Όταν η Γιουβέντους έπεσε στην 3η κατηγορία επειδή εφαρμόστηκαν οι νόμοι

Κανένα σχόλιο

Πώς είπατε; «Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα»; Όχι βέβαια… Ο γνωστός αστεϊσμός-εξίσωση Ιταλών και Ελλήνων, μακάρι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, ισχύει μόνο ως συμπέρασμα επιπέδου… καλοκαιρινής συντροφιάς και όχι ως εξομοίωση ενεργειών ουσιαστικού χαρακτήρα όπως ο εξαγνισμός της ποδοσφαιρικής οικογένειας των δυο χωρών…

Οι γείτονές μας, με αφορμή το σκάνδαλο «Καλτσιόπολι» του 2006, αυτό κατάφεραν! Με βούληση, εφαρμογή των νόμων, έτριξαν τα δόντια σε ισχυρούς του ποδοσφαίρου τους, βροντοφώναξαν «όλοι είστε ίσοι απέναντι στους νόμους»!

Μεταξύ άλλων υποβιβάστηκε η κράτος εν κράτει Γιουβέντους, σύρθηκε μαζί με τη Μίλαν και όχι μόνο, η κοινωνία της γειτονικής χώρας ανέπνευσε ανακουφισμένη πως η γη της που έχει σχήμα μπότας είναι ικανή να… κλωτσά όσους παρανομούν, ακόμη κι αν έχουν την ισχύ των ομάδων απ’ το Τορίνο και το Μιλάνο!

"Sponsored links"

Πριν από 14 χρόνια με αφορμή τις αποκαλύψεις τις ιταλικής αστυνομίας για χειραγώγηση παιχνιδιών μέσω δικτύου επικοινωνίας ποδοσφαιρικών παραγόντων με διαιτητές, «γεννήθηκαν» υποβιβασμός στη δεύτερη κατηγορία και υψηλά πρόστιμα για τις τέσσερις πρώτες αλλά και εκτός νέων προστίμων, αποβολή για δυόμισι χρόνια απ’ το ποδόσφαιρο της Ρετζίνα!

Πώς μπορείς λοιπόν να εξισώσεις, έστω και με τον γνωστό αστεϊσμό περί… φάτσας και ράτσας, δύο τόπους που διαφέρουν και στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων;

efsyn.gr

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις