Όχι μόνο δε φεύγει ο Γκριμάλντι, αλλά τώρα λέει ότι αν πουλιέται η ΑΝΕΚ θα την αγοράσει!

Κανένα σχόλιο

Το ενδιαφέρον του ομίλου Γκριμάλντι για επενδύσεις τόσο στην ελληνική ακτοπλοΐα, όσο και στο ελληνικό λιμενικό σύστημα αποκάλυψε το απόγευμα της Παρασκευής ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού γκρουπ, Εμανουέλε Γκριμάλντι.

Ειδικότερα, μίλησε για προφανές συμφέρον του ομίλου του να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη αξιοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου που, όπως ανέφερε, διακινεί σχεδόν ένα εκατ. επιβάτες με τα πλοία της Minoan Lines (100% συμφερόντων του) και εκατοντάδες χιλιάδες φορτηγά.

Επίσης σημείωσε ότι έαν βγουν προς πώληση η ακτοπλοϊκή Attica Συμμετοχών ή η ΑΝΕΚ, τότε σίγουρα, εάν οι όροι είναι ελκυστικοί, ο όμιλος Γκριμάλντι θα είναι ενδιαφερόμενος.

"Sponsored links"

«Το θέμα όμως είναι εάν θα βγουν προς πώληση, έαν δηλαδή θέλουν ιδιοκτήτη ή απλώς χρηματοδότη», πρόσθεσε δηκτικά. Επιπλέον μίλησε για ευκαιρίες επενδύσεων για τον όμιλό του, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ή και της Πάτρας, πάντοτε υπό προϋποθέσεις.

Ο Ιταλός εφοπλιστής μάλιστα αποκάλυψε ότι έχει συναντηθεί με τον νέο υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, για τον οποίον διατύπωσε βέλτιστη γνώμη, προσθέτοντας όμως πως «όντας ο ίδιος από την Κρήτη γνωρίζει πολύ καλά τι είναι καλό για να αναπτυχθεί το νησί και η ελληνική οικονομία».

«Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε ευκαιρία αναδυθεί», προσέθεσε εξηγώντας πως στην Ελλάδα, δια των Μινωικών Γραμμών που ελέγχει πλήρως, διαθέτει ήδη σημαντική εταιρική παρουσία, της οποίας την δραστηριότητα θα επιδιώξει να αναπτύξει περαιτέρω

Τις δηλώσεις αυτές ο ισχυρός άνδρας του ομίλου, έκανε στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε σε κλειστή ομάδα δημοσιογράφων στο περιθώριο του 22ου συνεδρίου EuroMed Convention στη Σικελία.

Στην εισαγωγική του ομιλία, το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας για τη Minoan, υπογράμμισε ότι έχει μηδενικό χρέος, αυξημένη ρευστότητα και είναι έτσι «μοναδικά τοποθετημένη για να εκμεταλλευτεί όποια ευκαιρία ήθελε αναδυθεί στα αστραφτερά νερά της ευρύτερης περιφέρειας».

«Από το 2008 έως σήμερα έχουμε επενδύσει πάνω από 400 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά», σημείωσε ο Ιταλός εφοπλιστής , σηματοδοτώντας εμμέσως πλην σαφώς την ετοιμότητά του να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε άνοιγμα για μεγέθυνση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα.

kathimerini.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις