22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά μειώθηκε η κρατική ενίσχυση προς τους κτηνοτρόφους των Χανίων – Απούλητα τα ζώα

Ημερομηνία:

Μία τραγική κατάσταση περιγράφουν οι κτηνοτρόφοι των Χανίων σε ανακοίνωσή τους.

Όπως αναφέρουν, αν και φέτος λόγω πανδημίας έμεινε απούλητο το κρέας και το γάλα, όχι μόνο αυξήθηκε η κρατική ενίσχυση αλλά μειώθηκε από τα 6 ευρώ ανά κεφάλι για τα θηλυκά αιγοπρόβατα στ 4 ευρώ.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Μόνο αγανακτισμένοι μπορούμε να αισθανθούμε οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι με την ειδική οικονομική ενίσχυση των 4 ευρώ ανά κεφάλι για τα θηλυκά αιγοπρόβατα που είναι δηλωμένα στο ΟΣΔΕ και παίρνουν συνδεδεμένη ενίσχυση.

Η κατάσταση είναι χειρότερη από πέρσι που επιδοτηθήκαμε με 6 ευρώ για όσους είχαν πουλήσει κρεάς και γάλα, και είχαν μείνει και τότε πολλοί εκτός ενίσχυσης. Φέτος είναι ακόμα χειρότερα αφού θα επιδοτηθούμε μόνο για τα γαλακτοπαραγωγικά ζώα από τα οποία έχει πουληθεί γάλα και όχι για τα υπόλοιπα.

Στην κατάσταση που είμαστε με απούλητα το κρέας και απούλητο το γάλα, αλλά και σε εξευτελιστικές τιμές για αυτά που πουλήθηκαν, αντί να μας στηρίξουν έρχονται να δόσουν σε ένα πολύ μικρό αριθμό τα ψίχουλα των 4 ευρώ με την πλειοψηφία των κτηνοτρόφων να μένουν εκτός ενίσχυσης.

Απαιτούμε:

Να δοθεί άμεσα γενναία ενίσχυση για όλα ζώα των κτηνοτρόφων και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στηριχθεί η παραγωγή και στο γάλα αλλά και στο κρέας.

Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή

Ελάχιστες εγγυημένες τιμές στα κτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ