Από 1 Σεπτεμβρίου η έκδοση καρτών αναπηρίας

Κανένα σχόλιο

Από την Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοινώνεται ότι η έκδοση και ανανέωση καρτών αναπηρίας για μειωμένο εισιτήριο (50% στην υπεραστική συγκοινωνία και 100% για την αστική) θα αρχίσει από την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2008. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζουν οι δικαιούχοι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) είναι τα εξής:sx73_l Για έκδοση καρτών:

 1. Γνωμάτευση Α/θμιας ή Δευτ/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό αναπηρίας > 67% (παθολογοαατομικό).Όσοι λαμβάνουν επίδομα από τις Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας με βάση γνωματεύσεις Υγειονομικών Επιτροπών ή βεβαιώσεις αρμοδίων φορέων δικαιούνται κάρτα χωρίς προσκόμιση της γνωμάτευσης με πιστοποίηση μέσω του μητρώου επιδοματούχων.
 2. Τελευταίο απόκομμα αναπηρικής σύνταξης για τους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α.
 3. Αστυνομική Ταυτότητα
 4. Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες. Ειδικά οι ολικά τυφλοί και οι βαριά νοητικά καθυστερημένοι με Δ.Ν. > 30 που δικαιούνται δελτίο συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις (3) ίδιες φωτογραφίες του δικαιούχου.
 5. Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας για το έτος 2007 ή, στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση, υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Εξαιρούνται οι ολικά τυφλοί. Σημ: το παραπάνω δικαιολογητικό (5) ισχύει μόνο για δωρεάν μετακίνηση με την αστική συγκοινωνία.
 6. Ασφαλιστικό βιβλιάριο Υγείας.
 7. Οι δικαιούχοι, οι οποίου με υπεύθυνη δήλωση τους δεν επιθυμούν την αστική συγκοινωνία αλλά μόνο την υπεραστική, δεν υποχρεούνται να προσκομίζουν εκκαθαριστικό σημείωμα.

Για ανανέωση Καρτών:

 1. Νέα γνωμάτευση Α/θμιας ή Δευτ/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής σε περίπτωση που έχει λήξει το χρονικό διάστημα για το οποίο έχει χορηγηθεί η προηγούμενη γνωμάτευση
 2. Τελευταίο απόκομμα αναπηρικής σύνταξης για τους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α.
 3. Αστυνομική Ταυτότητα
 4. Μία πρόσφατη Φωτογραφία, αν η προηγούμενη είναι κατεστραμμένη ή έχει απολεσθεί η κάρτα.
 5. Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας (ισχύουν όσα και για την έκδοση καρτών)
 6. Ασφαλιστικό βιβλιάριο Υγείας.

Οι δικαιούχοι δελτίων μειωμένης διακίνησης μπορούν να απευθύνονται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των Δήμων και της Νομαρχιας.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live