Λαϊκισμός – Υπευθυνότητα – Ανευθυνότητα – Πραγματικότητα

Κανένα σχόλιο

Τρεις λέξεις από τις τέσσερεις που κατά κόρο επικαλέσθηκαν στην Κ.Ο της Ν.Δ τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Αλογοσκούφης . Αλλά η λέξη Πραγματικότητα τους καίει κρίνοντας τις ομιλίες τους καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τίποτα δεν παρουσίασαν για προγράμματα με λύσεις στα οικονομικά προβλήματα π ου ταλανίζουν την τσέπη του πολίτη. Άκουσες αερολογίες και για πράγματα χιλιοειπωμένα . Για θέρμανση χωρίς να πουν το χρηματικό ποσό χορήγησης το ποιοι θα το πάρουν και πότε. Μέσα Νοέμβρη έχουμε. Μήπως το Γενάρη θα τους γίνει γνωστό, το πότε;

Του Νίκου Βαβουράκη

"Sponsored links"

Δεν άκουσες για το μεγάλο πρόβλημα του χρέους που οφείλουν στα Νοσοκομεία για τους φαρμακοποιούς για το πρόβλημα υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημοσίου για το χαράτσι της ΔΕΗ και για τόσα άλλα πολλά. Πολλές φορές ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε για Λαϊκισμό και Ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης. Εμείς οι υπεύθυνοι και «ότι δεν πρόκειται να τινάξουμε τα πάντα στον αέρα». Εμείς « δεν είμαστε το παρελθόν αλλά το μέλλον». Δεν θα «επιτρέψω να χαθούν οι προσπάθειες των προηγουμένων ετών».

Τα χειροκροτήματα σύννεφο και ο κ. Καραμανλής στα ώπα του. Ο δε τηλεθεατής να διερωτάτε μήπως ονειρεύεται και δεν ζει στην οικονομική ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ π ου τον μαστίζει. Η Πραγματικότητα κ. Καραμανλή σας διαψεύδει. Το Δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 1/3 η οικονομική κρίση άρχισε να κτυπά την πόρτα μας , η ανεργία το κλείσιμο επιχειρήσεων και όμως Καραμανλής και Αλογοσκούφης σε μια χημεία αντίληψης. Τώρα για τα 28 δις στις Τράπεζες μια φούσκα. Ο κ. Παπανδρέου στην Βουλή είπε «Αν όντως οι Τράπεζες θέλουν αυτή την ενίσχυση προκειμένου να καλύψουν ομολογιακές εκδόσεις του ύψους 18 δις» αυτό εάν λέγεται ενέργεια προς αντιμετώπιση της κρίσης κ. Καραμανλή δεν είναι Λαϊκισμός εκ μέρους σας. Λόγια κ. Καραμανλή και υποσχέσεις σας ο λαός έχει χορτάσει. Έργα και προγράμματα περιμένει. Το χθες που επικαλείστε είναι το χθες με τα καλά του και τα κακά του.

Το σήμερα και το αύριο ζητά η κοινωνία να βελτιώσετε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Λόγια ακούει έργα δεν βλέπει αντιμετώπισης. Λαϊκισμό αισθάνεται και όχι μόνο για το σήμερα του αλλά και στα παραπλανητικά σας λόγια του χθες. Θυμάται τον κ. Καραμανλή πάνω στο τρακτέρ να φωνάζει για το δίκιο του αγρότη. Να φωνάζει για μισθούς πείνας και σύνταξης για ανάπτυξη και παιδεία για θέσεις εργασία για μια κακή και Αντιλαϊκή Κυβέρνηση. Σήμερα που οι χθεσινές σας υποσχέσεις . Σήμερα μας θυμίζουν κάτι χειρότερο από ΛΑΪΚΙΣΜΟ σημαίνουν κοροϊδία και ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. Αυριανά τροπάρια για διεθνή κρίση π ου ίσως επικαλεσθείται θα είναι λόγια Λαϊκισμού απέναντι στα σημερινά σας λόγια ότι η κρίση δεν έχει κτυπήσει την χώρα μας. Και όμως η ανεργία βάση προϋπολογισμού θα αυξηθεί κατά 10.000.

Οι επενδύσεις μειώνονται ο πληθωρισμός αυξάνετε το ΕΣΥ νοσεί το Δημόσιο χρέος σε αύξηση το χρέος σε Νοσοκομεία και φαρμακοποιούς, καθώς κ αι οι απειλές των προμηθευτών και όμως τόσο εσείς κ. Καραμανλή και κ. Αλογοσκούφη μιλάτε για Λαϊκισμό και Ανευθυνότητα. Υπουργοί σας και βουλευτές μιλάνε για DVD ποιοι εσείς που ξεχάστε για το DVD με την υπόθεση Ζαχόπουλου. Αυτό δεν είναι Λαϊκισμός . Αυτό δεν είναι ανευθυνότητα όταν αυτό είναι το πρόβλημα και όχι η εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα του κοσμάκη. Το εάν το πήρε ή γιατί δεν το πήρε ή γιατί δεν το ανέφερε και δεν σας ενδιαφέρει το σκάνδαλο Βατοπεδίου και τα λεπτά που έχασε το Δημόσιο ή ότι κτίζονται και σήμερα ακόμα κτίσματα σε φιλέτα παρά το πάγωμα του κ. Αλογοσκούφη. Δεν σας ενδιαφέρει ότι ο κ. Ψωμιάδης με τους ισχυρισμούς του για κοινοποιήσεις εγγράφων προς εσάς εμμέσως πλην σαφώς σας εμπλέκει;

Σήμερα και η καινούργια του στροφή ότι κάποιος Υπουργός τα κουκούλωσε με την απόκρυψή τους. Τώρα εάν αυτό το θέμα απασχολεί την Κυβέρνησή σας και εσάς προσωπικά ( θέμα DVD) η κοινή γνώμη ότι και να κάνει η εξεταστική επιτροπή και ότι απόφαση πάρει αντίθετη με την απόφασή της, κάτι και που τα γκάλοπ δείχνουν δεν την ενδιαφέρει. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να σκύψετε στα προβλήματά της με πραγματικές λύσεις. Θέλει αποδείξεις και όχι να ακούει Λαϊκισμούς για κληρονομιές του παρελθόντος. Μαχαίρι και πεπόνι έχεις κ. Καραμανλή για να βγάλεις από το δίλημμα των λεγομένων του κ. Παναγιωτόπουλου ότι « εάν σε τρεις μήνες που σας δίδει διορία για μια άλλη κοινωνική πολιτική « θα πάτε βράδυ στα σπίτια σας» , βράδυ βγαίνουν και τα αποτελέσματα των εκλογών.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις