23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Όλοι εναντίον όλων: Οι αρχές της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Τσεχίας κατάσχουν ιατρικό υλικό που χρησιμοποιείται στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ημερομηνία:

Όλοι εναντίον όλων μοιάζει να είναι το σκηνικό που κυριαρχεί στις χώρες της Ευρώπης με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού.

Η Γαλλία σχεδόν δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο με την Αγγλία μετά την κατάσχεση δύο φορτηγών που μετέφεραν 130.000 μάσκες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας.

Οι μάσκες μεταφερόντουσαν για να δοθούν στους γιατρούς της Αγγλίας που δίνουν τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό όμως Γάλλοι συνοριοφύλακες σταμάτησαν τα φορτηγά μόλις αντιλήφθηκαν τι είχαν μέσα.

Έπραταν σύμφωνα με την οδηγία του Εμμανουέλ Μακρόν για κατάσχεση όλων των μασκών στη μάχη της χώρας ενάντια στον κορωνοϊό.

Η κατάσχεση ήρθε μόλις 24 ώρες μετά ενά άλλο Βρετανικό όχημα που μετέφερε χιλιάδες μπουκάλια με απολυμαντικά κατασχέθηκε από τη Γαλλία.

Μετά από ένταση μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας και συζητήσεις στο ανώτατο επίπεδο, τα φορτηγά επιτράπηκαν να φύγουν με όσα μετέφεραν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης:

“Υπάρχει μία κατανόηση μεταξύ των χωρών ότι μόνο μία ενωμένη προσέγγιση θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης δημόσιας υγείας που όλες οι χώρες αντιμετωπίσουν. Ήταν μία παρεξήγηση και είμαστε αισιόδοξοι ότι δε θα ξανασυμβεί”.

Όμως, ο πρώην ηγέτης του κόμματος των Συντηρητικών της Αγγλίας Duncan Smith είπε αρκετά σκωπτικά: “Αυτό δείχνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για το τι πραγματικά είναι η Ευρωπαίκή συνεργασία”

Κατασχέσεις και στη Γερμανία

Οι κατασχέσεις δεν περιορίζονται βεβαίως στη Γαλλία,

Και στη Γερμανία, στην περιοχή του Μεχενγκλάνμπαχ, οι αρχές κατάσχεσαν υψηλής ποιότητας μάσκες και προστατευτικό ρουχισμό για γιατρούς, τεχνικούς εργαστηρίων, χημικών αλλά και μεγάλη ποσότητα μασκών για απλούς πολίτες που θα μεταφερόταν – σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές παράνομα – στο ευρωπαϊκό κέντρο της αμερικάνικης εταιρείας 3Μ.

Η “Rheinistche Post” αναφέρει ότι υψηλής ποιότητας μάσκες για γιατρούς και εργαζόμενους σε εργαστήρια βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό και δεν υπάρχει αρκετά μεγάλη ποσότητα.

“Τα στέλνουν παράνομα στο εξωτερικό” είπαν αξιωματούχοι του Γερμανικού κράτους.

"google ad"

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στην εφημερίδα:

“Σήμερα, οι αρχές του Μεχενγκλάνμπαχ έλεγξαν ένα φορτίο με προϊόντα που προοριζόταν για αποστολή στην Ελβετία στο ευρωπαϊκό μας κέντρο διανομής στο Γιούχεν.”

Όπως ανέφερε, οι έλεγχοι σχετίζονται με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί στις εξαγωγής ιατρικών εργαλείων προστασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι η πρώτη φορά που υλικό έχει κατασχεθεί στη Γερμανία ενώ το συγκεκριμένο φορτίο θα κατευθυνόταν προς Ελβετία και ΗΠΑ.

Η Τσεχία κατάσχεσε μάσκες που προοριζόταν για την Ιταλία;

Σε μία άλλη είδηση και η Τσεχία φαίνεται ότι έχει αυστηριοποιήσει τους περιορισμούς στη διακίνηση ιατρικών μασκών και άλλων εξαρτημάτων που σχετίζονται με τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με αναφορές σε ειδησεογραφικά πρακτορεία πολλές χιλιάδες μάσκες προσώπου που στάλθηκαν από την Κίνα στην Ιταλία κατέληξαν στην Τσεχία.

Η Τσεχία αντιμετωπίζει και αυτή μία αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού και με απόφαση της κυβέρνησης οι έλεγχοι στι εξαγωγές έχουν αυστηριοποιηθεί όπως και η διανομή τέτοιων προϊόντων.

Έως την Κυριακή δεν ήταν ξεκάθαρο αν η κατάσχεση οφείλεται σε παρεξήγηση ή σε μία σκόπιμη ενέργεια που σκοπό την κλοπή των μασκών από την Ιταλία.

Να σημειώσουμε πάντως ότι υπό την απειλή επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών η Τσεχία έστειλε τη Δευτέρα 110.000 μάσκες στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...