Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης έλεγε ότι η Χρυση Αυγή “αγαπά την πατρίδα αλλά με τρόπο εριστικό”

Κανένα σχόλιο
Σήμερα, ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε στη δημοσιότητα άρθρο με το οποίο καλεί τους πολίτες να μην εφησυχαστούν επισημαίνοντας ορθά ότι το αποτέλεσμα της δίκη δε σημαίνει ότι ο αγώνας κατά του φασισμού δικαιώθηκε άρα τελείωσε.

Είπε:

“…θα πρέπει να δούμε την απόφαση αυτή ως έναν σημαντικό σταθμό στον αντιφασιστικό αγώνα που πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση αφού γνωρίζουμε καλά πόσο ύπουλο είναι το μικρόβιο του φασισμού. Μόνο με τη συνέχιση του αγώνα αυτού θα δικαιωθούν ο Παύλος Φύσσας και όλα τα θύματα της Χρυσής Αυγής”

Όμως, υπήρξε μία περίοδο που ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εφησυχαστεί. Κατά την περίοδο των κινητοποιήσεων για τη Μακεδονία και σε παρουσία του σε συλλαλητήριο, βρέθηκε να στέκει δίπλα σε μέλη της Χρυσής Αυτής.

"Sponsored links"

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, ο Μίκης Θεοδωράκης προσπάθησε αρχικά να το υποβαθμίσει τονίζοντας ότι ο αριθμός των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης ήταν μικρός σε σχέση με το συνολικό πλήθος που βρισκόταν στη διαδήλωση. «Η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300. Όταν είναι 1 εκατομμύριο ο κόσμος τι σημασία έχει;» είπε και πρόσθεσε: «

Θα μου πείτε… γιατί τη Χρυσή Αυγή που αγαπούν την πατρίδα; Ναι την αγαπούν αλλά με ένα τρόπο εριστικό. Είναι η πατρίδα και όλοι οι άλλοι είναι… Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου».

“Πατριώτες”, δηλαδή, και οι της Χρυσής Αυγής.

Το σημερινό άρθρο έρχεται να διορθώσει μία μουτζούρα που άφησε η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στα δημόσια πράγματα τα τελευταία χρόνια και ας ελπίσουμε ότι μετά την καταδίκη, όπως είπε και ο ίδιος, ουδείς θα μείνει εφησυχασμένος.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις