Όχι εγκατελειμμένα αλλά υπερήλικα τα μουλάρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Αφέθηκαν εκεί επειδή η μεταφορά τους “ενέχει τον κίνδυνο της υπέρμετρης καταπόνησης”

Κανένα σχόλιο

Για να μην ταλαιπωρηθούν έμειναν στον Εθνικό Δρυμό της Σαμαριάς τα δύο μουλάρια, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, που απαντά έτσι στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για εγκατάλειψή των ζώων δίχως τροφή στο Φαράγγι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απάντηση, τα δύο ζώα είναι υπερήλικα (45 και 40 ετών περίπου), διαβιούν ελεύθερα στη νότια είσοδο του Εθνικού Δρυμού, κοντά στη θέση “Πόρτες”, με εποπτευόμενη παραμονή τους στο χώρο και με τακτικό εφοδιασμό τροφής των στάβλων, πέραν της φυσικής τροφής που βρίσκουν.

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι “η επιλογή της παραμονής τους στο φυσικό χώρο έγινε καθώς αξιολογήθηκε ότι, η μεταφορά τους με ειδικό κλωβό στα Χανιά ενέχει τον κίνδυνο της υπέρμετρης καταπόνησης, λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους, και εν κατακλείδι τον κίνδυνο της ζωής τους”.

"Sponsored links"

Αναλυτικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφέρει τα εξής:

“Αναφορικά με την καταγγελία και τα δημοσιεύματα που έγιναν από 10-5-2020 σε τοπικά ΜΜΕ για την εγκατάλειψη δύο μουλαριών εντός του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης δια της αρμόδιας για τη διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Υπηρεσίας, Διεύθυνσης Δασών Χανίων, διευκρινίζει τα παρακάτω:

Τα δύο αυτά υπερήλικα ζώα (45 και 40 ετών περίπου) διαβιούν ελεύθερα στη νότια είσοδο του Εθνικού Δρυμού, κοντά στη θέση “Πόρτες”, με εποπτευόμενη παραμονή τους στο χώρο και με τακτικό εφοδιασμό τροφής των στάβλων, πέραν της φυσικής τροφής που βρίσκουν.

Η επιλογή της παραμονής τους στο φυσικό χώρο έγινε καθώς αξιολογήθηκε ότι, η μεταφορά τους με ειδικό κλωβό στα Χανιά ενέχει τον κίνδυνο της υπέρμετρης καταπόνησης, λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους, και εν κατακλείδι τον κίνδυνο της ζωής τους.

Την υγεία των ζώων παρακολουθούν το Κτηνιατρικό Τμήμα της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Χανίων (μετά από συνεννόηση αποφασίστηκε να αφεθούν τα δύο ζώα ελεύθερα εντός του Δρυμού), η Animal Action Hellas «Δράση για τα ζώα στην Ελλάδα» και ιδιώτης Κτηνίατρος σε επείγουσες περιπτώσεις.

Και τα δύο ζώα διαθέτουν βιβλιάριο υγείας, τα οποία διατηρούνται στην αρμόδια Δ/νση Δασών Χανίων με καταγεγραμμένη τη σειρά εμβολίων και άλλων περιθάλψεων που έχουν συντελεστεί έως σήμερα. Επιπλέον, τα ζώα αυτά καλύπτονται κτηνιατρικά για ακόμα πέντε μήνες μέχρι τον επόμενο κτηνιατρικό έλεγχο.

Η φροντίδα των ζώων παρέχεται από τη Δασική Υπηρεσία ανεξάρτητα από την περίοδο επισκεψιμότητας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Με τον τακτικό και ανελλιπή εφοδιασμό των στάβλων εντός του Δρυμού καλύπτεται πλήρως η σίτιση τους και ειδικά το ένα και νεότερο σε ηλικία εξ’ αυτών να βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Η Δ/νση Δασών Χανίων λειτουργεί σε καθημερινή βάση, από τις 7:00 το πρωί έως και τις 22:00 το βράδυ και, επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων αρμοδιότητας της. Σχεδόν εξήντα χρόνια οι δασικοί υπάλληλοι των Χανίων αγωνίζονται για την προστασία, ανάδειξη και λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, υπερβαίνοντας δυνάμεις, ωράριο και μισθολόγιο, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και διεθνείς διακρίσεις.

Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, οι πολίτες να επιλέγουν να επικοινωνούν αυτοπροσώπως με τις Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για θέματα που τους αφορούν, να ενημερώνουν και να ενημερώνονται από τις Υπηρεσίες υπεύθυνα και σοβαρά.”

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις