19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στα Χανιά

Ημερομηνία:

Μετράμε αντίστροφα πλέον για την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών στα Χανιά. Στα Χανιά, που οι εκλογές θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξαιτίας και της καθόδου ως υποψήφιου του επικεφαλή του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρου Θεοδωράκη.

Νέα Δημοκρατία

Στη Νέα Δημοκρατία δεδομένη πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες Μαρκογιαννάκη, Βολουδάκη, Βιρβιδάκη ενώ έχουν ακουστεί τα ονόματα της δικηγόρου Ελβίρας Στασινού, του δικηγόρου Σταύρου Γκίζα αλλά και της συζύγου του Γιώργου Κονταξάκη, Ευαγγελίας Τσαμουρτζή – Κονταξάκη.

ΣΥΡΙΖΑ

Για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε γράψει λεπτομερέστερα εδώ. Πέραν της υποψηφιότητας από τους Οικολόγους Πράσινου του νομικού Κώστα Διάκου, υποψήφιοι θα είναι ο Γιώργος Σταθάκης και η Βάλια Βαγιωνάκη αλλά και οι Ανδρέας Παπανδρέου, Αντώνης Μπαλωμενάκης και Παύλος Πολάκης.

ΠΑΣΟΚ

Δυσκολίες παρουσιάζονται στη συμπλήρωση ψηφοδελτίου στο ΠΑΣΟΚ αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τους άλλους νομούς της Κρήτης. Στα ονόματα που έχουν ακουστεί βρίσκονται αυτά του πρώην βουλευτή Ευτύχη Δαμιανάκη και της Χρύσας Χαριτάκης. Να υπενθυμίσουμε ότι χθες ανακοίνωση την στήριξή της η Κίνηση Χανίων για την Ενότητα της Κεντροαριστεράς όπου συμμετέχουν μεταξύ άλλων γνωστά ονόματα όπως ο Γιώργος Κοτσιφάκης, ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης, ο Μανώλης Γκαζής και ο Στέλιος Ρίγλης, χωρίς να είναι πάντως βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιοι. Επίσης, έχει ακουστεί το όνομα του πρώην διευθυντή του ΜΑΙΧ Νικόλαου Νικολαϊδη.

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ, όπως συνηθίζει σε κάθε εκλογική διαδικασία ανακοίνωσε σήμερα τις υποψηφιότητες σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στα Χανιά έχουμε μεγάλη ανανέωση του ψηφοδελτίου αφού απουσιάζουν ονόματα που είχαμε συνηθίσει να είναι υποψήφιοι σε κάθε εκλογική διαδικασία όπως του Γιώργου Νταγκουνάκη. Πιο αναλυτικά, τα ονόματα που ανακοινώθηκαν είναι: Μπάμπης Λουτσέτης, Πολιτικός Μηχανικός, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης, Νίκος Βουρλάκης, αυτοαπασχολούμενος, μέλος ΔΣ ΟΕΒΕ, Αλέκα Κουμάκη, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πλατανιά, Αλέκος Μαρινάκης, πολιτικός επιστήμονας, Νικήτας Μελησάκης, συνταξιούχος πυροσβέστης, Φώτης Ρηγανάκος, Πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Παντελή Καπαρουδάκη και του Μιχάλη Αλεξάκη, και του Κώστα Γύπαρη, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα έχει ακουστεί το όνομα του επιχειρηματία Βασίλη Σταυριανουδάκη.

ΔΗΜΑΡ

Η ΔΗΜΑΡ, αν και αποφάσισε καθυστερημένα να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, μετά και την κατάρρευση των συνομιλιών για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τελικώς, μετά και την απόφαση για συνεργασία με τους Πράσινους, συμπληρώνει σχετικά εύκολα ψηφοδέλτιο και στα Χανιά. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι των Μιχάλη Μπονατάκη, Ρούλας Καστρινάκη, Αντώνη Σχετάκη, προέδρου της ΔΕΥΑΧ και υποψήφιου βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Κώστα Τζωρτζάκη, επιχειρηματία, Μέλπω Σκουλά, βιολόγου.

«Το Ποτάμι»

"google ad"

Ιδιαίτερη βαρύτητα στο ψηφοδέλτιο στα Χανιά έδωσε «Το Ποτάμι». Πέραν της υποψηφιότητας του Προέδρου του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη, υποψήφιοι θα είναι ο Γιώργος Μαρακάκης, οδοντίατρος και γιος του προέδρου της Τράπεζας Χανίων, η Δάφνη Μανουσάκη, Επίκουρος Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Μανώλης Νικολούδης, δικηγόρος, ο Μανώλης Σηφοδασκαλάκης, και η Φυλιτάκη Νίκη.

Το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών

Μετά το φιάσκο με την ανακοίνωση τεσσάρων υποψήφιων στα Χανιά και την διάψευση των υποψηφιοτήτων τους από τους τρεις εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα από την Κατερίνα Πολύζου, τον Ευτύχη Μαυρογέννη και τον Γαβριήλ Κουρή, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συνεχίζει την αναζήτηση, δίχως τίποτα πάντως να είναι επιβεβαιωμένο. Πάντως, από τα ονόματα που έχουν ακουστεί δυνατά είναι του πρώην αντιδήμαρχου Χανίων Μανούσου Λιονάκη. Σήμερα πάντως θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση οργανωτικού χαρακτήρα του νέου πολιτικού φορέα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...