Ναυτιλιακός κίνδυνος «καρμανιόλα» ο ημιβυθισμένος εξωτερικός κυματοθραύστης χωρίς φωτοσήμανση του λιμένα Χανίων

Κανένα σχόλιο

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων καλείται να επέμβει άμεσα και ουσιαστικά — Ο εξωτερικός ημιβυθισμένος κυματοθραύστης του λιμένα Χανίων, εγκατεστημένος σχεδόν κατά το άξονα είσπλου, αποτελεί σοβαρό ναυτιλιακό κίνδυνο διότι με μέτριο κυματισμό δύσκολα διακρίνεται. Αυτός ο ναυτιλιακός κίνδυνος μετατρέπεται κυριολεκτικά σε ¨καρμανιόλα¨ την νύχτα ή με συνθήκες κακής ορατότητας και με έντονο κυματισμό όταν δεν φωτοσημαίνεται. Αυτός ο κίνδυνος ισχύει και για τους ντόπιους ναυτικούς που τον γνωρίζουν και υποτίθεται ότι μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι με κλειστά μάτια.

Σκεφθείτε τον ξένο ναυτικό που καταπλέει για πρώτη φορά μια άγρια νύχτα του χειμώνα στο λιμάνι μας. Ένα λιμάνι που πέραν από το ρόλο του ως τόπος καταφυγής, έχει και την ανάλογη ναυτιλιακή κίνηση ως έδρα Κεντρικού Λιμεναρχείου, ως λιμάνι εισόδου στη χώρα μας για σκάφη που καταπλέουν από το εξωτερικό, ως σταθμός ανεφοδιασμού και ως μαρίνα ( μόνο κατ΄ όνομα…)

"Sponsored links"

Και γιατί δεν φωτοσημαίνεται; Διότι τον περασμένο χειμώνα από την θάλασσα ανατράπηκε το μπλόκι στο οποίο εστηρίζετο ο σιδεροσκελετός του φανού!!! Αναμενόμενο αφού από τον πρώτο καιρό είχε αρχίσει να παίρνει κλίση λόγω κακής εκτέλεσης του έργου.

Η έκδοση μιας προσωρινής αγγελίας για τους ναυτιλομένους δεν είναι αρκετή για να εφησυχάζει τους υπεύθυνους, διότι το σύστημα μετάδοσης της δεν εξασφαλίζει και την λήψη της από όλα τα σκάφη.

Εάν δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα ναυτικό ατύχημα αυτό οφείλεται στην θεά τύχη. Εάν όμως συμβεί – πράγμα που αντευχόμαστε – τότε είναι βέβαιο ότι θα επιμερισθούν ευθύνες. Και το πρώτο ερώτημα που θα τεθεί είναι « Γιατί δεν αποκαταστάθηκε η φωτοσήμανση εντός εύλογου χρόνου και αν το έργο είναι δύσκολο και απαιτεί χρόνο, γιατί δεν αποκαταστάθηκε άμεσα με την προσωρινή λύση φωτοσημαντήρα; ».

Εδώ σπαταλώνται χρήματα για την αγορά και εγκατάσταση άχρηστου γερανού (δια τον οποίον τόσος λόγος έχει γίνει) και δεν διατίθενται χρήματα για την αποφυγή ναυτικού ατυχήματος;

Το νεοσύστατο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων καλείται να επέμβει άμεσα και αποτελεσματικά. Άμεση λύση έστω και προσωρινή είναι να εγκαταστήσει φωτοσημαντήρα. Όμως ο ερχόμενος χειμώνας πρέπει να μας βρει με την σωστή και μόνιμη αποκατάσταση του έργου. Αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση του. Πριν βρεθεί κάποιο σκάφος «σκαρφαλωμένο» στα ημιβυθισμένα μπλόκια και θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές!!!

Κων/νος Μανιουδάκης

Αντιναύαρχος ε.α.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις