Από την Ανατολία προήλθε ο μινωικός πολιτισμός

Κανένα σχόλιο

Αποτελέσματα γενετικών αναλύσεων επιχειρούν να καταρρίψουν την υπόθεση ότι ο ελληνικός χώρος και ειδικότερα η Κρήτη αποικίστηκε κατά την αρχαιότητα από την Αίγυπτο και τη Λιβύη και ότι σε αυτόν τον αποικισμό οφείλεται ο μινωικός πολιτισμός. Στην έρευνα με τίτλο «Προέλευση των νεολιθικών ανθρώπων της Ελλάδας με βάση μελέτη τού πατρικά κληρονομούμενου DNA» που πραγματοποίησε ο καθηγητής γενετικής στο ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και με Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ρωσίας και της Τουρκίας, απομονώθηκε το DNA από 193 δείγματα αίματος ανδρών από την Κρήτη και 171 δείγματα αίματος ανδρών από την ηπειρωτική Ελλάδα που ζουν σε κοινότητες με γνωστούς νεολιθικούς οικισμούς.

Τα αποτελέσματα της γενετικής ανάλυσης από τις περιοχές της Ελλάδας συγκρίθηκαν με παρόμοια αποτελέσματα από περιοχές της Ευρώπης, της Ανατολίας και της Αφρικής.

"Sponsored links"

clip_image001

Όπως επισημαίνει ο κ. Τριανταφυλλίδης τα αποτελέσματα της ανάλυσης του DNA του χρωμοσώματος Υ του πληθυσμού της Κρήτης έδειξαν ότι κατατάσσεται μαζί με τους πληθυσμούς από την Ανατολία, ενώ τα δείγματα από τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας κατατάσσονται μαζί με βαλκανικούς πληθυσμούς. «Κατά συνέπεια, τα γενετικά αποτελέσματα φαίνεται πως υποστηρίζουν τη θεωρία ότι οι νεολιθικοί κάτοικοι της Κρήτης προήλθαν από την Ανατολία. Βέβαια, μελέτες μας με άλλους γενετικούς δείκτες απέδειξαν ότι οι νεολιθικοί άνθρωποι ήρθαν και στην ηπειρωτική Ελλάδα από την Ανατολία», αναφέρει ο καθηγητής.

Τα αποτελέσματα των γενετικών αναλύσεων, σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, δείχνουν ότι «δεν υπήρξε πρόσφατη γενετική επαφή ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Κρήτη ή την ηπειρωτική Ελλάδα. Με άλλα λόγια, ο ελληνικός χώρος δεν αποικίστηκε από κατοίκους της Αιγύπτου. Αντίθετα, τα αποτελέσματα ανάλυσης του DNA στην πραγματικότητα παρέχουν αποδείξεις που υποστηρίζουν τις πληθυσμιακές μετακινήσεις από την Ανατολία».

Τα αποτελέσματα αυτά, όπως αναφέρει ο καθηγητής, καταρρίπτουν την αφροκεντρική θεωρία της «Μαύρης Αθηνάς» που διατυπώθηκε από ορισμένους επιστήμονες και πρόσφατα και από επιστήμονες από την ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, το θαύμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ήταν αποτέλεσμα αντιγραφής από αιγυπτιακές πηγές και η Ελλάδα αποικίστηκε από κατοίκους της Αφρικής.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις