Κόντρες ακτοπλόων με επίκεντρο την Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Θερμό θα είναι το καλοκαίρι για την ελληνική ακτοπλοϊα. Το σύνθημα το έδωσε ο γνωστός ακτοπλόος καπετάν Γεράσιμος Αγούδημος της G.A.Ferries, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο είτε ο ίδιος είτε κάποιος άλλος να κατεβούν στην Κρήτη, σφήνα στην ΑΝΕΚ, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο.
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών,(Σ.Α.Σ.), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, προσήλθε ο ίδιος, αφού προηγουμένως είχε διαρρεύσει ότι πήγαινε να τους μιλήσει…κινέζικα.

"Sponsored links"

anek6_resize.jpgΦαίνεται ότι η απόφαση της ΑΝΕΚ να ξεφύγει από τα όρια της Κρήτης και να δρομολογήσει πλοίο στην Παροναξία και πιο συγκεκριμένα το ε/γ-ο/ Πρέβελης στη γραμμή Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ίος-Σαντορίνη, έχει προκαλέσει καραμπόλες και αντιδράσεις από τους ανταγωνιστές της. Ο καπετάν Μάκης Αγούδημος, αρχικά ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του ΣΑΣ ότι αποσύρει την αίτηση για τη δρομολόγηση του ε/γ-ο/γ Μαρίνα στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Ικαρία-Σάμος.
Από τις κουβέντες του άφησε να εννοηθεί ότι σκοπεύει να το δρομολογήσει σε άλλη γραμμή και μάλιστα στην Κρήτη: «Δεν θα είστε μόνοι σας στα Χανιά και στο Ρέθυμνο» είπε ο Κεφαλλονίτης εφοπλιστής απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΑΝΕΚ που συμμετείχαν στο ΣΑΣ» για να συμπληρώσει: «Μπορεί να έρθει και κάποιος άλλος.»

Τα μονοπώλια

Ο καπετάν Μάκης Αγούδημος ξιφούλκησε και εναντίον των μονοπωλιακών καταστάσεων λέγοντας: « Δεν θα περάσουν τα μονοπώλια που προσπαθούν να περάσουν κάποιοι τώρα.»Προηγουμένως είχε κάνει αναδρομή την εποχή που πήγε να γίνει προσπάθεια για δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων. Όπως τόνισε κλήθηκε να πουλήσει τα πλοία του στον φίλο του , τον αείμνηστο Παντελή Σφηνιά: «Τότε το έκανε, με τους δικούς μου όμως όρους. Και για αυτό είμαι ακόμα εδώ.»

Οι Κυκλάδες

Η ΑΝΕΚ, με το ε/γ-ο/γ Πρέβελης, το οποίο μεταδρομολόγησε από το Ρέθυμνο από το Ρέθυμνο, εντείνει τον ανταγωνισμό στην περιοχή των ανατολικών Κυκλάδων, όπου δραστηριοποιείται η Blue Star Ferries με τρία σύγχρονα πλοία, τα Blue Star Ιthaki, Paros και Naxos.
Το «Πρέβελης»θα κάνει μέχρι τον Ιούνιο, τρεις φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ίος-Σαντορίνη και από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο τα δρομολόγια να διπλασιαστούν και να γίνουν έξι.

Επίσης, στις ανατολικές Κυκλάδες δραστηριοποιείται παραδοσιακά η Hellenic Seaways, που τώρα έχει τα ταχύπλοα Highspeed 2 και 3 εναλλάξ και το Highspeed 5. Από τον Πειραιά θα αποπλέει και το Αίολος Κεντέρης Ι της ΝΕΛ, που ξεκινάει δρομολόγια τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η ΝΕΛ θα έχει και το Παναγιά Θαλασσινή το οποίο θα αποπλέει από τον Πειραιά αντί από το Λαύριο όπως γινόταν πέρσι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις