Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έστελνε τα ΜΑΤ σε Χίο και Μυτιλήνη για να δείρει τους πολίτες και τους πρόσφυγες

Κανένα σχόλιο

Πώς αλλάζουν τα πράγματα…

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση αποκαλούσε όλους όσους αντιδρούσαν στην μετατροπή των νησιών τους σε κέντρα κράτησης προσφύγων σε φασίστες (όλους ανεξαιρέτως), τώρα που είναι αντιπολίτευση λέει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι φασιστική επειδή στέλνει τα ΜΑΤ να καταστείλει τις αντιδράσεις των πολιτών.

Σε Μυτιλήνη και Χίο όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα επεισόδια ήταν συχνά. Οι συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων και αστυνομίας αλλά και πολιτών και αστυνομίας είναι μία πραγματικότητα που έχουν συνηθίσει σε αυτά τα νησιά. Τώρα, οι αντιδράσεις γιγαντώθηκαν εξαιτίας του σχεδίου της κυβέρνησης να επεκτείνει το μοντέλο που ήδη λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑ.

"Sponsored links"

Υπενθυμίζουμε τα σοβαρά επεισόδια στη Μυτιλήνη στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2015, τη μαζική κινητοποίηση του Σεπτεμβρίου του 2017 ενάντια στους σχεδιασμούς για επιπλέον πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης (ναι, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!)

Στην 24ώρη απεργία που είχε κηρύξει ο Δήμος Λέσβου η κεντρική πλατεία του νησιού της Μυτιλήνης γέμισε από πολίτες με σύνθημα “η Λέσβος δεν είναι τόπος εξορίας, αλλά πολιτισμού και δημοκρατίας”. Τα ξέχασαν αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα συχνά επεισόδια με πρόσφυγες που ψάχνουν απεγνωσμένα διέξοδο από τα νησιά – φυλακές με τα ΜΑΤ να τους χτυπούν αλύπητα για να επιστρέψουν στα στρατόπεδα; Επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν αυτά.

Με όλα αυτά, δε θέλουμε να πούμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πράττει ορθώς. Η πολιτική της είναι καταστροφική. Επεκτείνει το μοντέλο των στρατοπέδων συγκέντρωσης που καθιερώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μία Ευρώπη που πηγαίνει όλο και πιο ακροδεξιά, που κλείνει τα σύνορά της και μετατρέπει τις χώρες του νότου σε τόπους στρατοπέδων συγκέντρωσης και φυλακών, φτώχιας και …διακοπών για τους βορειοευρωπαίους τουρίστες.

"Sponsored links"

Είναι αυτό το μέλλον που θέλουμε;

Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να συζητήσουν σοβαρά πώς μπορούν να βρουν λύσεις ουσιαστικές στην κατάσταση. Η απόφαση για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης παντού πέρα από παράλογη, είναι απάνθρωπη τόσο για τους ντόπιους κατοίκους όσο και για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Γκετοποιεί πληθυσμούς και διαμορφώνει τις συνθήκες για αύξηση της εγκληματικότητας.

Οι χώρες της Δύσης που 10 χρόνια ανάγκασαν να εφαρμοστεί στη χώρα μία αιματηρή λιτότητα που δεν είχε κανένα αποτέλεσμα δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να μετατρέψουν τώρα την Ελλάδα και σε χωματερή ανθρώπων.

Γιατί αν αυτή είναι η Ευρώπη, αν η Ευρώπη είναι μόνο της φτώχιας, της ακραίας λιτότητας, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ωφελούν τους λίγους και καταστρέφουν τους πολλούς, της αδιαφορίας για τον ανθρώπινο πόνο, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, της καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τότε ίσως δεν πρέπει να ανήκουμε σε αυτή.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις