Όχι και τόσο μυστηριώδης τελικά η ασθένεια στην Ινδία – Τα φυτοφάρμακα έστειλαν στο νοσοκομείο εκατοντάδες

Κανένα σχόλιο

Εκατοντάδες ασθενείς νοσηλεύονται στην πόλη Ελούρου της Ινδίας, με ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως σπασμούς, ζάλη και ναυτία.

Οι εικόνες του Ruptly είναι από το Νοσοκομείο Ελούρου και τραβήχτηκαν την περασμένη Πέμπτη. Τουλάχιστον 550 άτομα νοσηλεύονται.

«Ένιωσα περίεργα γύρω στις 21:30 ενώ έκλεινα το μαγαζί μου. Ο θείος μου, με είδε και με ρώτησε τι συμβαίνει. Του είπα ότι δεν μπορώ να κουνήσω τα χέρια μου. Έτσι κάλεσε το ασθενοφόρο και με έφερα εδώ. Μετά λιποθύμησα και συνήλθα στο νοσοκομείο το επόμενο πρωί. Τώρα είμαι εντελώς καλά, όπως ήμουν και πριν. Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα», δηλώνει ο Ντούργκα Ράο.

"Sponsored links"

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι το πιο πιθανό είναι να μολύνθηκαν από νερό. Οι επιστήμονες υποπτεύονται  ότι μπορεί να υπήρξε διαρροή κάποιου φυτοφαρμάκου ή εντομοκτόνου σε πόσιμο νερό. Οι εργαστηριακοί έλεγχοι έδειξαν ίχνη μολύβδου και νικελίου στο αίμα των ασθενών.

«Είναι σύνηθες να μολύνεται το νερό στις παροχές μας. Το νερό της αποχέτευσης έχει στο παρελθόν αναμειχθεί με το πόσιμο. Γι’ αυτό το λόγο φέρουμε νερό από άλλη περιοχή, το βράζουμε και το πίνουμε, αλλά και πάλι η σύζυγός μου αρρώστησε. Είναι και μια άλλη κυρία από την περιοχή μας που εισήχθη εδώ για τον ίδιο λόγο, και αργότερα πέθανε», δηλώνει ο  Ντεβασίγκα Ρέντι», συγγενής ασθενούς.

Εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχουν φτάσει στο Ελούρου για να ερευνήσουν περαιτέρω την υγειονομική κατάσταση.

«Ένιωσα ζαλάδα και το κεφάλι μου άρχισε να γυρίζει. Τα ένιωθα όλα αυτά, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Φίλοι και συγγενείς με συμβούλευσαν να ξεκουραστώ και σκέφτηκα ότι θα οφείλεται στην έλλειψη ύπνου, καθώς δούλευα συνεχώς τις τελευταίες ημέρες και δεν είχα ξεκουραστεί αρκετά. Αλλά αργότερα με έφεραν εδώ για θεραπεία», εξηγεί ο Σρινισάβα Ράο.

skai.gr

 

 

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις