15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Ωραίος τουρισμός, να τον χαίρεστε γυμνοσάλιαγκες»: Eπιστολή – απάντηση μέλους του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για την απουσία από τη σύσκεψη των φορέων για το προσφυγικό

Ημερομηνία:

Με επιστολή του το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης παίρνει θέση σχετικά με την κριτική που ασκήθηκε για την απουσία του Συλλόγου από τη σύσκεψη φορέων για το προσφυγικό.

Όπως σημειώνει, η απουσία του Εμπορικού Συλλόγου ήταν πράγματι ορατή γιατί έλειπε η διαφορετική άποψη!

Ο κ. Παπαδάκης κατηγορεί τους φορείς για υποκρισία και αναρωτιέται γιατί οι ίδιοι φορείς δε διαμαρτύρονται για την παρουσία του ΝΑΤΟ στα Χανιά που συντελεί στους πολέμους που ωθούν τους ανθρώπους στην προσφυγιά σημειώνοντας σχετικά με την έλλειψη αντιδράσεων:

«Βέβαια αφήνουν τα δολάρια τους στα διάφορα μπαρ της όμορφης  πόλης μας  ψάχνοντας για  γυναικεία συντροφιά. Είναι παρήγορο όμως υπάρχει προοπτική ανάπτυξης..  να γίνουμε   μια σύγχρονη Τρούμπα. Και τι μας νοιάζει  ,αφού οι πόρνες δεν είναι κόρες μας και μανάδες μας . Δεν σας άκουσα να  διαμαρτυρηθείτε  ποτέ για αυτήν την κατάντια της πόλης μας.

Ωραίος τουρισμός να  τον χαίρεστε γυμνοσάλιαγκες.»

Για να καταλήξει:

“Αγαπητοί συνάδελφοι η κοινωνία των Χανίων στο σύνολο της ,  έδειξε στην πράξη την αλληλεγγύη της στους κατατρεγμένους του κόσμου.

Απέδειξε στην πράξη ότι δεν χειραγωγείτε από ρατσιστικές φωνές μίσους.”

 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Στην σύσκεψη-ενημέρωση από τον Δήμαρχο Χανίων  με θέμα την ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη υπήρξε  ομοφωνία από πλευράς εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων .

Η απουσία του Εμπορικού συλλόγου ήταν πράγματι  ορατή. Έλειπε η διαφορετική άποψη. Όλοι οι παρευρισκόμενοι επαγγελματικοί φορείς (ΕΒΕΧ, ΟΕΒΕΧ, Ξενοδόχοι, Τουριστικοί  πράκτορες) κ.α.-  με μια φωνή συμφώνησαν -μακριά από την Κρήτη οι πρόσφυγες. …..Μια ασπιρίνη ένα σάντουιτς και στη …θάλασσα. Θα μας μολύνουν. Θα έρθουν εδώ και θα χαλάσει ο Τουρισμός . Θα έρθουν  οι τρομοκράτες και θα μας σκοτώσουν. Θα κάνουν κάθε μέρα  διαδηλώσεις και θα κλείσουν τα μαγαζιά μας .

Οι αμερικανοί , το ΝΑΤΟ,η Ε.Ε.   δεν είναι οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες στον κόσμο;

Αυτοί δεν εξέθρεψαν την διεθνή τρομοκρατία για να φοβίζουν τους λαούς ;

"google ad"

Οι πολιτικές της ε.ε. δεν είναι  υπέρ των Ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών  στην περιοχή μας;

Η βάση στη Σούδα δεν είναι το ορμητήριο τους ;

Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ  που εκδράμουν στην Σούδα  από τα αεροπλανοφόρα γυρνώντας από το αιματοκύλισμα των λαών είναι για κάποιους πρότυπο τουρίστα;

Για αυτά δεν έχετε να πείτε τίποτα ; Γαργάρα όλα. .

Βέβαια αφήνουν τα δολάρια τους στα διάφορα μπαρ της όμορφης  πόλης μας  ψάχνοντας για  γυναικεία συντροφιά. Είναι παρήγορο όμως υπάρχει προοπτική ανάπτυξης..  να γίνουμε   μια σύγχρονη Τρούμπα. Και τι μας νοιάζει  ,αφού οι πόρνες δεν είναι κόρες μας και μανάδες μας . Δεν σας άκουσα να  διαμαρτυρηθείτε  ποτέ για αυτήν την κατάντια της πόλης μας.

Ωραίος τουρισμός να  τον χαίρεστε γυμνοσάλιαγκες.

Αλήθεια οι πρόσφυγες έρχονται ομαδικά για τουρισμό!!!! Τα ταξιδιωτικά γραφεία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε τους  έχουν κάνει πακέτα προσφορών για κρουαζιέρα   στην δημοκρατική ΕΥΡΩΠΗ .

Ποια μαγαζιά έκλεισαν από τις διαδηλώσεις ;

Στην Γογονη και στην Κισαμου και αλλού στην πόλη μας  έκλεισαν από τις διαδηλώσεις ; Δεν τα έκλεισε η οικονομική κρίση;

Ουαί φαρισαίοι και υποκριτές.

Ας έρθουμε τώρα στα του οίκου του ΕΣΧ και στις δηλώσεις των (4) της αντιπολίτευσης του δ.σ.

Ξεσπάθωσαν και μαζί με τους καθοδηγητές τους, τα διάφορα   οικονομικά και πολιτικά τζάκια των Χανίων ζητάνε δηλώσεις μετανοίας από το προεδρείο του ΕΣΧ. .Αυτοί που με τις πολιτικές και τις πρακτικές τους χρόνια τώρα έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την οικονομική κατάσταση του τόπου μας και για την διάλυση του μαζικού κινήματος επαγγελματιών στην πόλη μας.

Αλήθεια δεν ξέρουν ποιες είναι οι ξεκάθαρες θέσεις και οι απόψεις του προεδρείου του ΕΣΧ για το προσφυγικό;

Δεν γνωρίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης του προεδρείου το προηγούμενο διάστημα ;

Πώς να τις γνωρίζουν αφού δεν είχαν καμία συμμέτοχη;

Ούτε ένα κουτί γάλα δεν τους περίσσεψε.  Οι ανύπαρκτοι .

Αλήθεια ρώτησαν ποιοι ήταν οι λόγοι που  δεν ήταν δυνατή η συμμέτοχη του ΕΣΧ στην σύσκεψη για το προσφυγικό. . Έτσι τους είπαν έτσι έγραψαν .Στο σημείο αυτό δεν θέλω να δικαιολογήσω την δικαιολογημένη  απουσία του ΕΣΧ.

Το ότι κάποιοι από εμάς εκφράζονται ή ανήκουν στο ΚΚΕ δεν το κρύψαμε ποτέ. Το θεωρούμε και τιμή μας . Τις απόψεις ,τις θέσεις, τους στόχους και τις προθέσεις δεν τις κρύψαμε ποτέ από κανένα . Δεν είναι του χαρακτήρα μας να κρυβόμαστε γιατί απλά δεν  έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανένα ..Εσείς συνάδελφοι  κρύβεστε στα φουστάνια των παραγόντων της ΝΔ,του ΠΑΣΟΚτου ΕΒΕΧ  της ΕΣΕΕΕ των ΜΚΟ και διαφόρων τοπικών οικονομικών και πολιτικών παραγόντων.

Ντρέπεστε να το πείτε ότι γλείφετε παντού αλλά πάντα .. «ανεξάρτητα».

Ντρέπεστε να πείτε ότι πιστεύετε σε ένα θεό… την Ευρωπαϊκή ένωση.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι με την πολιτική αμορφωσιά σας οδηγήστε στον λαϊκισμό και στην διαστρέβλωση θέσεων και απόψεων .

Πότε σαν προεδρείο του ΕΣΧ είπαμε ή καταθέσαμε πρόταση στα συνδικαλιστικά όργανα που συμμετέχουμε «για άνευ όρων και κανόνων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες»;

Πότε ο πολιτικός φορέας που επικαλείστε έκανε τέτοια πρόταση; Ψεύτες και συκοφάντες  εσείς και αυτοί που έγραψαν την επιστολή σας.

«– Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής…..στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα. Ειδικά για τα νησιά, αυτό απαντά άμεσα σ’ αυτούς που χύνουν δάκρυα για την οικονομία, τον τουρισμό κ.λπ.

— Αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο…… Είναι ευθέως αντίθετη με τη Συνθήκη του ΟΗΕ και το διεθνές Δίκαιο για τους πρόσφυγες….

— Πλήρης σεβασμός της Συνθήκης της Γενεύης και του Διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες…

— Γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού  καθώς και υποδοχής, περίθαλψης και καταγραφής, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ.

— Δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για όσο διάστημα διαρκούν οι διαδικασίες πρώτης υποδοχής, περίθαλψης, καταγραφής και προετοιμασίας των εγγράφων, που θα επιτρέψει την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων θέλουν – που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία

— Καμία συμμετοχή ή εμπλοκή της Ελλάδας, καμία διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που, ανάμεσα στα πολλά δεινά για τους λαούς, ευθύνονται για τους χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις»….

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ….Κυριακή 6 Μάρτη 2016 (Μερικά αποσπάσματα…)

Εσάς οι προτάσεις σας ποιες είναι ;Μήπως να τους βουλιάξουμε ;Μήπως να δημιουργήσουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να τους βάζουμε να δουλεύουν για μια μπουκιά ψωμί όπως στη Γερμανία του ΧΙΤΛΕΡ;;

Αγαπητοί συνάδελφοι η κοινωνία των Χανίων στο σύνολο της ,  έδειξε στην πράξη την αλληλεγγύη της στους κατατρεγμένους του κόσμου.

Απέδειξε στην πράξη ότι δεν χειραγωγείτε από ρατσιστικές φωνές μίσους.

Ο Χανιώτικος λαός αν χρειαστεί να δείξει την αλληλεγγύη του θα το πράξει στο βαθμό που μπορεί .

Παπαδάκης Εμμανουήλ μέλος του δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ