Υστερόγραφα (Σάββατο 12 Ιουλίου)

Κανένα σχόλιο

Το μεγαλύτερο πείραμα φυσικής, από… καταβολής κόσμου, θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη το καλοκαίρι που διανύουμε! Θα είναι ένας κολοσσιαίος επιταχυντής σωματιδίων, μέσα στον οποίο θα γίνει αναπαράσταση του… «Μπιγκ Μπανγκ»! Δηλαδή της «Αρχικής Έκρηξης», από την οποία προήλθε (κατά τους επιστήμονες) το Σύμπαν! Εκτός των άλλων η «συσκευή» διαθέτει πάνω από… 1000 ισχυρούς μαγνήτες, μήκους 15 μέτρων έκαστος!…

(Υ.Γ.: Σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί… αντιύλη, καθώς και… «μαύρες τρύπες»!)

"Sponsored links"

Γράφει ο Χρήστος Ι. Πετράκης

*

Είναι γνωστός ο μύθος του «μαθητευόμενου μάγου», ο οποίος κάλεσε με ξόρκια μαγικές δυνάμεις, αλλά ύστερα δεν ήξερε ανάλογα ξόρκια να τις στείλει πίσω!

(Υ.Γ.: Φαντάζεται κανείς, αυτή η σκοτεινή αντιύλη, να ‘ναι οι δυνάμεις του Κακού, με το οποίο ο άνθρωπος είναι σε αντιπαράθεση από τότε που υπάρχει;…)

*

Όσον αφορά τις «Μαύρες Τρύπες», λυπούμαστε αλλά οι επιστήμονες της Ευρώπης ήρθαν… δεύτεροι και καταϊδρωμένοι!

(Υ.Γ.: Το… ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει εφεύρει από ετών εφιαλτικές «μαύρες τρύπες» προς τις οποίες ρέει άφθονο το «μαύρο» χρήμα!…)

*

"Sponsored links"

Το ριζίτικο τραγούδι (στη νεοριζίτικη μορφή του) είναι ζωντανό! Και δημιουργεί τραγούδια που άπτονται της… καυτής επικαιρότητας! Ακούσαμε πρόσφατα από το ραδιοσταθμό «Ράδιο Ριζίτες» ένα νεοριζίτικο (πολύ καλά τραγουδισμένο) το οποίο καλεί το… Μέγα Αλέξανδρο να σελώσει τον Βουκεφάλα, να πάρει τη μακεδονική φάλαγγα (με τις γνωστές σάρισες) και αφού πάει στα… Σκόπια, να «πάρει πίσω τ’ άστρο του»!…

(Υ.Γ.: Όπου, η ψυχή και η φωνή του λαού της Κρήτης, είναι πιο… εύστοχη από τους διαπρεπέστερους διπλωμάτες!…)

*

Ακούμε στο ραδιόφωνο ότι το μεγαλύτερο Ολυμπιακό έργο στο Μοσχάτο, το οποίο – μαζί με τ’ άλλα – ακριβοπληρώθηκε από τον ελληνικό λαό, μεταβλήθηκε σ’ ένα απέραντο… σκουπιδότοπο! Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η Νομαρχία Πειραιά δεν προχωρεί σε καθαρισμό του χώρου, επειδή την απειλούν τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» (που ελέγχεται από την Κυβερνησάρα του κ. Καραμανλή) ότι θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, αν ακουμπήσει τα… «ακίνητά τους»!

(Υ.Γ.: Δεν αποκλείεται να οργανώσουν οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης κάποια παρέμβαση του κ. Καραμανλή, στην οποία θα μιλήσει με τα γνωστά «παχιά λόγια» για το… «αρχαίο πνεύμα αθάνατο» και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη!…)

*

Ποιο είναι το μέγιστο γεγονός της επικαιρότητας;

(Υ.Γ.: Για όσους δεν το βρήκαν αποκαλύπτουμε ότι είναι το γεγονός ότι οι τρεις βουλευτές της ΝΔ στα Χανιά κατέθεσαν για κάποιο θέμα… ΚΟΙΝΗ ερώτηση!!!…)

*

Δεν μένει παρά να δούμε και το… «άκρον άωτον» της πολιτικής συμφιλίωσης στα Χανιά!

(Υ.Γ.: Δηλαδή να δούμε τους κ.κ. Νομάρχη και Δήμαρχο Χανίων σε μια ΚΟΙΝΗ διεκδίκηση λύσης κάποιου προβλήματος της Πόλης ή του Νομού!…)

*

Απελπισμένοι οι αγρότες των Χανίων ειδοποιούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον υφυπουργό του ίδιου υπουργείου, τους Νομάρχη και Αντινομάρχη Χανίων, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τους Βουλευτές του Νομού και τη ΓΕΣΑΣΕ ότι «… ο δάκος έχει ήδη αποθέσει»!

(Υ.Γ.: Αλήθεια, που πάνε τα ποσά που παρακρατούν οι ελαιουργοί από τους ελαιοπαραγωγούς, κατά την έκθλιψη του καρπού, «για τη δακοκτονία»;…)

*

Ακούγαμε χιουμοριστική (αλλά πανέξυπνη) εκπομπή σε αθηναϊκό ραδιοσταθμό, όπου ο «οικοδεσπότης» λέει για την κυρία συνεργάτη του, που επιμελείται τον ήχο: «…Σήμερα είναι ντυμένη με ταγιέρ, κουμπωμένο, φούστα πολύ κάτω από τα γόνατα, μαλλί κότσο και μαύρο γυαλί!» «Επειδή (υπ)άκουσε στις συστάσεις του… Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, περί «ευπρεπούς ενδυμασίας»!…

(Υ.Γ.: Είναι αλήθεια ότι μέσα στις αφόρητες ζέστες των ημερών, η «ευπρεπής» ενδυμασία του κ. Άνθιμου, ελάχιστους οπαδούς έχει! Από την άλλη μεριά, όλα τα αθηναϊκά – και όχι μόνο – κανάλια, δεν χάνουν ευκαιρία, μιλώντας για ζέστη να μην μας δείξουν άφθονους καλοσχηματισμένους… γλουτούς, και μάλιστα με… στρινγκ!…)

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις