15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Όχι 1 αλλά 5 ευρώ εισιτήριο για τον Μπάλο ζητά η Ένωση Ξενοδόχων ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Σε μια πρόταση που θα δημιουργήσει αντιδράσεις προχώρησε η Ένωση Ξενοδόχων ν. Χανίων αφού με κείμενό της προς τον Δήμαρχο Κισσάμου προτείνει την αύξηση του εισιτηρίου για τους οδικούς επισκέπτες από το 1 ευρώ που ισχύει στα 3 με 5 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ένωση, βασιζόμενοι σε μία έρευνα του ΜΑΙΧ κατα την οποία οι αλλοδαποί τουρίστες δε θα είχαν πρόβλημα να πληρώνουν ως και 5 ευρώ για είσοδο, με αυτό τον τρόπο θα βρεθούν χρήματα για να φτιαχθούν αποδυτήρια και βιολογικές τουαλέτες για να υπάρχει πόσιμο νερό στο βουνό.

Να σημειώσουμε ότι παλιότερα οι αντιδράσεις ήταν αρκετά έντονες για την επιβολή τιμής εισόδου – “διοδίων” 1 ευρώ όπως ονομάστηκαν για είσοδο στον Μπάλο.

Ολόκληρη η πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Χανίων:

Με αφορμή την έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον τύπο από το MAICH για τον Μπάλο, μια από τις σημαντικότερες περιοχές NATURA, την οποίο επισκέπτονται χιλιάδες άτομα κάθε τουριστική σαιζόν, όχι μόνο από το νομό Χανίων αλλά και από ολόκληρη την Κρήτη η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων απέστειλε στον δήμαρχο Κισσάμου τις ακόλουθες προτάσεις:.

  • Το εισιτήριο στους οδικούς επισκέπτες να αυξηθεί από 1 ευρώ σε τουλάχιστον 3 – 5 ευρώ.
  • Τα έσοδα αυτά να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να φτιαχτούν αποδυτήρια αλλά και βιολογικές τουαλέτες και να υπάρξει παροχή πόσιμου νερού στην κορυφή του βουνού.
  • Τα άτομα , τα οποία θα προσλαμβάνονται για την είσπραξη του παραπάνω ποσού, θα πρέπει να μιλούν άριστα αγγλικά και καλό θα ήταν αυτό να πιστοποιείται, ώστε  να δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες στους επισκέπτες .
  • Επικροτούμε την άποψη να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης στις παρυφές του βουνού και οι επισκέπτες να πηγαίνουν ως εκεί με λεωφορείο, το οποίο για να καλύψει την επισκεψιμότητα θα πρέπει να περνάει ανά 20 λεπτά τουλάχιστον. Κάτι τέτοιο εξασφαλίζει την ασφάλεια των επισκεπτών δεδομένου ότι ο δρόμος προς την κορυφή δεν έχει κατασκευαστεί με προδιαγραφές κανονικού αυτοκινητόδρομου .

Είναι ευθύνη μας να προστατεύσουμε την συγκεκριμένη περιοχή δεδομένου ότι αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ