18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

«Όχι μαθητές στα δικαστήρια»: Κατάληψη αλληλεγγύης στο ΕΠΑΛ όπου τραβήχτηκε το βίντεο –

Ημερομηνία:

Κατάληψη πραγματοποιούν το πρωί της Τρίτης οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, μετά το σάλο που προκλήθηκε χθες με το βίντεο που παρουσιάζει μαθητή να τραμπουκίζει καθηγήτρια. Όπως αποκαλύφθηκε, το βίντεο είχε τραβηχθεί πριν ένα χρόνο ενώ ο μαθητής είχε τιμωρηθεί όταν είχε προβεί στον τραμπουκισμό της καθηγήτριας με πολυήμερη αποβολή.

Τα παιδιά με αυτό τον τρόπο επέλεξαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον συμμαθητή τους.

Με σύνθημα «Όχι μαθητές στα δικαστήρια», ζητούν να μην ασκηθεί ποινική δίωξη.

Την ίδια στιγμή κατάληψη πραγματοποιούν και μαθητές άλλου γυμνασίου που βρίσκεται στην περιοχή.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, στο οποίο ένας μαθητής τραμπουκίζει μια καθηγήτρια, ώστε να του σβήσει μια απουσία.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση, το βίντεο τραβήχτηκε τον Ιανουάριο του 2019, δηλαδή πριν 1 χρόνο, σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης fm 100, μετά το περιστατικό τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και στον μαθητή επιβλήθηκε η τιμωρία της αποβολής.

Για το συμβάν έσπευσε να κάνει παρέμβαση και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στο Facebook, χωρίς να ελέγξει αν το συμβάν είναι πρόσφατο ή όχι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ