Καρποφόρα η συνάντηση με την ΑΝΕΚ

Κανένα σχόλιο

Καρποφόρα και ουσιαστική ήταν η χθεσινή συνάντηση του Νομού, του Νομάρχη, των Δημάρχων Χανίων και των εκπροσώπων των ξενοδόχων και των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με το Δ.Σ. της ΑΝΕΚ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα συσκέψεων του κτιρίου της ΑΝΕΚ. Στην αρχή τον λόγο πήρε ο νομάρχης Χανίων και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των τεσσάρων βουλευτών, του δημάρχου Χανίων, του δημάρχου Πλατανιά και των εκπροσώπων των ξενοδόχων που ήταν ο κ. Σταθάκης και της Ένωσης Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων, ο κ. Μυλωνάκης.

Όλοι οι ομιλήσαντες αναφέρθηκαν μέσα σε ένα κλίμα συναινετικό στα προβλήματα που παρουσιάζει ο τοπικός τουρισμός και απέδωσαν εν μέρει ευθύνες στην ΑΝΕΚ. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η τοποθέτηση του Δημάρχου Χανίων, ο οποίος κατονόμασε τον δήμαρχο Πλατανιά κ. Τσαγκαράκη ως τον άνθρωπο που έβαλε το θέμα στην ΤΕΔΚ και τόνισε χαρακτηριστικά: «Μια κοινωνία πρέπει να έχει συνοχή, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε πλευράς της». Επίσης ανέφερε ότι η συνάντηση γίνεται σε επίπεδο συνεργασίας, και στην προσπάθεια όλοι μαζί να βοηθήσουμε καθένας από την πλευρά του τον τόπο μας.

"Sponsored links"

Στους ισχυρισμούς κυρίως των κυρίων Τσαγκαράκη, Σταθάκη και Μυλωνάκη απάντησαν στη συνέχεια από μέρους του Δ.Σ. της ΑΝΕΚ οι κ. Βαρδινογιάννης, Κατσανεβάκης, Πρωτοπαπαδάκης, Αρχοντάκης και Γαλανάκης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Βαρδινογιάννης τόνισε από τον Ιούνιο του 2006 δεν έχει γίνει καμία ανατίμηση στα εισιτήρια παρά το ότι εδώ και 4 μήνες έχει εκλείψει ο ανταγωνισμός. Συνεχίζονται τόνισε να μεταφέρονται δωρεάν τα Ι.Χ. Τα πλοία της ΑΝΕΚ, συνέχισε, καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες του τόπου και μόνο τις ημέρες Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή παρατηρήθηκε κορεσμός των εισιτηρίων. Ο κ. Βαρδινογιάννης συνέχισε απαντώντας στο νομάρχη κ. Αρχοντάκη, λέγοντας ότι δεν χωράει άλλος ανταγωνιστής στην αγορά επειδή τα ναύλα είναι χαμηλά και τα πετρέλαια έχουν ανέβει στο διπλάσιο της περσινής τιμής.

Διαβεβαίωσε την υλοποίηση της εξαγγελίας που έγινε πριν τα Χριστούγεννα με τη δρομολόγηση του υπερσύγχρονου πλοίου «ΕΛΥΡΟΣ» ναυαρχίδας όπως είπε της εταιρείας στη γραμμή των Χανίων, τέλη Ιουλίου. Αναφερόμενος στις τιμές εισιτηρίων στις γραμμές της Ιταλίας είπε ότι εκεί όλα τα χρήματα πάνε στην ΑΝΕΚ, ενώ στις γραμμές Χανίων το 35% πηγαίνει υπέρ τρίτων. Όσον αφορά την μεταφορά των προϊόντων με τα φορτηγά είπε ότι κατ’ ανάγκη δρομολογείται Ρο-Ρο, ότι ποτέ δεν έμεινε φορτηγό έξω με ευπαθή προϊόντα. Επίσης ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε ότι ο θόρυβος από την υπερβολική δημοσιοποίηση των καταγγελιών των φορέων έβλαψε συνολικά την ΑΝΕΚ και τον τόπο.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιώργος Κατσανεβάκης ο οποίος αναφέρθηκε σε συγκρίσιμες τιμές σε σχέση με άλλα δρομολόγια, λέγοντας ότι ενώ η δίκλινη εξωτερική (πήγαινε –έλα) τιμάται στα Χανιά 433 Ευρώ στο Ηράκλειο έχει 450, στη Ρόδο 530 και στη Σύρο 568 Ευρώ. Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι αντάξιο των Χανίων, αφού κατά γενική ομολογία είναι το καλύτερο. Το κοστολόγιο δεν έχει ανέβει εδώ και τρία χρόνια. Επίσης αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για τα κοντέινερς στο Λιμάνι της Σούδας και ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο πλεύρισμα των πλοίων όπως επίσης και για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων.

Ακόμα ο κ. Κατσανεβάκης αναφέρθηκε στη διεθνή βράβευση της ΑΝΕΚ για την ασφάλεια και τη σωστή διατροφή που έχει στα πλοία της. Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην έρευνα της εφημερίδας το «ΒΗΜΑ» για τις αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων που κυμαίνονται έως και 12% σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση τη γραμμή των Χανίων όπου η αύξηση είναι μηδενική. Η ΑΝΕΚ τόνισε ανταγωνίζεται μόνο τον εαυτό της και κανείς άλλος δεν μπορεί να την ανταγωνιστή στη γραμμή των Χανίων.

Απόδειξη για τη συμβολή της ΑΝΕΚ στον εσωτερικό τουρισμό είναι η επισκεψιμότητα των μαθητών στα Χανιά που είναι πρώτη πανελλαδικά. Αναφερόμενος στη συνέχεια στην ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ όπως είπε, διερωτήθηκε γιατί είναι η ακριβότερη πόλη τα Χανιά και κάλεσε τους επιχειρηματίες να δουν το θέμα. «Ελάτε, είπε χαρακτηριστικά, να στύψουμε τις τιμές, να διώξουμε από την πόλη μας αυτό το πρωτείο». Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν και οι κ. Αρχοντάκης, Πρωτοπαπαδάκης και Γαλανάκης. Αναλυτικότερο ρεπορτάζ θα επιχειρήσουμε στο αυριανό μας φύλλο.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις