Όλοι στους δρόμους, μια είναι η λύση, Ο ΑΓΩΝΑΣ

Κανένα σχόλιο

Συνάδελφοι-σσες

Η φοροκαταιγίδα σε συνδυασμό  με τα άλλα προβλήματα έχουν γονατίσει  χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες  που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Οι θυσίες που μας ζητάνε είναι για να σωθεί το μεγάλο κεφάλαιο , για να πληρώσει ο λαός την κρίση της, για να βγει η ίδια αλώβητη από αυτήν. Τα χαράτσια έρχονται το ένα μετά το άλλο. Το ίδιο και οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι αυξήσεις στο ρεύμα. Φορολογούνται ακόμη και οι άνεργοι, γιατί έχουν ένα σπίτι. Ενώ αυξάνονται με απίστευτη ταχύτητα οι οικογένειες που μένουν χωρίς ρεύμα, νερό, ακόμα και φαΐ.

"Sponsored links"

Την ίδια στιγμή που ο λαός αγκομαχά για να τα βγάλει πέρα βλέπουμε να γίνονται φοροαπαλλαγές για την πλουτοκρατία.

Οι βασικές διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου προβλέπουν:

  • Κατάργηση του γενικού αφορολόγητου ορίου για όλους τους φορολογούμενους.
  • Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τα προστατευόμενα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
  • Κατάργηση μίας σειράς φορολογικών ελαφρύνσεων για τις στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης, όπως ενοίκια, φροντιστήριο παιδιών, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά.
  • Νέοι φορολογικοί συντελεστές που ξεκινούν από το 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ, 36% για εισόδημα 25.000-40.000 ευρώ και 40% για τα υψηλότερα ποσά.
  • Το χαράτσι της “έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης” για όσους φορολογούμενους έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ διατηρείται μέχρι και το 2015.

Συνάδελφοι-σσες

Η αγανάκτηση για την φοροληστεία πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα πρώτα από όλα στους χώρους δουλειάς με μαζικοποίηση των , συλλόγων, σωματείων, αλλά και στις γειτονιές με όλες τις μορφές και με δυνάμωμα της αλληλεγγύης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31/01/2013 ΩΡΑ 7.00 μμ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Η ενότητα όλων των εργαζομένων, η κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής & Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτοσκευασμάτων – Ποτών – Ειδών Ζαχαροπλαστικής

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live