Το ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Κανένα σχόλιο

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών και θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Χάρης Καστανίδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, αντιστοίχως, σχετικά με τον κίνδυνο κατάργησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», έκαναν την ακόλουθη δήλωση: Χωρίς «Βοήθεια στο Σπίτι» φαίνεται ότι σκοπεύει η κυβέρνηση να αφήσει περισσότερους από 100.000 ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ. Δέκα μέρες απομένουν πριν την 31η Αυγούστου, ημερομηνία λήξης του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος κοινωνικής φροντίδας που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, και δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τη συνέχισή του.

vsp logo ka8aro Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, η κυβέρνηση όμως δεν φαίνεται να ευαισθητοποιείται ούτε από την κραυγή απόγνωσης των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που θα βρεθούν μόνοι και αβοήθητοι, ούτε από τις διαμαρτυρίες των 4.000 εργαζομένων που θα βρεθούν στο δρόμο. Παρά τις εξαγγελίες για μόνιμη βιωσιμότητα των δομών ή τουλάχιστον την εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους έως το 2013 μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Ανάπτυξης, μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει και είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος κατάργησης του προγράμματος.

"Sponsored links"

Όμως, ακόμη και αν η σχετική ΚΥΑ υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, πάλι ελλοχεύει ο κίνδυνος της διάλυσης των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», αφενός γιατί η πρόβλεψη για χρηματοδότησής τους είναι ανεπαρκής, αφετέρου διότι η κυβέρνηση συνέδεσε τη συνέχισή τους με τη μετατροπή των επιχειρήσεων των δήμων σε κοινωφελείς, έως τις 31 Αυγούστου, διαδικασία που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί!

Σε μια εποχή που η ακρίβεια καλπάζει και οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, ενώ αυξάνεται ο αριθμός όσων βιώνουν βάναυσα την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, είναι αδιανόητο να απειλείται με διάλυση το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που προσφέρει τεράστια ανακούφιση στα πιο ευάλωτα τμήματα που πληθυσμού.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και στο παρά πέντε που βρισκόμαστε τώρα, να δώσει μια άμεση και καθαρή λύση, χωρίς υποσημειώσεις, αστερίσκους και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, η οποία θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με πλήρη χρηματοδότηση και μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να λήξει επιτέλους η πολύχρονη ομηρία τους.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live