Όποιοι πιστεύουν σε κάποια θρησκεία καταφέρνουν να κοιμούνται καλύτερα!

Κανένα σχόλιο

Η θρησκευτική πίστη, το συγκεκριμένο δόγμα που ακολουθεί ο καθένας ή η πλήρης απουσία του όπως στην περίπτωση των άθεων φαίνεται ότι παίζει ρόλο και στην ποιότητα του ύπνου μας. Δείτε τι αποκαλύπτει η έρευνα

Άθεοι και αγνωστικιστές φέρεται να διατηρούν «προβάδισμα» έναντι καθολικών και βαπτιστών στο πόσο καλά κοιμούνται, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα μελέτης του Πανεπιστημίου Baylor στο Τέξας των ΗΠΑ που ήλθε να εξετάσει την αλληλεπίδραση μεταξύ ύπνου και θρησκείας.

Το 73% των άθεων και αγνωστικιστών συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν ότι κοιμούνται επτά ή περισσότερες ώρες τη νύχτα, που αποτελεί και τη σύσταση της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής Ύπνου για την προώθηση της βέλτιστης υγείας.

"Sponsored links"

Αντίθετα, το 63% των καθολικών και μόνο το 55% των βαπτιστών ανέφεραν ότι κοιμούνται τουλάχιστον επτά ώρες. Οι άθεοι και οι αγνωστικιστές ανέφεραν, επίσης, ότι αντιμετωπίζουν λιγότερη δυσκολία στον ύπνο, βάσει των ευρημάτων που δημοσιεύονται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Sleep.

«Η ψυχική υγεία συζητείται όλο και περισσότερο στο περιβάλλον της Εκκλησίας, όπως και θα έπρεπε, αλλά όχι η λειτουργία του ύπνου», επισημαίνει η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Kyla Fergason, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Baylor στο Γουάκο του Τέξας.

«Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η στέρηση ύπνου επηρεάζει αρνητικά πολλές ανθρώπινες ιδιότητες που θεωρούνται βασικές αξίες της Εκκλησίας: Το να είσαι θετικό μέλος της κοινότητας, να εκφράζεις αγάπη και αλληλεγγύη αντί για θυμό ή επίκριση, και να διαθέτεις ακεραιότητα στην ηθική συλλογιστική και συμπεριφορά», συμπληρώσει.

«Θα μπορούσε ο καλύτερος ύπνος να βοηθήσει μερικούς ανθρώπους να ενισχύσουν την πίστη τους ή να γίνουν καλύτεροι χριστιανοί; Δεν γνωρίζουμε ακόμα την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αλλά γνωρίζουμε ότι η ψυχική, σωματική και γνωστική υγεία είναι συνυφασμένη με την υγεία του ύπνου στον γενικό πληθυσμό» καταλήγει η Kyla Fergason.

Η σχετική μελέτη, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 1.501 συμμετεχόντων, κατέδειξε επίσης πως όσοι ανέφεραν πως κοιμούνται επτά ή περισσότερες ώρες ήταν πολύ πιο πιθανό να πιστεύουν ότι θα πάνε στον Παράδεισο.

Εντούτοις, οι σχετικές με τον Παράδεισο αντιλήψεις δεν συσχετίστηκαν με δυσκολία των συμμετεχόντων να κοιμηθούν. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, αυτό το μοτίβο δείχνει ότι ο καλύτερος ύπνος οδηγεί σε μια πιο αισιόδοξη οπτική, η οποία σε αυτήν την περίπτωση εκδηλώνεται ως θετική προσδοκία πως θα εισέλθουν στον παράδεισο.

ygeiamou.gr

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις