«Όλοι είναι θύματα σε έναν πόλεμο»: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τον Ακόλουθο Άμυνας της Γερμανίας για τη Μάχη της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Εισβολείς ναζί και αντιστασιακοί, επιτιθόμενοι και αμυνόμενοι όλοι είναι θύματα του πολέμου, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη.

Με τη φράση «όλοι είναι θύματα σ’ έναν πόλεμο, αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει στις επόμενες γενιές και αυτό το μήνυμα θα είναι και το κεντρικό του φετινού εορτασμού της Μάχης της Κρήτης» ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων απευθύνθηκε στον Ακόλουθο Άμυνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα Σμήναρχος ε.ε. κ. Ulrich Pfeiffer με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ulrich Pfeiffer, συνοδευόταν από τον νέο Γερμανό σύνδεσμο στο Πεδίο Βολής Κρήτης, Αντισυνταγματάρχη κ. Fred Reuter, και την Επίτιμο Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κα Αργυρώ Γαναδάκη.

"Sponsored links"

Σε σχετικό δελτίο τύπου της Αντιπεριφέρειας Χανίων τονίζονται τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον ΑΚΑΜ για θέματα που αφορούν στο Νομό Χανίων, επικεντρώνοντας τη συζήτηση στην οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη συνέχεια, ο κ. Βουλγαράκης αναφέρθηκε στις θερμές σχέσεις που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Περιφέρειας Calw, την οποία ο κ. Βουλγαράκης έχει επισκεφθεί ήδη δύο φορές κατόπιν πρόσκλησης του Γερμανού Περιφερειάρχη, κ. Helmut Riegger, υπογραμμίζοντας τη θαυμάσια φιλοξενία – χαρακτηριστικό των περιφερειακών κοινωνιών, σε όποια χώρα και να βρίσκονται, όπως πρόσθεσε ο ΑΚΑΜ.

Έπειτα ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησε για τις καλές σχέσεις που αναπτύσσονται γενικότερα μεταξύ των δύο λαών, αντίθετα από αυτά που προβάλλουν τα ΜΜΕ, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση του αριθμού των Γερμανών επισκεπτών στη χώρα μας. Και αυτό διότι, όπως τόνισε ο κ. Βουλγαράκης, πέρα από το οικονομικό «πακέτο» διακοπών, αυτό που αναζητεί ο επισκέπτης είναι η ανθρώπινη επαφή και αντιμετώπιση, τις οποίες βρίσκει στη χώρα μας.

164377-kantanos Με τη φράση «όλοι είναι θύματα σ’ έναν πόλεμο, αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει στις επόμενες γενιές και αυτό το μήνυμα θα είναι και το κεντρικό του φετινού εορτασμού της Μάχης της Κρήτης» ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων απευθύνθηκε στον Ακόλουθο Άμυνας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα Σμήναρχος ε.ε. κ. Ulrich Pfeiffer με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου.

Ο ΑΚΑΜ συμφώνησε με τα παραπάνω, υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι, αντίθετα με τον διχασμό που προκαλούν οι πολιτικές και προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης, αναζητούν την φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Τέλος, η συζήτηση στράφηκε στην επίσκεψη που προγραμματίζει στην Κρήτη ο ΑΚΑΜ, με την ευκαιρία της επικείμενης 76ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, στο πρόγραμμα εορτασμού και στις καθιερωμένες εκδηλώσεις στις 19, 20 και 21 Μαΐου. Ο ΑΚΑΜ τόνισε τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης ενάντια στη λήθη, ιδιαίτερα για τις νέες γενιές, σημειώνοντας ότι ένας πόλεμος μόνο κακό μπορεί να προξενήσει στην ανθρωπότητα. Ο κ. Βουλγαράκης συμφώνησε, προσθέτοντας ότι από ένα πόλεμο κανείς δεν βγαίνει νικητής, αφού όλες οι πλευρές μετρούν τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και είναι καταδικασμένες πάντα να θρηνούν γι’ αυτές.  «Όλοι είναι θύματα σ’ ένα πόλεμο, αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει στις επόμενες γενιές και αυτό το μήνυμα θα είναι και το κεντρικό του φετινού εορτασμού της Μάχης της Κρήτης», είπε κλείνοντας την συζήτηση, ο κ. Βουλγαράκης.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στον Ακόλουθο Άμυνας καλή διαμονή στα Χανιά και του προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Εδώ ένα ντοκιμαντέρ για τον πόλεμο και τα θύματά του:

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις