15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Όχι” Ερντογάν σε φανατικούς Τούρκους που ήθελαν να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί μετά το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Ημερομηνία:

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απορρίπτει τη μετατροπή της Αγιας Σοφίας από μουσείο που είναι σήμερα, σε τζαμί. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά «γεμίστε πρώτα το Μπλε Τζαμί και τα άλλα τζαμιά μας και μετά βλέπουμε», απορρίπτοντας έτσι προς το παρόν το αίτημα του γεμάτου θρησκευτικό μένος κόσμου εξαιτίας της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία εναντίον μουσουλμάνων.

Και ο Ερντογάν συνέχισε: ««Κοιτάξτε, φτιάξαμε τώρα το μεγάλο τζαμί στην Τσάμλιτζα, που είναι 4-5 φορές μεγαλύτερο της Αγίας Σοφίας. Τόσο μεγάλο είναι. Χωράει 60 χιλιάδες ανθρώπους. Είναι το μεγαλύτερο τζαμί όχι μόνο της ανατολικής πλευράς και όλης της Κωνσταντινούπολης, αλλά και ολόκληρης της Τουρκίας. Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Σε αυτό το θέμα υπάρχει και πολιτική διάσταση. Εδώ δεν γεμίζεις το Μπλε Τζαμί που είναι δίπλα και θες να γεμίσουμε την Αγία Σοφία; Μην μπαίνουμε σε τέτοια παιχνίδια. Όλα αυτά είναι παιχνίδια»

Πάντως στον απόηχο της δολοφονικής επίθεσης του φανατικού ακροδεξιού στη Νέα Ζηλανδία, σε τεμένη Μουσουλμάνων, ο αρχηγός της Ένωσης Νέων Ανατολής και του Εθνικού Ιδρύματος Νέων, Σαλίχ Τουρχάν, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση έξω από την Αγία Σοφία. Μάλιστα με ανακοίνωση του κατηγορεί τον Τράμπ, τον Πάπα και τον Νετανάχιου ότι με τις δηλώσεις τους επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα: «Αυτό το φονικό ήταν οργανωμένο και προσχεδιασμένο. Ήταν ένα σταυροφορικό σχέδιο»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...