μάνο Μαλαξιανάκη

Στο Φεστιβάλ θα λειτουργουν επίσης:

"Sponsored links"

⦁ Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχή

⦁ Χώρος ενάντια στα Ναρκωτικά

⦁ Χώρος για δηλώσεις συμμετοχής στο 27ο Αντιιμπεριαλισιτκό διήμερο της ΚΝΕ

⦁ Ταβέρνα

Το “Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ” απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα που σήμερα προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή του. “Μπορεί να αλλάξει κάτι;”, “μπορεί ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του;”, “μπορεί να μπει τέρμα στη φτώχεια, στους πολέμους, στην αβεβαιότητα για το μέλλον;”. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαντάμε κατηγορηματικά: Ναι! Μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε ένα δίκαιο, όμορφο μέλλον. Σε αυτόν το δρόμο, μαζί μας, καλούμε κάθε νέο και νέα να βαδίσει! (…)

Όσοι οδηγούν συνεχώς προς τα πίσω τη ζωή των εργαζομένων και τσακίζουν το μέλλον της νεολαίας εκπροσωπούν το παλιό και το σάπιο. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ προβάλλουν τις νέες δυνατότητες που αντικειμενικά δημιουργεί στον 21ο αιώνα η ανάπτυξη των δυνατοτήτων της παραγωγής. Παλεύουν χωρίς να υπολογίζουν θυσίες και κόστος για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της λαϊκής πλειοψηφίας και των παιδιών της.

Το ΚΚΕ είναι το πιο νέο κόμμα με τις πιο σύγχρονες επαναστατικές και καινοτόμες ιδέες. Παλεύει για την ανατροπή του παλιού και γερασμένου κόσμου της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, έχοντας για “όπλα” τα πιο όμορφα ιδανικά: Του συλλογικού αγώνα, της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης, της ανιδιοτέλειας και της πίστης στις ανεξάντλητες δυνάμεις της εργατικής τάξης. Έλα μαζί μας! Στον αγώνα για μία ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και πραγματική ελευθερία, για τη σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις