Τα ΧΑΝΙΑ στο δρόμο της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Κανένα σχόλιο

Η μεγάλη και πολύπλευρη κρίση που ξέσπασε την τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα και που βαθύνει σε βαθμό αφάνταστο σήμερα, σε συνεργασία με τον αυστηρό πόλεμο των λαϊκών μαζών, βγάζουν σε φως το νέο άνθρωπο και αφήνουν πίσω την διάλυση των κομμάτων. Αυτό δεν πρόκειται να το καταλάβουν οι Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαρήγα και Τσίπρας.

chania1 Η κρίση σήμερα άλλαξε κυριολεκτικά το παλιό κοινωνικό οικοδόμημα και σε αυτές τις συνθήκες εμφανίστηκαν οι νέοι άνθρωποι. Οπλισμένοι με τις νέες ιδέες που γεννιούνται από τον πόλεμο των αλλαγών, ωθούνε τις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές. Αυτούς τους είδαμε πριν λίγες μέρες στη σύνοδο του Γαλατά που με βροντερή φωνή είπαν: ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η επιστήμη θα πάει μπροστά γιατί είναι γέννημα και θρέμμα του λαού και όχι των κομματικών υπολειμμάτων!

"Sponsored links"

Αυτοί οι Νέοι άνθρωποι βρίσκονται μαζί με το λαό, χέρι με χέρι, και είναι άυπνοι για να δώσουν τέρμα στις δυστυχίες και δυσκολίες των εργαζομένων. Αυτοί δεν γνωρίζουν κούραση γιατί στηρίζονται στο λαό και οι αστείρευτες δυνάμεις του γίνονται δυνάμεις τους. Δίνουν θάρρος, δύναμη και κουράγιο για ένα λαμπρό μέλλον των λαϊκών μαζών. Βρίσκονται σε ιατρικά ιδρύματα της πόλης μας που δεν γνωρίζουν νύχτα και μέρα και βάζουν τις γνώσεις τους στην καταπολέμηση των ασθενειών, ανεξάρτητα τι γράφουν οι αντιπρόσωποι των κομματικών υπολειμμάτων.

Κι εκεί, στο Γενικό Νοσοκομείο, δουλεύουν ακατάπαυστα για την υγεία των κατοίκων μας η Γεωργία, ο Οδυσσέας Καραβιτάκης και πολλοί αλλοι που αισθάνονται τις δυνάμεις τους και τις βάζουν στην υπηρεσία των ανθρώπων μας. Αυτούς τους βρίσκει στο μέτωπο της δικαιοσύνη που με τις σταθερές γνώσεις τους ανοίγουν νέους ορίζοντες και τέτοιοι είναι ο Κλάδος, ο Ποντικάκης, ο Μαρκογιαννάκης, ο Μαυρογέννης και κάθε μέρα ο αριθμός αυξάνεται στον υπερθετικό βαθμό. Δεν πρέπει να αφήσομε και την δημοσιογραφία που με υπέροχες προσπάθειες παρουσιάζουν τη ζωή των πολιτών μας όπως είναι και όπως την κατάντησαν οι πολιτικοί μας και οι κυβερνήσεις του Ελληνικού λαού.

Η εφημερίδα που αυτές τις στιγμές είναι κοντύτερα στο λαό μας και για το λαό μας είναι ο Αγώνας της Κρήτης. Αν θέλεις να μάθεις πως είναι η πραγματική κατάσταση και οι νέοι ορίζοντες που ανατέλλουν σήμερα, διάβασέ τον με προσοχή και θα αισθανθείς τις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούνται καθημερινά. Εκεί δουλεύει με αυταπάρνηση ο Νίκος με όλο το επιτελείο του. Στον αγώνα για την εκτέλεση των μεγάλων αλλαγών βρίσκεται και μάλιστα στο μέτωπο το Δημαρχείο των Χανίων με επικεφαλή τον Κυριάκο που για την αγάπη προς τον λαό μας θυσίασε όλους τους επιστημονικούς τίτλους. Αυτός το έχει καταλάβει βαθιά ότι οι επιστημονικοί τίτλοι έχουν αξία όταν ανοίγουν νέους δρόμους προς όφελος του λαού της πόλης μας.

Η επιστημονική ικανότητα του δημάρχου ήταν που ανάμεσα στη σωρό των προβλημάτων των Χανίων διάλεξε τον άνθρωπο, τους νέους ανθρώπους που με τη συνεργασία τους θα δώσουν τέλος σε όλα τα χάλια που έχουν οι κάτοικοι αυτής της πόλης. Ο Κυριάκος, με ολόκληρο το επιτελείο του : Άρη, Βαγγέλη, Σαματά και λοιπούς έκαναν τα αδύνατα δυνατά και μετέτρεψαν την πόλη των Χανίων σε πραγματικό πανεπιστήμιο. Έχουν πάρει όλα τα μέτρια για μια σωστή εκπαίδευση του λαού ξεκινώντας από την κοιλιά της μάνας ως τους ανώτατους επιστημονικούς τίτλους. Δίνουν μέχρι και οικονομική βοήθεια για να τελειώσουν παιδιά τις σπουδές τους.

Από χθες άρχισε ο τύπος μας να βάζει σε φως τους καλύτερους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η μεγαλύτερη γιορτή για την μόρφωση και την παιδεία την κάνει στο τέλος των σπουδών. Ενώ βρίσκεται η εμπιστοσύνη του δημαρχιακού επιτελείου με τον Κυριάκο να προετοιμάζουν όλες τις δυνάμεις του λαού μας για να δώσουν σίγουρη και ασφαλή λύση σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και να κλείσουν τις θύρες όλων των προβλημάτων στο μέλλον. Την πόλη μας, ο άνθος της Μεσογείου και μέρος των μεγάλων πόλεων του κόσμου.

Η γιορτή που προετοιμάστηκε για τη Μέρα της Μουσικής στην Ευρώπη έφερε πολύ κοντά όλους μας. Ίσως και καλύτερη από την προετοιμασία του Λονδίνου και του Βερολίνου που τηλεφωνικώς συνδέθηκε με αυτές τις μεγαλουπόλεις. Στην προετοιμασία και στην εκτέλεση της μουσικής που μπορούσαν για μια βραδιά ολόκληρη, έκαμαν τους ανθρώπους της πόλης μας ν έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, με αγώνα κατακάθαρο, αυστηρό, και δουλειά θα φτιάξουν τη νέα ζωή. Πάντα σε συνεργασία με όλο το λαό μας και των πλατιών λαϊκών μαζών όλου του κόσμου.

Η πόλη μας έγινε κέντρο έλευσης απ’ όλη την Ευρώπη. Πολλοί απ’ αυτούς έμειναν για πάντα εδώ. Τα Χανιά σήμερα είναι πραγματικά ο ανθός της Ελλάδας και όλων των Βαλκανίων που διακρίνεται για την συστηματοποίηση της για την μεγάλη καθαριότητά της και για τις πολλές ομορφιές της και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους. Όχι πάντα από την ηλικία αλλά και για τις ανθρώπινες ιδέες που κουβαλούν και σχηματίζουν καθημερινά στον αγώνα επάνω για τη μεγάλη αλλαγή που έχει αρχίσει.

Οι νέοι άνθρωποι με τον πολύπλευρο αγώνα τους είναι οι Έλληνες των μεγάλων νικηφόρων μαχών του μέλλοντος. Που ανοίγει σήμερα η ανθρωπότητα με επικεφαλής τους καθαρούς και νέους ανθρώπους που βάζουν πάντα και πιο ψηλά τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας. Κοιτάζοντας σήμερα το επιτελείο του Δημαρχείου, με επικεφαλή τον Κυριάκο με τις επιτυχίες που φθονούν καθημερινά, με τη δημιουργία των νέων ανθρώπων, ξεχνούν όλες τις δυσκολίες και περιπέτειες που πέρασαν και τις αϋπνίες και τα ξημερώματα στο Δημαρχείο, ξεχνούν και οι καρδιές του γιομίζουν με θάρρος για ένα πιο σκληρό αγώνα για την προετοιμασία των ανθρώπων με νέες ιδέες, έτοιμοι να δώσουν τέρμα στις μεγάλες αλλαγές που οι ιστορικές συνθήκες φέρνουν.

Βλέποντας όλες αυτές τις επιτυχίες ο λαός μας εκτίμησε τη δουλειά δίνονταν την εμπιστοσύνη του στον Κυριάκο να συνεχίσει τον σκληρό αγώνα για το μέλλον της πόλης μας και για πολλές τετραετίες και γιατί όχι και για ολόκληρη τη ζωή του. Την δουλειά του την εκτίμησε όλη η οικουμένη και είναι σήμερα ένας από τους 50 καλύτερους δημάρχους του κόσμου και ευχόμαστε όλοι μας από καρδιάς για το μέλλον της πόλης μας και της ελλάδας να γίνει ο πρώτος στον κόσμο.

"Sponsored links"

Γιάννης Παππάς

Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις