Υστερόγραφα (Σάββατο 5 Απριλίου)

Κανένα σχόλιο

Είχα τη χαρά και την τιμή να δεχτώ δώρο από το φίλο Αντώνη Χαρχαλάκη με μια… άκρως κολακευτική αφιέρωση, την ωραία ποιητική συλλογή του «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ». Ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι ο Αντώνης Χαρχαλάκης είναι ΚΑΙ ποιητής. Με μια ποίηση (όπως γράφει ο ίδιος) «πικρή και σκληρή».

Παρά ταύτα όμως, νομίζω ότι ο Αντώνης Χαρχαλάκης ανήκει σ’ αυτούς που περιγράφει στο ποίημά του «Απουσίες» (σελ. 10):

"Sponsored links"

«Είναι αυτοί που βάζουν στόχο έν’ αστέρι

ενώ πατούνε πεισματάρικα στη γή.

Που τεμαχίζουν τις καρδιές τους με μαχαίρι

για να τις κάμουνε στον κόσμο διανομή.»

Ο ποιητής Αντώνης Χαρχαλάκης είναι κατά βάση ένας ασυμβίβαστος μαχητής!

Στο ωραίο ποίημά του «Σε πρώτο πρόσωπο» γράφει:

«Τα τόσα όνειρα που είχα στη ζωή

πως φυλλορρόησαν και σκόρπισαν το ξέρω,

όμως δεν έχω ούτε στιγμή συμβιβαστεί

"Sponsored links"

κι ούτε στην ήττα την καρδιά μου δεν προσφέρω!»

και καταλήγει:

«Αν μου λυγίσανε τα βάρη το κορμί

με την ψυχή μου στέκω ορθός στο μετερίζι

κι ούτε δεν πρόκειται να κάμω ανακωχή

μέχρι να φτιάξω μια ζωή που να μου αξίζει!»

Την ίδια ατρόμητη θεώρηση των πραγμάτων και την ίδια τελικά αισιοδοξία (παρά τη «σκληρή και πικρή» γραφή του) εκφράζουν και τα πεζά κείμενα του Αντώνη Χαρχαλάκη, τα οποία είναι ταγμένα στην αντιμετώπιση της παντοειδούς επίθεσης του σάπιου κατεστημένου κατά των απλών ανθρώπων!

(Υ.Γ.: Τελικά, εκείνο που ξεχωρίζει στην ποίηση και στα πεζά κείμενα του Αντώνη Χαρχαλάκη, είναι η δύναμη η οποία αναβλύζει απ’ αυτά και η υπόδειξη ότι ο μοναδικός δρόμος εκάστου είναι ο δρόμος του αγώνα και του χρέους!…)

*

Που οφείλεται η …πανωλεθρία του Αμερικανού προέδρου (και φυσικά της «ωραίας» υπουργού του των Εξωτερικών!) στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ; (Πέρα από την αποτυχία του να εντάξει τους Σκοπιανούς στη συμμαχία, εντύπωση προκάλεσε η σθεναρή υποστήριξη των Γερμανών και των Γάλλων προς τις ρωσικές θέσεις, αναφορικά με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Ουκρανίας και της Γεωργίας).

(Υ.Γ.: Λέγεται ότι η αμερικάνικη αποστολή έκαμε… λάθος! Και ότι νόμισε ότι πηγαίνει σε συνέλευση κρατών της… κεντρικής και νότιας Αμερικής!)

*

Η κυβέρνηση (η οποία, ως αντιπολίτευση, είχε καταγγείλει εντόνως τη δημιουργία του «Καποδίστρια») σχεδιάζει, όπως διαβάζουμε, να δημιουργήσει σε ολόκληρη την Κρήτη μια… νομαρχία! Προφανώς με έδρα το Ηράκλειο. Θέλοντας (κατά πάσα πιθανότητα) να «ταΐσει» ακόμη περισσότερο τον φαταουλισμό που δυστυχώς χαρακτηρίζει αυτή την πόλη, έναντι όλης της λοιπής Κρήτης και κυρίως έναντι των Χανίων.

(Υ.Γ.: Οι κυβερνητικοί… «φωστήρες» που εισηγούνται τα παραπάνω, αγνοούν ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα έχει οικτρή αποτυχία, δεδομένου ότι η Δυτική Κρήτη διαφέρει ριζικά από την Ανατολική σε όλους τους τομείς! Τι ωραίο και πόσο λειτουργικό θα ήταν η δημιουργία ΔΥΟ νομών: Ενός δυτικής Κρήτης με έδρα τα Χανιά και ενός ανατολικής με έδρα το Ηράκλειο. Αλλά, από τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση μάλλον απουσιάζει ο… κοινός νους!…)

*

Η αλήθεια έχει πολλές πλευρές! Ή μάλλον υπάρχουν πολλές αλήθειες. Δηλαδή «αλήθειες» και αλήθειες. Ας πούμε για το θέμα των αποζημιώσεων των πυροπλήκτων στην Ηλεία και αλλού, Όπου… εφτά μήνες (!) μετά τις πυρκαγιές, οι δοκιμαζόμενοι πυρόπληκτοι έχουν πάρει μόνο… ψυχία! Με αποτέλεσμα να μεταναστεύουν ή να πουλούν τις περιουσίες τους, προκειμένου να επιβιώσουν! Όμως, ο (φιλοκυβερνητικός προφανώς) τοπικός παράγοντας της νομαρχίας… «διαβεβαιώνει» ότι «40 γεωπόνοι του ΕΛΓΑ καταγράφουν τις ζημιές».

(Υ.Γ.: Την ίδια στιγμή, ο κ. διοικητής του ΕΛΓΑ, πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην… Επίτροπος του δικαστηρίου που ήθελε να καταδικάσει τον… Ανδρέα Παπανδρέου (!) δηλώνει ότι… «η κοινή υπουργική απόφαση για να αναλάβει ο ΕΛΓΑ, δεν έχει υπογραφεί ακόμη»!…)

*

Το μοντέλο του αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» σκοπεύει, όπως διαβάζουμε στον «Αγώνα» της Πέμπτης 3 Απριλίου και στην ανακοίνωση – καταγγελία του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλη Σκουλάκη, να ακολουθήσει μέσω των διαβόητων ΣΔΙΤ («Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα») η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ξεπουλήσει σε ιδιώτες (ανάμεσα στ’ άλλα) και… όλα τα μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας! (Ανάμεσά τους και ο κρατικός αερολιμένας Χανίων «Δασκαλογιάννης»)

(Υ.Γ.: Η διαφορά έγκειται στο ότι το μεν αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» φτιάχτηκε με λεφτά ιδιωτών (της γερμανικής «Hochtief»), ενώ όλα τα λοιπά αεροδρόμια με τον ιδρώτα και το υστέρημα των φορολογούμενων Ελλήνων!…)

*

Σε …δύο δόσεις, κατά την Κυβέρνηση, οι «αυξήσεις» στους συνταξιούχους!

(Υ.Γ.: Οι οποίοι θα πρέπει να μάθουν να τρώνε σε… δύο δόσεις!…)

Χ. Πετράκης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις