Το Κτηματολόγιο είναι «Αρπαχτή»

Κανένα σχόλιο

Απειλητικό πάλι μας έρχεται καλοκαιριάτικα το Κράτος «Δικαίου» να μας πει πως αν δεν ενδώσουμε στην οικονομική αφαίμαξη του λεγόμενου κτηματολογίου, θα κινδυνέψουμε να χάσουμε ότι με κόπους και αιματηρές θυσίες μιας ζωής , αποκτήσαμε. Μας λένε- όχι φυσικά το ανώνυμο κράτος, αλλά εκείνοι που το νέμονται, -πως αν δεν βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, θα κινδυνέψουμε να μας τα αρπάξουν όλα, ότι έχουμε και δεν έχουμε. Και είναι ικανοί να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους, αφοί οι άνθρωποι είναι βαθιά νυχτωμένοι από ανθρώπινες ευαισθησίες.

Του Κώστα Π. Μανιά

"Sponsored links"

7436718 Αλήθεια σκέφτηκε κανένας, με τα αλλεπάλληλα τριανταπεντάρια για το ίδιο ακίνητο, πόσες φορές μας πουλάνε τις δικές μας περιουσίες, ολόκληρη την Ελλάδα, προς τριάντα πέντε ευρώ; Και οι άλλοι, – εκείνοι που είναι ταγμένοι να τους ελέγχουν – δεν μιλούνε. Και δεν μιλούνε γιατί θα εισπράξουν την απάντηση. Σκάστε γιατί εσείς τα κλέψατε!!! Εκεί καταντήσαμε. Έτσι δυστυχώς λειτουργεί το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Εκείνοι όμως που θα μας τα πάρουν σήμερα, και που θα πούνε το σκάστε, απείλησαν μα δεν στείλανε φιλάκι, και τούτο , για να μην δημιουργήσουνε «κακό» προηγούμενο, και στην αλλαγή της βάρδιας, οι φυλακισμένοι ζητήσουν τα ρέστα τους.

Μου λένε καμιά φορά να γίνω πιο κόσμιος στις εκφράσεις μου. Μα να πάρει ο διάβολος, τους απατεώνες, αν δεν τους πεις έτσι, πως θα τους αποκαλέσεις για να αποδώσει η λέξη τη σωστή της έννοια; Απατεώνες λοιπόν, και σ’ όποιον αρέσω… Η ταπεινότητα μου όμως, με τις πολλαπλές εισπράξεις, και τις απειλές, έχει μερικές απορίες. Γιατί τον άρπαγα ο Λαός πρέπει να τον αντιμετωπίσει με κάποια τεχνάσματα για να περισώσει ότι μπορεί. Γιατί η αύξηση των ογδόντα λεπτών που δώσανε στους συνταξιούχους, σίγουρα δεν φτάνουν μόνο σ’ αυτή την κομπίνα. Για τις άλλες τις κάνουμε;

Οι απορίες μου: Μας απειλούν λοιπόν πως αν δεν δηλώσουμε ΄να ακίνητο, θα μας το φάνε…. Και … τότε θα το πληρώσουμε πολλές φορές, για να το πάρουμε πίσω. Άντε λοιπόν και δεν το δηλώνω εγώ, που έχω την επικαρπία. Ποιος θα το χάσει το ακίνητο; Τα παιδιά μου που έχουν την ψιλή κυριότητα, και που το δηλώσανε κανονικά;

Ή εγώ που δεν μου ανήκει έτσι κι αλλιώς; Αν πάρα ταύτα όμως, το ακίνητο επιβαρύνεται με την δική μου αποχή από την αφαίμαξη και κινδυνεύει να αλλάξει χέρια, έχω τη λύση. Θα δώσω τέρμα στη ζωή μου. Αν πάλι δεν έχω το κουράγιο να το κάνω, θα βάλω τα παιδιά μου. Έτσι και το ταμείο που με συντηρεί στην πείνα μου, θα απαλλαχτεί μια ώρα νωρίτερα.

Έτσι κι εγώ θα απαλαχτώ από την πείνα μου, και το ταμείο μου, από τη φάτσα μου. Ο μοναδικός χαμένος θα’ ναι το «φιλέσπλαχνο» κράτος, που θα στερηθεί τις φροντίδες του, για την αφεντιά μου. Τι να σας κάνω μωρέ, που το πόθεν έσχες το’ χετε για τα μάτια του κόσμου; Γι’ αυτό κουμπαράκια μου.. καλή σας όρεξη.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live