«Πολιτισμός» εξ Ευρώπης

Κανένα σχόλιο

Είναι κάποιες φορές που μ’ ενοχλούν αφάνταστα κάποια «σλόγκαν». Όπως το: «Ο ελληνικός πολιτισμός, είναι στη βάση του ευρωπαϊκού». Κι αυτό γιατί ακριβώς, βλέπω αυτό τον «ευρωπαϊκό πολιτισμό» να εκδηλώνεται κατά την περίοδο των διακοπών, στη χώρα (και στο νησί μας) σε …όλο του το μεγαλείο!! Θαυμάστε! Έχω υπ’ όψιν μου τα έκτροπα των κυνιδίων (σκυλακιών) εξ Ευρώπης, στα τουριστικά μας θέρετρα, όπως Μάλια, Χερσόνησο και αλλού. Μας κατηγορούν τα ΜΜΕ των χωρών απ’ όπου έρχονται αυτοί οι νεαροί κανίβαλλοι πως βάζουμε σαν κράχτες, για να τους φέρουμε, διάφορα δέλεαρ: Σέξ, αλκοόλ και περίπου ασυδοσία. Και επί πλέον αλκοόλ – μπόμπες.

του Α. Χαρχαλάκη

"Sponsored links"

1177778993 Πέραν από την ευθύνη των εμπλεκομένων στην διαχείριση του τουριστικού προϊόντος, πρέπει να δούμε το υπόβαθρο κοινωνικό – οικογενειακό, που εκτοξεύει αυτά τα θηρία σ’ αυτό τον τόπο, που για τα ευρώ τα δέχεται όλα, μα ΟΛΑ… Αν και κάποιοι που σέβονται τον εαυτό τους – εκτός βέβαια του κυκλώματος των εξυπηρετήσεων – αντιδρούν γιαυτά τα εφαπτόμενα με την καθημερινότητά τους Σόδομα. Πρέπει να δεχτούμε πως και οι νέοι μας πίνουν «μπόμπες» από ασυνείδητους μπάρμαν και άλλους του χώρου της νεανικής ψυχαγωγίας.

Όμως είδατε ποτέ αγαπητοί μου, κάποιο νέο μας να ξαμολιέται στους δρόμους των περιοχών ψυχαγωγίας τσίτσιδος; Είδατε κάποια νέα να πετά στον αέρα το βρακί της και να ανοίγει τα πόδια για τον «διαλυμένο» νεαρό επιβήτορα; Είδατε να χτυπούν με το αδειανό μπουκάλι στο κεφάλι κάποιον ή κάποια, επειδή γέλασε, επειδή αρνήθηκε να τους παραχωρήσει το μηχανάκι ή τη μοτοσικλέτα του, ή έτσι χάριν γούστου;

Να δεχτούμε τάχα πως το νεαρόν της ηλικίας, το αλκοόλ – μπόμπα και η σεξουαλική ακράτεια, είναι στη βάση αυτής της κραιπάλης; Ή να δεχτούμε πως έχουν την άποψη ότι η χώρα μας είναι το αφοδευτήριο της Ευρώπης κι εμείς αυτοί που δίνουμε το κομμάτι το χαρτί για το σκούπισμα των πρωκτών τους; Ό,τι κι αν δεχτούμε – κάνοντας τους παραλληλισμούς – με τους δικούς μας τους νέους – ένα συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε:

Πως οι οικογένειες απ’ όπου προέρχονται αυτοί οι νεαροί… Βίκιγκς, κάθε άλλο παρά άξιες του ρόλου των είναι! Και πως σαν κοινωνικά κύτταρα, δείχνουν κοινωνίες βαθιά άρρωστες! Που σε σχέση με αυτές τις κοινωνίες και τις οικογένειες, έχουμε το δικαίωμα να υπερηφανευόμαστε, παρά τα προβλήματά μας τα κοινωνικά και τα σχετικά με την Ελληνική οικογένεια.

Και να νοιώθουμε ωραία για τη Νεολαία μας, που παρά τις «τρικλοποδιές» που της βάζουν ντόπια και ξένα επιτελικά κέντρα, δεν παύει να είναι αγωνιστική για ζητήματα Παιδείας και γενικά για Κοινωνικά αιτήματα και κινητοποιήσεις για λαούς που δοκιμάζονται! Όταν συμβαίνουν αυτά που καταγγέλλονται, δεν πρέπει οι αρμόδιοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των; Κι αυτές κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι: όχι ανεξέλεγκτοι σε τέτοια δέλεαρ οι τουρ οπερέιτορς. Αναβάθμιση των καταλυμάτων και των τιμολογίων τους, που θα κάνουν απαγορευτική την πρόσβαση στις τουριστικές περιοχές, σ’ αυτά τα υποκείμενα της Ευρώπης. Έλεγχοι εντατικοί του χημείου του Κράτους στα ποτά που σερβίρονται, αλλά και στις κάβες των μπαρ.

Σταμάτημα της εκκωφαντικής μουσικής (που διεγείρει) την μία μεταμεσονύκτια. Συνεχής και έντονη αστυνομική παρουσία, με άκρως υπηρεσιακή συμπεριφορά και αντιμετώπιση αυτών των Ευρωπαίων νεοβαρβάρων. Κράτηση και απέλαση άρον – άρον, πριν τη λήξη των ημερών διακοπών. Πρέπει νομίζω κάποτε, να επιδιώξουμε πιεστικά την αναβάθμιση του τουρισμού, ακόμη κι όταν αφορά νεανικούς τουριστικούς πληθυσμούς. Αλλοιώτικα, θα το πληρώσει ακριβά ο χώρος των τουριστικών εξυπηρετήσεων. Και με δεδομένη φυσικά, την μείωση προσέλευσης τουριστών. Για πόσο;

Να μην καταντήσουν οι πληθυσμοί των περιοχών όπως τα Μάλια και άλλων, πρόσφυγες στα πατρογονικά τους χώματα. Καιρός δεν είναι; Δεν μας χρειάζονται νέοι και νέες που επίκεντρο των ενδιαφερόντων τους είναι η ασυδοσία στο σέξ, στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά και σ’ ότι υποβιβάζει την ιδέα μας για… ευρωπαίους και «ευρωπαϊκό πολιτισμό», που βάση του (λέει) έχει τον ελληνικό!!!

Ακούτε εκεί ιεροσυλία!… Σα δεν ντρεπόμαστε! Και στην Αφρική που βρέθηκα προ ετών, είδα μαύρους να γίνονται «λιώμα» από το αλκοόλ. Όμως δεν είδα κανένα να τσιτσιδώνεται, ούτε είδα να καβαλάνε τις μαύρες εν μέση οδώ! Ενώ οι… Ευρωπαίοι…

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live