21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Όταν ένα δέντρο απειλεί

Ημερομηνία:

Ένα εύστοχο σχόλιο έκανε ένας σχολιαστής στο βίντεο με την ακτιβίστρια από τα Χανιά που διαμαρτυρήθηκε για το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο ντυμμένη ως δέντρο και που γι’ αυτό οδηγήθηκε στο τμήμα για εξακρίβωση:

H αστυνομία απειλείται, οι πολιτικοί απειλούνται, τα τρομοκάναλα απειλούνται, οι πλούσιοι απειλούνται, οι καταπατητές απειλούνται, οι εντεταλμένοι απειλούνται, οι απατεώνες και τα εκάστοτε λαμόγια του συστήματος απειλούνται, το καθεστώς απειλείται… από ένα “δέντρο” που φιλειρηνικά διαμαρτύρεται απέναντι στους “απειλημένους” μιας άρχουσας αντιδημοκρατικής τάξης.

Σκοπός τους η ολική αποψίλωση και καταστροφή του περιβάλλοντος.

Άραγε ποιο είναι το “φυσικό” μέλλον που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;

Είναι αυτή η αντίφαση που αποτυπώνεται στο σχόλιο που αξίζει να δώσουμε μία παραπάνω έμφαση: μία γυναικα ντυμμένη ως δέντρο απειλεί αυτούς  τους πανίσχυρους που θέλουν να προχωρήσουν σε μία καταστροφή που θα έχει επιπτώσεις στις ζωές όλων μας.

Ο διαμαρτυρόμενος – μια γυναίκα ντυμμένη ως δέντρο κυκλώνεται από μεγαλόσωμους αστυνομικούς και οδηγείται σε εξακρίβωση (ξανά και ξανά και ξανά) ώστε να αποτραπεί η διαμαρτυρία ενάντια στην καταπάτηση του περιβάλλοντος που γίνεται νόμιμη επειδή ψηφίστηκε νόμος στη Βουλή.

Ο νόμος προστατεύει αυτούς που θα προχωρήσουν στην καταστροφή του περιβάλλοντος και αποτρέπει από το να διαμαρτυρηθούν αυτούς που θέλουν να το προστατέψουν.

Όταν ένα δέντρο απειλεί…

Θυμηθείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...