Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων για τον θάνατο δύο ακόμα εργατών

Κανένα σχόλιο

Ο θάνατος που βρήκε για άλλη μια φορά 2 νέους συνανθρώπους μας, που ήρθαν στη χώρα μας για ένα μεροκάματο και μια ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, αποδεικνύει ξανά την πραγματική, εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους αλλά και των ανεπαρκώς επανδρωμένων ελεγκτικών μηχανισμών της. Δεν μπορεί το κυνήγι του κέρδους και της μείωσης του κόστους εργασίας, να ισοσταθμίζεται με την ανθρώπινη ζωή.

030731_workers_accident300 Δεν μπορεί η Πολιτεία να εθελοτυφλεί ότι πρόκειται απλώς για ένα δυστύχημα, όταν αυτό επαναλαμβάνεται τακτικά και περιμένουμε κάθε φορά πότε θα συμβεί το επόμενο! Αυτά δεν είναι τυχαία συμβάντα, είναι προδιαγεγραμμένα και με ημερομηνία αναγγελίας δυστυχήματα. Έτσι εξηγείται γιατί η χώρα μας ίσως είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που έχει τον θεσμό των Βαρειών και επικίνδυνων επαγγελμάτων, τον οποίο μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει! Άραγε εφαρμόζονται στη χώρα μας τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων όπως σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες; Η απάντηση δίνεται κάθε μέρα από τις κοινωνικές στήλες των εφημερίδων!!!

"Sponsored links"

  • Απαιτούμε επιτέλους να ληφθούν πραγματικά μέτρα πρόληψης, υγιεινής και ασφάλειας, που να φέρουν αποτελέσματα και όχι δείκτες στατιστικής που και αυτοί δεν λένε πάντα την αλήθεια.
  • Απαιτούμε την εφαρμογή της Νομοθεσίας, με συνέπεια και όχι παροδικά, απέναντι στους εργοδότες και όπου αλλού προβλέπεται.
  • Απαιτούμε την επιβολή κυρώσεων ακόμα και την αναστολή εργασιών έτσι ώστε να μη θρηνούμε κάθε μέρα σχεδόν και ένα νεκρό από εργατικό δυστύχημα στη χώρα μας.
  • Απαιτούμε επιτέλους σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και όχι υποταγή στο βουλιμικό κέρδος κάποιων ολίγων.

Για μας, το Ε.Κ. Χανίων, η εξαφάνιση των εργατικών ατυχημάτων είναι πρώτο μέλημα στις διεκδικήσεις μας. Η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι για μας θέματα αδιαπραγμάτευτα.

Για το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος

Κορναράκης Δημήτρης

Ο Γεν. Γραμματέας

Μαλανδράκης Γιάννης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live