14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Όχι στα ωράρια των πολυεθνικών» από τους εκλεγμένους με τον συνδυασμό της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανίων

Ημερομηνία:

Με κοινή επιστολή τους οι εκλεγμένοι με τον συνδυασμό της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Χανίων στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Νίκος Βουρλάκης, Γιώργος Κανδιλιεράκης, Ιωάννα Μπινιά, Λευτέρης Μπουζάκης αναφέρουν τα εξής:

Νέα ήθη και πρακτικές ύστερα από  τις εκλογές και την αλλαγή διοίκησης στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων πριν δυο  μήνες. Επανειλημμένα  η πλειοψηφία της διοίκησης το τελευταίο διάστημα καταστρατηγεί το καταστατικό και αποφάσεις γενικών συνελεύσεων. θυμίζουν συμπεριφορές  άλλων σκοτεινών εποχών ,του «αποφασίζουμε και διατάζομε ».

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε Διοικητικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το εορταστικό ωράριο. Αποφασίστηκε δυο Κυριακές( 23 και 30 Δεκεμβρίου ) ανοιχτά καθώς και το εορταστικό ωράριο που θα ισχύσει  με κάποιες μικρό διαφωνίες  όμως χωρίς ουσία.

Η πλειοψηφία της διοίκησης με ιδιαίτερο ζήλο και προφανώς  ακούγοντας τις απαιτήσεις των πολυεθνικών και της κυβέρνησης αλλά έπραξε .Έτσι  θεώρησε καλό να στείλει ένα email στα μέλη του συλλόγου  πριν λίγες μέρες και αντί να λέει ξεκάθαρα την απόφαση του δ.σ. για δυο Κυριακές ανοιχτά  προτείνει τρεις Κυριακές ανοιχτά όπως ορίζει ο νόμος. Σαν άλλοι «πόντιοι Πιλάτοι» κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι οι νόμοι που απελευθερώνουν  τα ωράρια και καταργούν τις Κυριακές φτιάχνονται με  εντολή  των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων.

Υποχρέωση του δ.σ. του  Εμπορικού συλλόγου είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τις ανάγκες των μελών του  μικρών εμπόρων και  αυτοαπασχολουμένων και όχι να κάνει πλάτες στους μεγάλους εμπορικούς ομίλους υλοποιώντας άκριτα τους νόμους  που στρέφονται εναντίων μας .

Υποχρέωση του δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου είναι να υλοποιεί τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων που με συντριπτική πλειοψηφία  απαιτούν αφενός την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας και κατά περίσταση λόγω εορταστικής κίνησης θέλουν μόνο  δυο Κυριακές ανοιχτά το χρόνο.

Εξάλλου οι έρευνες που έχουν γίνει σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο δείχνουν ότι το συνεχές  κυριακάτικο άνοιγμα μόνο τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες συμφέρει. Εμείς οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα, ουσιαστικά χαμένοι θα βγούμε ακολουθώντας τα ωράρια των πολυεθνικών.

Καλούμε τους συνάδελφους να γυρίσουν την πλάτη τους στα απάνθρωπα ωράρια των πολυεθνικών και να εφαρμόσουν το ωράριο που έχει ανακοινωθεί και  που έχουν αποφασίσει  οι ίδιοι οι συνάδελφοι μέσα από συλλογικές μαζικές διαδικασίες  (γενικές συνελεύσεις ).

Καλούμε τους συντοπίτες μας, καταναλωτές αυτές τις μέρες να προτιμήσουν για τα ψώνια τους τις μικρές  εμπορικές  επιχειρήσεις.  Καλούμε τους καταναλωτές  να αποδείξουν  με την στάση τους ότι στην δύσκολη αυτή οικονομική κατάσταση είναι μαζί με τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους, είναι μαζί  με αυτούς που πλήττονται από τις κυβερνητικές πολιτικές και τις βιώνει η πλειοψηφία του χανιώτικου λαού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ