15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Όλα τα πλαστά πτυχία του «Dr» Κωνσταντίνου Μουρούτη

Ημερομηνία:

Για πρώτη φορά σας παρουσιάζουμε δημόσια όλα τα “πτυχία” του “Dr” Κωνσταντίνου Μουρούτη και τη προέλευσή τους. Ο άνθρωπός φαινόμενο, με τα “έξι πτυχία και πέντε διδακτορικά”…

Έχει περάσει ένας χρόνος και κάτι από τη πρώτη δημοσίευση σχετικά με τα ανύπαρκτα πτυχία του Κωνσταντίνου Μουρούτη, που για δέκα και πλέον χρόνια, περιδιάβαινε την Ελλάδα και το εξωτερικό, αυτοσυστηνόμενος ως “γιατρός” και κάτοχος πληθώρας επιστημονικών διαπιστευτηρίων, μεταξύ άλλων και πέντε (!) διδακτορικών διπλωμάτων.

Μετά τις αποκαλύψεις που προκάλεσαν πάταγο, ο “δρ” Μουρούτης αναδιπλώθηκε, παραδεχόμενος σε ραδιοφωνική συνέντευξη πως δεν είναι γιατρός. Επειδή όμως το θέμα του “ξεχάστηκε”, ξεκίνησε εκ νέου να διοργανώνει “βιωματικά σεμινάρια για θεραπεία και ίαση”.

Αυτό που κανείς μέχρι σήμερα δε γνωρίζει, είναι πως η έρευνά μας σχετικά με τη δράση του “δρ” Μουρούτη, ουδέποτε σταμάτησε. Έχουμε πλέον στα χέρια μας πολλές ώρες αμοντάριστων βίντεο με μαρτυρίες ανθρώπων, οι οποίοι επώνυμα καταμαρτυρούν πως έχουν πέσει θύματά του είτε γιατί παρίστανε το γιατρό ενώ δεν ήταν, είτε διότι εμμέσως τους εκμεταλλεύτηκε οικονομικά. Αυτό το υλικό θα αποτελέσει θέμα προσεχούς άρθρου μας.

Ας θυμηθούμε τι δήλωνε ως προς τα πτυχία του μέχρι πριν περίπου ένα χρόνο:

Μέχρι πρότινος, γνωρίζαμε για τα ανύπαρκτα πτυχία του Κ. Μουρούτη μέσα από όσα δήλωνε και παρουσίαζε ο ίδιος σε ομιλίες. Για πρώτη φορά, θα σας παρουσιάσουμε όλα του τα “πτυχία” τα οποία ήρθαν στα χέρια μας από ανθρώπους που μας δήλωσαν πως τους τα έστειλε ο ίδιος, για να αποδείξει την επιστημονική του επάρκεια. Για λόγους προστασίας της ταυτότητάς τους, δεν θα σας αποκαλύψουμε επί του παρόντος τις ταυτότητές τους. Δεσμευόμαστε όμως να το πράξουμε μελλοντικά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνά μας. Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση των Αρχών.

Τα “πτυχία” του “δρ” Μουρούτη

Πριν σας παρουσιάσουμε όλα τα “πτυχία” του Κωνσταντίνου Μουρούτη ένα προς ένα, θα πρέπει να ομολογήσουμε πως μας προκάλεσε τεράστια εντύπωση ο όγκος τους διότι μιλάμε για 11-12 διαφορετικά διαπιστευτήρια! Αν ο ίδιος ήταν λιγότερο “υπερφίαλος” και περιοριζόταν σε 4-5 πιθανότατα κανείς δεν θα είχε ασχοληθεί ποτέ μαζί του. Για πρώτη φορά μάλιστα, διαπιστώσαμε πως ισχυρίζεται ότι διαθέτει όχι τρία, αλλά πέντε διδακτορικά διπλώματα!

To παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από βίντεο με ομιλία του στην Ουκρανία το 2015, όπου ισχυρίζεται πως διαθέτει τέσσερα διδακτορικά και κατηγορηματικά δηλώνει πως είναι γιατρός. Στο τέλος του βίντεο, θα τον ακούσετε σε περσινή ραδιοφωνική συνέντευξη (μετά το σάλο με τα ανύπαρκτα “πτυχία”) να δηλώνει πως δεν είναι γιατρός και πως δεν ευθύνεται ο ίδιος για τις τιτλοφορήσεις που κατά καιρούς του “απέδιδαν άλλοι.”

Ας δούμε τα επίμαχα “πτυχία” ένα προς ένα

"google ad"

Υπενθυμίζουμε πως τα παρακάτω ντοκουμέντα μας τα παρείχαν επώνυμα άνθρωποι από δυο διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες είχε κληθεί για σεμινάρια και ομιλίες. Δεν προέρχονται από τον ίδιο τον “δρ” Μουρούτη που αρνείται πεισματικά να τα παρουσιάσει ακόμη και στον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, τα έχει καταθέσει στο γραφείο του δικηγόρου που τον εκπροσωπεί και “μπορεί να τα δει οποιοσδήποτε”, αλλά εάν κάποιος το πράξει, θα έχει και τις ανάλογες “συνέπειες.”

Πρώτο πτυχίο

Πτυχίο/α βιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Έτος κτίσης, 1995.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας παρείχε ο Δρ. Ανδρέας Καρατζάς του Πανεπιστημίου Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο, του οποίου τη βοήθεια ζητήσαμε, ο ισχυρισμός είναι αναληθής. Ο ίδιος επικοινώνησε με το Πανεπιστήμιο, όπου έλαβε επίσημη διαβεβαίωση πως ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε φοίτησε εκεί:

Μετάφραση: «Αγαπητέ Δρ. Καρατζά. Λάβαμε επιτέλους απάντηση για το email σας, από το ακαδημαϊκό γραφείο (της βιολογίας). Ο Κώστας Μουρούτης, είναι απόλυτα βέβαιο πως ουδέποτε έλαβε πτυχία βιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας…»

Δεύτερο πτυχίο

Βεβαίωση “γιατρού” από την Ελβετία και διδακτορικό (Πανεπιστήμιο Λουκέρνης) πάνω στην ιατρική. Έτος κτίσης και των δυο το 2000. Το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, δεν δίνει πτυχία/διδακτορικά πάνω στην Ιατρική. Προσέξτε το λάθος στο όνομα όπου αντί για Konstantinos, αναγράφει “Konstantions.” Φυσικά τέτοια λάθη δεν υφίστανται σε πραγματικά πτυχία και ειδικά σε διδακτορικά διπλώματα.

Κατόπιν επικοινωνίας μας με το τμήμα δημοσίων σχέσεων του Πανεπιστημίου της Λουκέρνης και συγκεκριμένα με το κ. Dave Schlaepfer, πληροφορηθήκαμε πως τα “πανεπιστήμια” από τα οποία ο κ. Μουρούτης απέκτησε τα δυο διαπιστευτήριά του, είναι ανύπαρκτα και δεν υπάρχουν στη λίστα των αναγνωρισμένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ελβετίας. Επιπλέον, τέτοιου είδους “πτυχία” πωλούνται έναντι λίγων ευρώ στο Ebay, όπως μας επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τρίτο πτυχίο

Μπάτσελορ θεολογίας από το Πανεπιστήμιο Central Western, άγνωστος χρόνος 2010. Πρόκειται για ανύπαρκτο εκπαιδευτικό ίδρυμα που πλέον δεν διαθέτει ούτε ιστοσελίδα. Σύμφωνα με την υπηρεσία ελέγχου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Τέξας, τα “πτυχία” του είναι παράνομα.

 

Τέταρτο “πτυχίο”

“Μάστερ” στις συμπεριφορικές νευροεπιστήμες από το Ινστιτούτο Βόλφγκανγκ Γκαίτε με ημερομηνία κτίσης 3 Ιουνίου 2005. Όπως προαναφέραμε, το Βόλφγκανγκ Γκαίτε έχει απαντήσει επίσημα πως ουδέποτε κάποιος με το όνομα “Κωνσταντίνος Μουρούτης” έχει φοιτήσει εκεί. Επιπλέον, το όνομα του “καθηγητή” Prof. Dr. Marcus Pan που υπογράφει ως “πρύτανης” είναι ανύπαρκτο στο εν λόγω ίδρυμα.

 

Διδακτορικά

Πρώτο “διδακτορικό” από Ινστιτούτο Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Γερμανία) που αποκτήθηκε το 2004.

 

Δεύτερο “διδακτορικό” από το Ινστιτούτο Βόλφγκανγκ Γκαίτε που αποκτήθηκε το 2000.

Η αλήθεια είναι πως και τα δυο παραπάνω “διδακτορικά”, προέρχονται από την ιστοσελίδα berufszertifikate-und-diplome.teleclip.net, που κατασκευάζει και πουλάει πλαστά πτυχία προς 9,99 το κομμάτι.

Επιπλέον, σύμφωνα με επικοινωνία του Δρ. Καρατζά με το συγκεκριμένο ίδρυμα, ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε φοίτησε εκεί.
Τρίτο “διδακτορικό,” αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο του Graz στην Αυστρία με ημερομηνία απόκτησης 3 Ιουνίου 2004. Αποκτήθηκε και αυτό από τη σελίδα  berufszertifikate-und-diplome.teleclip.net, που κατασκευάζει και πουλάει πλαστά πτυχία προς 9,99 το κομμάτι.  Ίσως ο μοναδικός άνθρωπος στο πλανήτη που παίρνει δυο διδακτορικά την ίδια ημερομηνία (για την ακρίβεια με διαφορά λίγων μηνών).

 

Οι υπογραφές και στα τρία “διδακτορικά” είναι ολόιδιες και φυσικά πλαστές.

  

Τέταρτο “διδακτορικό” πάνω στη φιλοσοφία και κυτταρική και μοριακή επιστήμη από το Gordon University. Χρόνος κτίσης 2006 αλλά έχει ισχυριστεί πως το έλαβε στο Εδιμβούργο. Πανεπιστήμιο με αυτό το όνομα δεν υπάρχει στην Ευρώπη και δεν πρέπει να συγχέεται με το Robert Gordon University που ήδη μας έχει ενημερώσει πως ποτέ δεν είχε σπουδαστή με το όνομα “Κωνσταντίνος Μουρούτης”, αν και ο ίδιος ισχυριζόταν παλαιότερα πως έχει φοιτήσει εκεί. Στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα μη αναγνωρισμένο αυτοαποκαλούμενο “πανεπιστήμιο” στη Φλόριντα των ΗΠΑ, που πουλά διδακτορικά προς 295 δολάρια το κομμάτι.

 

Σύνοψη

Συνοψίζοντας όλα τα ανωτέρω, διαπιστώνουμε πως ο “Δρ” Μουρούτης διαθέτει 4 “πανεπιστημιακά πτυχία” και 4 “διδακτορικά διπλώματα” στα οποία αν προσθέσουμε το “διδακτορικό” από το Ross University, το “πτυχίο” από το West Clayton University και το “πτυχίο” από MIT ή Max Planc (ανάλογα την ομιλία), τα οποία αποδείξαμε πως είναι ανύπαρκτα στη περσινή μας έρευνα, έχουμε ένα σύνολο 11 τίτλων, εκ των οποίων οι 5 αφορούν διδακτορικά!

Όπως προκύπτει από την έρευνά μας, όλα υποτιθέμενα “ιατρικά” και μη διαπιστευτήρια του “Δρ” Μουρούτη είναι πλαστά. Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει με τον ίδιο να συνεχίζει να προσφέρει τις “υπηρεσίες” του «για θεραπεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας» και να αυτοπαρουσιάζεται ως γιατρός χωρίς να έχει καμία γνώση πάνω στην ιατρική.

ellinikahoaxes.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ