Σχόλιο στην ιστοσελίδα kandanos.eu για την καταστροφή του ιστορικού δρόμου στην Κάντανο

Κανένα σχόλιο

Το σχόλιο ως έχει, αντιγραμμένο από τον παραπάνω ιστότοπο είναι το εξής:«Τσιμέντο να γίνει» Καντανιώτης2 Posted at 19:18 on Πεμ, 08/28/2008

ΚΑΝΤΑΝΟΣ Δυστυχώς φέτος λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν κατάφερα να παραβρεθώ στο πανηγύρι του Αγίου Ειρηναίου στο Φαράγγι. Διάβασα όμως το παραπάνω δημοσίευμα στα χανιώτικα νέα αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η καταστροφή ήταν τόσο σοβαρή και ότι πράγματι σκέπτονται να στρώσουν με άσφαλτο τον Ιστορικό Δρόμο! Διαβάζοντας όμως σήμερα στα Σελινιώτικα Νέα στην σελ. 15 το σχετικό κείμενο για την “γιορτή” του Αγίου Ειρηναίου το τάχατες σχόλιο του ζευγαριού “…για τα χάλια του δρόμου και την αναγκαιότητα ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ μια και η διέλευση του δεν γίνεται μόνο από… περιπατητές” ανησύχησα και πήγα να δω τι τρέχει. Το θέαμα είναι δυστυχώς για άλλη μια φορά (θυμηθείτε την πριν από μερικούς μήνες καταστροφή του δρόμου πάλι από μπουλντόζες του Δήμου ή του Νταμαριού) … αποκαρδιωτικό! Τα σημάδια του ερπυστριοφόρου μηχανήματος πάνω στον ιστορικό δρόμο είναι ακόμα εμφανή. Τμήματα του στηθαίου γκρεμισμένα με σωρούς τσι πέτρες από κάτω, φρεάτια βουλωμένα, και το χειρότερο σε πολλά σημεία χάσκει η κτιστή ξερολιθιά!!! με αποτέλεσμα όταν αρχίσουν οι βροχές το νερό να ποτίσει τον δρόμο και να αρχίσουν τα βουλιάγματα και οι καταπτώσεις. Και πως να μην συμβούνε όλα αυτά αφού μπήκε μπουλντόζα να καθαρίσει λιθόκτιστο δρόμο! λες και επρόκειτο για αγροτικό δρόμο που μπορείς να σκάβεις όσο θες και όπου θες. Που ξανακούστηκε αυτό το πράμα; Δεν γνωρίζουνε αυτοί οι κύριοι που διατάξανε να γίνει το κακό και που φαίνεται ότι μας περνούνε για ντιπ ηλίθιους, ότι όλος ο παλιός δρόμος στο φαράγγι είναι κτισμένος πέρα ως πέρα, με πέτρες και βράχους και ότι τότε σας που τον εστελιώνανε οι παππούδες μας, μετά που εκτίσανε τσι πέτρες εστρώσανε απάνω του τα λεγόμενα σκύρα ,δηλαδή χαλικάκι ψιλό ανακατωμένο με χώμα και ύστερα το πατούσανε με τον οδοστρωτήρα για να κλείσουνε τσι τρύπες από τις πέτρες. Και ετσα εκαταφέρανε να βγάλουνε τα νερά απόξω και να γενεί απάνω σα τσιμέντο, για αυτό και εβάσταξε ετούτο σας ο δρόμος γερός, μέχρι και σήμερα. Και δα μωρέ με ήντα ψυχή πάτε και τον εξύνεται, και μας λέτε και πως τονε φτιάχνετε κιόλας. Θα τον νε φτιάξεντε θέλει όπως εφτιάξετε και το φαράγγι! Ντροπή !!! θα τρίζουνε τα κόκαλα των αποθαμένων μας, αυτών που τον εκτίσανε και αυτών που επολεμήσανε εκιά πέρα τσι Γερμανούς. Και μη σκεφτείτε να κλείσετε τσι τρύπες που ανοίξετε με άσφαλτο, όπως με τα τσιμέντα εκλείσατε και την άλλη τρύπα που ανοίξατε, γιατί θα σας εγελούνε και οι κότες!!!!

ΥΓ. Ο Κονταδάς (ο πρώην δήμαρχος) εκατεχέ τα τουλάχιστον, τούτα να και έριχνε στο δρόμο πρώτα χαλίκι και ύστερα το στρωνε από πάνω. Εδά γιάντα δεν σας εσυμβούλεψε;”)

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live